Twitter stapt af van 140 tekens. Wat telt niet mee?
Twitter stapt af van 140 tekens. Wat telt niet mee?
13 september 2016 
1 min. leestijd

Twitter stapt af van 140 tekens. Wat telt niet mee?

Tweets worden langer dan 140 tekens vanaf 19 september. Stapt het platform echt af van de 140 tekens die zo kenmerkend zijn voor dit platform? Dat geldt (gelukkig) maar gedeeltelijk. De kracht van Twitter is dat de berichten kort en to-the-point zijn. En dat vind ik juist zo prettig aan dit social media platform.

Laatst was ik bij een #tweetup met onze minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert. Zij vertelde dat voor haar Twitter een ideaal social media platform is omdat de berichten kort zijn. Ze kan dus snel een bericht plaatsen of een vraag beantwoorden. En wist je dat zij al haar tweets zelf plaatst? Facebook heeft ze even geprobeerd maar dat kostte te veel tijd dus daar is ze mee gestopt.

tweetup-minister-van-defensie

Karakters van bijlagen tellen niet mee

Tweets worden langer dan 140 tekens. Een aantal dingen die je eerst karakters kostten, tellen nu niet meer mee.

  • Ten eerste vallen foto’s, video’s, gifs, links en andere bijlagen tellen niet meer mee voor deze karakterlimiet van 140 tekens.
  • Dat geldt ook voor quoted tweets en gebruikersnamen (die met zo’n @).
  • Dus het aantal karakters in een hashtag telt WEL gewoon

Gebruikersnamen tellen niet mee

Ook gebruikersnamen tellen niet meer mee voor het aantal tekens. Maar dat geldt alleen als je een tweet beantwoordt, dus als ze vooraan in een tweet staan. Dan ben je namelijk rechtstreeks in gesprek met deze mensen. Niet al je volgers zien die tweet. Alleen bij iemand die jullie allebei volgt, verschijnt die tweet in de tijdlijn. Dit voorkomt hopelijk dat mensen hier misbruik van maken en gaan spammen.

tweets-meer-dan-140-tekens-wat-telt-niet-mee

Tweets worden langer dan 140 tekens

Tweets worden langer dan 140 tekens doordat een aantal karakter niet meer meetellen, Je hebt dus extra ruimte voor je boodschap. Twitter heeft even overwogen om de 140 karakterlimiet helemaal los te laten, maar dat stuitte op veel weerstand. Vandaar dat dit een goede middenweg is. Zo heb je toch iets meer ruimte voor je bericht.

Langere tweets dan 140 tekens

Gebruikers worden door deze wijziging minder beperkt in hun boodschap. Want zeg nu zelf. Soms was het best lastig om je bericht te formuleren als er al veel ruimte ingenomen werd door een afbeelding of video. Of sla je in gesprek was met meerdere mensen. Dat probleem heb je nu niet meer en je kunt de volledige 140 tekens benutten. Wat vind jij van deze wijziging?

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Rob Visser
Door

Rob Visser

op 22 Nov 2016

Op zich lijkt me dit een verbetering. Een vraagje: als je met een gebruikersnaam begint, telt de 1e naam niet mee voor het aantal karakters en de tweede wel?

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 30 Jan 2017

De ene keer lijken de namen wel mee te tellen en de andere keer niet. Dit werkt dus nog niet optimaal dus blijft een kwestie van uitproberen ;)

Robert Mares
Door

Robert Mares

op 25 Sep 2016

Eindelijk! Goed dat links en bijlagen niet meer meetellen! De @gebruikersnaam aan het begin laat ik altijd vooraf gaan door een . zodat iedereen deze tweet ziet. Betekent dat deze nog steeds meetelt. #jammer.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 12 Oct 2016

Ja dit om te voorkomen dat mensen heel veel gebruikersnamen toe gaan voegen en zo gaan spammen.

Peter van Walsem
Door

Peter van Walsem

op 16 Sep 2016

Prima idee. Dat gaat zeker meer opleveren!

Reactie plaatsen