Facebook emoticons en GIFs op Twitter
Facebook emoticons en GIFs op Twitter
25 februari 2016 
2 min. leestijd

Facebook emoticons en GIFs op Twitter

Het lijkt wel of social media steeds leuker en grappiger moet worden. Facebook introduceerde naast de ‘like’ knop nog een aantal emoticons om te reageren op berichten van je Facebook vrienden. En op Twitter kun je nu ook een GIF bestand toevoegen.

Emoticons op Facebook

Facebook introduceerde naast de ‘like’ knop nog een aantal emoticons om te reageren op berichten van je Facebook vrienden. Je kunt updates niet alleen meer beantwoorden met een ‘like’, maar ook met een ‘love’ of ‘wow’. Dus zie je een bericht van een vriend op Facebook, dan kun je hier ook als volgt op reageren:

facebook-emoticons

Zie je de emoticons niet op Facebook?

  • Beweeg met je muis over de ‘like’ knop en dan zie je deze emoticons vanzelf verschijnen.
  • Op je mobiel zie je de emoticons als je de ‘like’ knop iets langer ingedrukt houdt.

GIF’s in tweets

Op Twitter kun je nu gemakkelijk GIFs toevoegen aan je tweets en privéberichten. Hiermee kun je gemakkelijk laten zien hoe je je voelt of je reactie op een bericht geven. Het zijn een soort korte videoclips waarmee je applaus kan geven of je verbazing uit kan drukken.

Als je nu een tweet maakt, zie je ook de optie ‘GIF’. Daarmee kun je dus zo’n korte bewegend clipje toevoegen aan je bericht. Je kunt zoeken door de GIF bibliotheek die Twitter voor je aangemaakt heeft. Dus je kunt zoeken naar de perfecte dans move die aangeeft hoe je je voelt of een gaap om aan te geven dat je iets saai vindt.

  • Je kunt de GIF bibliotheek doorzoeken met zoekwoorden.
  • Of gewoon door de verschillende categorieën heen scrollen op zoek naar de perfecte GIF.

gif-toevoegen-op-twitter

GIF’s en video’s in privéberichten op Twitter

Ook in je privéberichten of Direct Message op Twitter kun je nu zo’n GIF bestand toevoegen. Gewoon even door de GIF bibliotheek heen scrollen om te kijken welk bestanden je kunt toevoegen of vul bovenaan je zoekwoord in. Er is keuze genoeg.

Daarnaast is het nu ook mogelijk om een video toe te voegen in je DM of privébericht. Net zoals op je tijdlijn ben je met video beperkt tot een fragment van 30 seconden. Dit werkt hetzelfde als op je tijdlijn:

  • Selecteer het camera icoon, en vervolgens de video camera.
  • Je kunt dan een video van 30 seconden opnemen met je camera.
  • Of je kunt een video bestand selecteren (als dat langer is dan 30 seconden dan kun je hier een stuk uit selecteren).
Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen