Twitter biedt nu ook groeps DM’s en een videofunctie
Twitter biedt nu ook groeps DM’s en een videofunctie
04 februari 2015 
2 min. leestijd

Twitter biedt nu ook groeps DM’s en een videofunctie

Twitter heeft weer een paar nieuwe functies toegevoegd, namelijk groepschats en een videofunctie aan de mobiele app. Wat mij betreft blijft Twitter een van de leukste social media platformen. En ze blijven met nieuwe functies komen die het gebruik alleen maar nog leuker maken. De privé chat is een leuke nieuwe toevoeging als tegenhanger van Whatsapp, en nu al voor iedereen beschikbaar. Op de videofunctie moeten we nog even wachten…

Groeps DM’s

De meeste gesprekken op Twitter zijn openbaar en zichtbaar voor iedereen, tenzij je achter een slotje twittert. Maar soms kan het handig zijn om deze gesprekken privé te voeren. Je kunt dan gebruik maken van een DM (direct message of privé bericht). Voorheen kon dit alleen een-op-een maar nu kun je ook een groepschat starten via de DM. Zo kun je ook een openbare discussie voortzetten in besloten kring of een besloten groepsgesprek beginnen met mensen die je zelf selecteert. Je kunt nu namelijk privégesprekken voeren met maximaal 20 mensen op Twitter.

Zo werkt een groepschat

Voorheen kon je alleen een DM of privébericht sturen naar iedereen die jou volgt op Twitter. Maar nu kun je dus een groepschat houden met meerdere personen. Deze gesprekken zijn alleen zichtbaar voor de deelnemers aan het groepsgesprek, en niet zichtbaar voor anderen. Deze personen hoeven elkaar ook niet allemaal eerst te volgen om te kunnen chatten. Je kunt zo’n groepschat starten met iedereen die jou volgt. En ook de groepsleden kunnen anderen toevoegen. Mensen krijgen er een melding van zodra ze toegevoegd worden aan een groeps DM.

  • Ga via het menu naar ‘Berichten’.
  • Klik op de blauwe knop ‘Nieuw bericht’ (net zoals je een privébericht maakt op Twitter).
  • Voer hier de namen in van mensen die jij toe wilt voegen aan de groepschat(maximaal 20).
  • En voilà.

groepsberichten-twitter

En wil je wat wijzigen (zoals mensen toevoegen, de meldingen van zo’n groep aanpassen of wil je niet langer deelnemen aan het groepsgesprek), klik dan op de ‘drie puntjes’ om dit aan te passen.

twitter-groepsberichten

Videofunctie

De tijdlijn op Twitter wordt steeds meer verrijkt met visuele content, zoals afbeeldingen en video’s. Met de mobiele app kun je nu al foto’s maken of bewerken en binnenkort kun je hier ook rechtstreeks video’s van maximaal 30 seconden mee opnemen, bewerken en delen. Ik kijk uit naar deze nieuwe toevoeging.

twitter-app-video-functie

Meer Twitter tips?

Kijk dan eens op deze pagina voor een handig overzicht met tips over Twitter.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen