Twitter video’s van 140 seconden
Twitter video’s van 140 seconden
22 juni 2016 
1 min. leestijd

Twitter video’s van 140 seconden

Twitter video’s van 140 seconden. Dat is een mooie toevoeging om nog meer informatie te delen in een tweet. Twitter is nog steeds het belangrijkste platform om te weten wat nieuws is en wat er speelt. Deze Twitter update is dus een mooie aanvulling voor dit platform en past natuurlijk ook veel beter bij de 140 tekens.

Twitter belangrijk nieuwsplatform

Wil je weten wat er speelt en wat de gemoederen bezig houdt? Dan is Twitter wat mij betreft nog steeds ‘the place to go’. Mensen delen hier ervaringen en meningen met elkaar over sport, politiek, muziek etc. Het zijn real-time conversaties.Conversaties verschuiven steeds vaker naar afgesloten communities zoals Facebook groepen of met je vrienden via Snapchat. Maar zonder het open karakter kun je deze platformen niet onder de aandacht brengen van een groter publiek. Voor mij blijft Twitter dus nog steeds mijn favoriete platform omdat je zo gemakkelijk met iedereen in contact kan komen en gesprekken aan kunt gaan.

Video content steeds belangrijker

We delen onze content ook steeds vaker via video’s. Dat is handiger op een mobiel dan een lange lap tekst lezen. Bovendien wordt het steeds gemakkelijker om video’s op te nemen. Er komen steeds meer apps om video’s op te nemen of te bewerken, en de camera’s op smartphones zijn van betere kwaliteit.De toenemende populariteit van livestreaming apps heeft daar zeker aan bijgedragen. Volgens Twitter is het aantal tweets met een video meer dan 50% toegenomen sinds het begin van dit jaar.

Twitter video’s 140 seconden

Het was natuurlijk al langer mogelijk om video’s te delen in een tweet maar je had maximaal 30 seconden om je boodschap te delen. En nu is dat uitgebreid naar maar liefst 140 seconden. Dat past natuurlijk ook beter bij de 140 tekens van Twitter ;) Als je op een video tweet klikt op je tijdlijn, opent zich een nieuw scherm en krijg je een full-screen kijkervaring van de video. Na afloop van de video, krijg je vervolgens de mogelijk om meer video’s te bekijken.

Vine video’s van 140 seconden

Twitter heeft aangekondigd dat de Vine video’s die altijd slechts maximaal 6 seconden duurden, binnenkort ook langer zullen worden. Vine video’s gaan van de toegestane 6 seconden, ook naar maar liefst 140 seconden.
Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen