Twitter stickers maken fotos nog leuker
Twitter stickers maken foto's nog leuker
28 juni 2016 
1 min. leestijd

Twitter stickers maken foto's nog leuker

Twitter stickers maken de foto’s die je deelt op je tijdlijn nu nog leuker. Twitter introduceert stickers zodat je gemakkelijk emoijs en andere plaatjes kunt toevoegen aan je foto’s om deze verder te verfraaien of extra te laten opvallen. Een functie die veel lijkt op de stickers die je kunt toevoegen aan je snaps op het populaire Snapchat 😉

Voeg stickers toe aan je tweets

Twitter stickers kun je gebruiken op de foto’s of afbeeldingen die je toevoegt aan een tweet. Het is dus een bewerkingsfunctie, net zoals het bijsnijden van je afbeelding of een filter gebruiken. Je voegt dus eerst een afbeelding toe aan een tweet en vervolgens kun je aan de slag met stickers. Met deze Twitter stickers kun je foto’s nog verder verfraaien en beter op laten vallen in de tijdlijn.

Hoe werkt dat Twitter stickers?

  • Voeg een foto of afbeelding toe aan je tweet en ga dan naar de bewerkingsfunctie of klik op de smiley.
  • Vervolgens kies je de emoijs of andere visuele elementen beschikbaar zijn in de bibliotheek.
  • Je kunt meerdere stickers gebruiken op een foto of afbeelding.
  • Vervolgens kun je de grootte en positie aanpassen door erop te klikken en deze te swipen (net zoals op Snapchat).

Sticker inspiratie

Na het tweeten van een foto of afbeelding met een sticker is deze eenvoudig terug te vinden via #stickers. Dit is eigenlijk een visuele versie van de hashtag. Door vervolgens op de foto te klikken, kom je in een nieuwe tijdlijn waar je kunt zien hoe andere diezelfde sticker gebruiken. Dat kan je weer op leuke ideeën brengen hoe jij Twitter stickers in kunt zetten.

Twitter GIFs 

Twitter introduceerde eerder al GIFs om tweets te verrijken met visuele content. Je kunt deze GIF’s toevoegen aan (privé)berichten op Twitter. Het zijn een soort korte videoclips waarmee je kunt laten zien hoe je je voelt. Je kunt applaus geven, iemand succes wensen of je excuses aanbieden bijvoorbeeld.

  • Als je een nieuwe tweet maakt, zie je de optie ‘GIF’.
  • Daarmee voeg je zo’n korte bewegend clipje toe aan je bericht.
  • Je kunt zoeken door de GIF bibliotheek die Twitter voor je aangemaakt heeft.

Je zoekt in de GIF bibliotheek naar de perfecte dans move die aangeeft hoe je je voelt of een gaap om aan te geven dat je iets saai vindt.

Fun-element

Twitter Stickers is dus naast GIFs weer een nieuw ‘fun-element’ dat je kunt gebruiken om je tweets nog leuker te maken. Twitter heeft lang stil gezeten met nieuwe ontwikkelingen, maar gelukkig voegen ze nu weer regelmatig vernieuwingen door. En behalve dat social media erg waardevol en informatief zijn, mag het zeker ook wel fun zijn.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen