Hoe jaloezie op een succesvolle ondernemer inzetten voor jouw productiviteit en eigen succes
Jaloezie op een succesvolle ondernemer inzetten voor je productiviteit
12 juli 2022 
3 min. leestijd

Jaloezie op een succesvolle ondernemer inzetten voor je productiviteit

Betrap jij jezelf erop dat je soms jaloers bent op een succesvolle ondernemer? Dus je ziet op Instagram of Linkedin dat een andere ondernemer een hele succesvolle lancering had of veel media aandacht. En je denkt “dat wil ik ook” of  “waarom lukt mij dat niet terwijl ik veel beter ben dan die ander”. Je kunt dit succes van andere ondernemers inzetten voor je eigen succes als ondernemer en om je productiviteit te verbeteren.

– Laatste update 2 april 2024 –

Hoe word je een succesvolle ondernemer

In onderstaande video leer je hoe je het succes van andere ondernemers kunt gebruiken om zelf een succesvolle ondernemer te worden. En hoe je die gevoelens van jaloezie kunt gebruiken voor jouw eigen succes en productiviteit als ondernemer. Dus bekijk snel deze video.

 

Succesvolle ondernemers verhalen

Online zie je vooral veel succesvolle ondernemers verhalen. We delen online vooral onze successen. Dus als je op Instagram of Linkedin scrolt, zie je veel berichten over succesvolle lanceringen, een challenge met honderden deelnemers of dat een ondernemer aandacht in de media gekregen heeft. Ondernemers vertellen op social media vaak niet welke inspanning ze daarvoor gedaan hebben en wat er allemaal al aan vooraf gegaan is  

Mindset van een succesvolle ondernemer

Het is heel normaal dat je weleens gevoelens van jaloezie hebt. Dat is gewoon menselijk. En zeker als jij het gevoel hebt dat jij veel beter bent in je vak dan die andere succesvolle ondernemer. Als jij het gevoel hebt dat je keihard werkt en jouw successen blijven uit. Dus dat steekt als je al die succesvolle ondernemers verhalen voorbij ziet komen. 

Maar je kunt ook je mindset veranderen en hier vooral je voordeel meedoen als ondernemer. 


Gratis online marketing training voor meer online zichtbaarheid en klanten

Bewijs dat het mogelijk is, ook voor jou!

Als je het verhaal van zo’n succesvolle ondernemer hoort of ziet en je merkt dat je jaloers bent? Sta hier dan even bij stil. Besef dat het normaal is dat je dit voelt en doe er vooral je voordeel mee. Zie het als iets positiefs. Dit is het levende bewijs dat dit succes mogelijk is. Dus ook voor jou. 

Als iemand anders honderden deelnemers heeft aan een challenge of webinar is dat het bewijs dat het mogelijk is. Dus dit is een positieve drijfveer om dit succes ook na te streven.

Leestip:

Zet die jaloerse gevoelen om in iets positief

De volgende keer als je merkt dat je jaloers bent op een andere succesvolle ondernemer, Sta hier even bij stil en vraag je vervolgens af: “Wat hebben zij wat ik wil hebben?” en  “Waarom wil ik dat?”.

Als je nadenkt over WAAROM je dat wilt, kan dat meer duidelijkheid geven of dit ook echt is wat je wilt. Want als iemand veel media aandacht heeft en jij denkt “ik wil dat ook” omdat ik erkenning en respect verdien of omdat je meer impact wilt maken. Dat kan natuurlijk op meer manieren dan alleen door in de media te verschijnen.

Jaloerse gevoelens omzetten in productiviteit

Bewustwording is één ding. Dat is een belangrijke eerste stap. Succes komt natuurlijk niet vanzelf. Dan moet je wel in actie komen als ondernemer. Dus de volgende keer als je jaloers bent op een succesvolle ondernemer, stel jezelf de volgende vragen:

  • Wat hebben zij wat ik wil hebben?
  • En waarom wil ik dat?
  • Wat brengt mij dat?
  • Hoe voel ik me als ik dat hebt?
  • Welke stappen zetten om dat succes te krijgen?

Wat zijn een aantal kleine stappen die je vandaag al kan zetten op weg naar dat succes? Eén van de dingen die je kunt doen, is je aanmelden voor mijn gratis training: de 5 succesfactoren van ondernemen.

Gratis online marketing training voor meer online zichtbaarheid en klanten

Marketing succesfactoren

De juiste mindset is één van de belangrijkste succesfactoren om een succesvolle ondernemer te worden. Hierdoor kun jij er jouw voordeel meedoen als je merkt dat je jaloers bent op de succesvolle ondernemers verhalen van anderen. En deze gebruiken als stimulans voor jouw productiviteit en jouw eigen succes.

Wil je weten wat nog andere belangrijke succesfactoren zijn die bijdragen aan je succes als online ondernemer? En hoe je enthousiaste fans en volgers opbouwt die graag bij je kopen. Meld je dan aan voor mijn gratis training: 5 Succestips voor online ondernemers.

Vind je dit interessant? Pin voor later!

Zo kun je jouw jaloezie op het succes van andere ondernemers gebruiken om zelf een succesvolle ondernemer te worden. En die gevoelens van jaloezie inzetten voor jouw eigen succes en productiviteit als ondernemer

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen