Twitter polls maken
Twitter polls maken

Twitter polls maken

Twitter polls zijn handig om een snel onderzoek te houden, en ook om meer interactie uit te lokken. Wil je even snel iets onderzoeken dan kun je heel gemakkelijk een Twitter poll aanmaken. Hieronder leg ik uit hoe je dit doet: Twitter polls maken.

Hoe werken Twitter polls

Met Twitter polls of Twitter peilingen kan je de mening vragen van anderen op Twitter. Je kan zelf gemakkelijk een eigen peiling maken. Iedereen kan één keer zijn of haar stem uitbrengen in een peiling. De resultaten krijg je meteen te zien. Als mensen hun stem uitbrengen, zien ze onder de keuzeopties hoe vaak er is gestemd en hoeveel tijd er nog is om te stemmen. Deze stemmen zijn privé en anoniem. Jij als maker kan niet zien wie er gestemd heeft, en ook de andere deelnemers niet.

Eindresultaat Twitter poll

Een Twitter poll loopt tussen vijf minuten en zeven dagen vanaf de plaatsing. Alls je een poll aanmaakt, kun je de duur van zo'n peiling zelf instellen. De winnende keuze wordt in dikgedrukte letters weergegeven. Iedereen die een stem heeft uitgebracht in een poll, kan een pushmelding ontvangen met het eindresultaat.

Hoe maak je een Twitter poll

De optie om een Twitter poll te maken, zie je als je een nieuwe tweet opstelt. Dan is dit gewoon een van de mogelijkheden die je hebt. Je kunt een poll maken met maximaal 4 keuzemogelijkheden.
  • Klik op het icoon Poll toevoegen,
  • Geef de vraag voor je poll in.
  • Typ de eerste keuzemogelijkheid voor de poll in het vak 'Keuze 1'.
  • De tweede in het vak 'Keuze 2' (je hebt maximaal 25 tekens).Klik op het plusje om een extra keuze opties aan je poll toe te voegen.
  • Je kan maximaal vier opties aan je poll toevoegen.
  • Klik op Tweeten om de poll te plaatsen.

Je poll staat standaard ingesteld op een duur van één dag. Je kan de duur van je poll wijzigen door te klikken op 1 dag en het aantal dagen, uren en minuten te wijzigen. Een poll moet minimaal vijf minuten en mag maximaal zeven dagen lopen.

Meer Twitter Tips?

Wil je nog meer tips hoe je Twitter inzet voor je marketing? Om jezelf online te profileren, te netwerken en interessante informatie te vinden? Bekijk hier de Twitter handleiding.
Sandy peter
Door

Sandy peter

op 21 Apr 2021

Als ik een Twitter poll maak en plaats kan niemand erop klikken. Hoe kan dat?

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 22 Apr 2021

Misschien een tijdelijke bug in het systeem want dit heb ik nog nooit eerder gehoord. Heb je dit nog een keer geprobeerd?

Reactie plaatsen