Pinterest is toegankelijk zonder uitnodiging
Pinterest is toegankelijk zonder uitnodiging
07 augustus 2012 
2 min. leestijd

Pinterest is toegankelijk zonder uitnodiging

Pinterest is toegankelijk zonder uitnodiging. Je hebt dus geen uitnodiging nodig om toegang te krijgen. Pinterest bestaat al sinds 2008, maar was in het begin in een beta versie. Dat wilde zeggen dat je alleen op uitnodiging lid kon worden. Maar tegenwoordig is Pinterest voor iedereen toegankelijk. Je kunt gewoon een Pinterest account aanmaken. 

Pinterest is toegankelijk zonder uitnodiging

Tegenwoordig gebruiken wereldwijd al meer dan 250 miljoen mensen Pinterest. Het is een geweldig platform om inspiratie te vinden als je op zoek bent naar nieuwe ideeën voor de inrichting van je huis of lekkere recepten. Zo is Pinterest ook ooit begonnen.

Waarom is Pinterest interessant?

Maar inmiddels is Pinterest uitgegroeid tot een visuele zoekmachine.

Het is dus ook zakelijk interessant om jezelf online zichtbaar te maken en beter gevonden te worden. En met miljoenen dagelijkse gebruikers is dat een groot publiek die je kunt bereiken.

Zelf krijg ik veel shares via Facebook. Zodra ik een nieuw blog online plaats, pin ik een afbeelding van dit op Pinterest.

Pinterest is zakelijk interessant

Pinterest account aanmaken

Pinterest is toegankelijk zonder uitnodiging.  Iedereen heeft toegang tot Pinterest. Je kunt nu gewoon een account aanmaken op Pinterest.com. Aanmelden is mogelijk met je Facebook account, maar ook gewoon met jouw e-mail adres.

Pinterest account maken

Zakelijk Pinterest account

Ook kun je een zakelijk Pinterest account aanmaken. Het voordeel daarvan is dat je statistieken krijgt en dat je kunt adverteren. Ben je van plan om Pinterest zakelijk te gebruiken? Maak dan een zakelijk Pinterest account aan! Die Pinterest statistieken zijn enorm handig.

Zakelijk Pinterest account maken

Wat is Pinterest?

Voor diegenen die nog niet precies weten wat pinterest is, volgt hier nog een korte uitleg. De naam Pinterest is een samentrekking van ‘to pin’ (vastmaken) en ‘interesting’ (interessante dingen). Bij Pinterest draait alles om plaatjes. Plaatjes die door de gebruikers van het web worden geplukt om vervolgens te worden samengevoegd op een ‘board’.

Pinterest is een online prikbord waarop gebruikers plaatjes verzamelen en delen (pinnen) van de dingen die zij mooi, leuk of interessant vinden. Je pint deze beelden vast op één van je pinboards rond een bepaald thema (recepten, quotes, vakanties etc) waardoor je ze sorteert per onderwerp en kunt delen met anderen.

Mensen kunnen al jouw boards gaan volgen of alleen bepaalde boards op basis van interesse. Jouw prikborden en die van alle anderen zijn openbaar. Je kunt dus zien wat anderen leuk en interesant vinden en deze foto’s en video’s vervolgens weer ‘repinnen’ naar je eigen pinboards. Pinterest is een erg fijne website om plaatjes te verzamelen en te delen.  Je kunt er ook veel inspiratie opdoen.

Wat kun je zakelijk met Pinterest?

Maar Pinterest is veel meer dan alleen maar het verzamelen en delen van interessante en inspirerende beelden. Je kunt het ook heel goed voor zakelijke doeleinden inzetten. Mensen zoeken op Pinterest naar inspiratie. Pinterest is dus eigenlijk een visuele zoekmachine.

En juist dat is de kracht van Pinterest voor ondernemers. Je krijgt dus meer bezoekers op je website als je actief gebruik maakt van Pinterest.

Zakelijke Pinterest tips

Hieronder vind je nog meer informatie voor als je Pinterest zakelijk inzet:

Pinterest is toegankelijk zonder uitnodiging

Happy pinning!

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Anneke
Door

Anneke

op 05 Sep 2018

Ik heb andere interesse dan de onderwerpen die ik nu ontvang. Hoe kan ik kiezen voor nieuwe en de oude deleten, zodat ik ze niet meer ontvang?

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 07 Sep 2018

De onderwerpen die je ziet op je smart feed op Pinterest is afhankelijk van de Pinterest accounts en borden die je volgt en van de pins die jezelf pint. Ik denk dat het dus even tijd nodig heeft als je nu andere borden en Pinterest accounts volgt en zelf andere onderwerpen pint, dan zal je feed wel veranderen naar verloop van tijd. Je kunt dus alle accounts en borden die een relatie hebben met het oude onderwerp ontvolgen maar dat is een hoop werk.

Jenny Lemahieu
Door

Jenny Lemahieu

op 19 Aug 2018

Ik geraak niet meer op Pinterest, alhoewel ik daar inlogde met mijn e-mailadres en wachtwoord. Kan dit opgelost ?

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 20 Aug 2018

Hi Jenny,Als je weet met welk email adres je een account aangemaakt hebt, kun je altijd en nieuwe wachtwoord opvragen. Ik kan je daar verder niet echt mee helpen.Maaike

Ellen
Door

Ellen

op 27 Jul 2018

Heel leuke ideeën op Pinterest maar het uitprintenis wel een waardeloos gebeuren.,of zou uitprinten niet de bedoeling zijn? Maar ja zonder te kun- nen uitprinten heb je er niet veel aan.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 01 Aug 2018

Hi Ellen,Pinterest is inderdaad een digitaal prikbord en niet geschikt om te printen. Maar je kunt hier wel heel veel inspiratie vinden en het is een handig platform voor online ondernemers en bloggers voor je online zichtbaarheid. Pinterest is eigenlijk een visuele zoekmachine die je kunt vergelijken met Google, maar dan voor visuele content. Uiteindelijk klik je dus door naar de originele content.Maaike

Annie Dejagere
Door

Annie Dejagere

op 23 Jun 2018

Het lukt me niet meer op pinterest te komen ook kan ik niet meer aan mijn profiel

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 26 Jun 2018

Daar kan ik je helaas niet mee helpen. Weet je ook niet meer welk e-mail je gebruikt hebt?

Beeckman Lily
Door

Beeckman Lily

op 26 May 2018

ik kan niet meer inloggen op Pinterest en als ik via google pinterest inklik verschijnen voor enkele seconden wat foto's e.d. om vervolgens weer een leeg tabblad te krijgen.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 29 May 2018

Kun je geen nieuw wachtwoord opvragen?

Franssens Beatrijs
Door

Franssens Beatrijs

op 05 Aug 2016

Heb Pinterest verwijderd en heb respijt van. Ben niet actief op Facebook. Hoe weer inloggen?

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 17 Aug 2016

Als je een account verwijderd hebt, ku je deze helaas niet meer terug krijgen.

Maaike
Door

Maaike

op 12 Sep 2012

Beste Miranda,Ga eerst naar www.pinterest.com en kies voor "Join Pinterest". Vervolgens kun je inloggen met jouw Facebook of Twitter account of door je e-mail adres in te vullen.Groet, Maaike

Miranda
Door

Miranda

op 10 Sep 2012

GoedenavondHet lukt me nog steeds niet om via facebook een account voor Pinterest aan te maken. Mijn vraag is: Wat doe ik fout?

Reactie plaatsen