Periscope account wijzigen of verwijderen
Periscope account wijzigen of verwijderen
02 oktober 2015 
2 min. leestijd

Periscope account wijzigen of verwijderen

Misschien ben je enthousiast aan de slag gegaan met Periscope, heb je een account aangemaakt en wil je nu eigenlijk liever je Periscope naam wijzigen omdat deze toch niet zo handig blijkt te zijn. Dat kan! Het gaat iets minder gemakkelijk dan op Twitter, maar het is wel mogelijk. Hieronder lees je hoe het werkt.

Periscope koppelen aan een Twitteraccount

Als je een Periscope account aanmaakt, moet je kiezen of je inlogt met een telefoonnummer of met een Twitteraccount. Kies voor een Twitteraccount. Als je geen Twitteraccount hebt, maak er dan eerst een aan!

Periscope is eigendom van Twitter. Daarom is het goed om je Twitteraccount te koppelen aan je Periscope profiel. Dat biedt een hoop voordelen (uitzendingen promoten, switchen tussen meerder accounts of opslaan op Katch.me). Maar Periscope en Twitter zijn 2 aparte social media kanalen.

Tip: Mocht je een account hebben, dat niet gelinkt is aan je Twitteraccount (dus je hebt deze aangemaakt met je telefoonnummer) dan kun je contact opnemen met Periscope om dit alsnog te wijzigen.

Periscope account aanmaken en naam kiezen

Ook als je inlogt met je Twitteraccount, dan kun je zelf een gebruikersnaam kiezen voor je Periscope profiel. Deze hoeft dus niet identiek te zijn aan het Twitterprofiel waaraan je het koppelt. Hoe maak je een Periscope account aan en kies je een gebruikersnaam?

  • Download de Periscope app in de iTunes App store of de Google Play Store.
  • Meld je aan door in te loggen via je Twitteraccount.
  • De tekst van je Twitterprofiel en de foto worden in je Periscope profiel gezet.
  • Dit kun je later zelf aanpassen.
  • Vul je naam in, dit is je schermnaam.
  • Kies je Periscope gebruikersnaam (die met een apenstaartje, deze kan afwijken van je Twitternaam: je bepaalt dit zelf zolang de naam maar uniek is).

Je gebruikersnaam wordt getoond in je Periscope profiel (met een @ ervoor), maar ook als je deelneemt aan uitzendingen van anderen. Je Periscope gebruikersnaam verschijnt in de chat. Het is dus het gemakkelijkst als je je eigen naam gebruikt.

Periscope gebruikersnaam wijzigen

Periscope profiel aanpassen

Als je inlogt met je Twitteraccount dan wordt de informatie uit je Twitterprofiel overgenomen en gebruikt voor je Periscope profiel. Wijzig je iets in je Twitterprofiel, dan wordt dat ook overgenomen in je Periscope profiel (behalve je gebruikersnaam).

Zolang je geen wijzigingen doet in je Periscope profiel, worden wijzigingen die je in je Twitterprofiel doet automatisch overgenomen. Voeg je een nieuwe profielfoto toe aan Twitter, dan wordt deze ook gewijzigd in Periscope (wel even opnieuw inloggen).

Maar zodra je iets aanpast in je Periscope profiel zelf, dan werkt dit niet meer. Je zult profiel wijzigingen dan zowel op Twitter als op Periscope zelf moeten doen.

Periscope naam wijzigen

Al je je Twitternaam wijzigt, verandert je periscope gebruikersnaam niet. Je Periscope account blijft gewoon gekoppeld aan het originele Twitteraccount (dus ook als je de naam op Twitter verandert) waar je het mee aangemaakt hebt. Je Twitternaam is dan wel gewijzigd, maar je Periscope naam is onveranderd en nog steeds gekoppeld aan dit Twitteraccount met de gewijzigde naam.

Je kunt je Periscope gebruikersnaam niet zelf wijzigen of verwijderen. Hiervoor zul je contact op moeten nemen met Periscope.

Je kunt slecht eenmaal een verzoek indienen om je naam te wijzigen.

Periscope account verwijderen

Om je Periscope te verwijderen stuur je een email vanaf het emailadres dat je gekoppeld hebt aan je Twitteraccount. Je dient je Twitter gebruikersnaam en Periscope gebruikersnaam door te geven en te vermelden dat het je je account wil verwijderen. Het duurt even om je account te verwijderen.

Waarschuwing: Als je je Periscope account verwijdert, kun je geen nieuw Periscope account meer aanmaken met hetzelfde Twitteraccount of telefoonnummer.

Wil je meer Periscope tips?

Volg me dan op Periscope. Daar deel ik regelmatig tips en nieuwtjes over Periscope. Of download mijn gratis Periscope Ebook.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Y
Door

Y

op 23 Aug 2016

Hoe kan je je nummer weizigen ? Ik heb een nieuwe telefoonnummer en nu kan ik niet aanmelden :(

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 16 Sep 2016

Je kunt contact opnemen met Periscope. Wellicht dat de helpdesk je kan helpen

Leyla
Door

Leyla

op 08 May 2016

Hoe verwijder je je account als je een acc hebt aangemaakt via je telefoonnumer. Ook met de mail adres van je twitter acc of met een andere mail?

zumzum
Door

zumzum

op 13 Jan 2016

peliscope vind ik leuk want mijn zussen en papa en mama heben da ook

beyea
Door

beyea

op 09 Nov 2015

verwijderen

Reactie plaatsen