Pinterest marketing geheimen onthuld
Pinterest marketing geheimen onthuld
31 januari 2017 
1 min. leestijd

Pinterest marketing geheimen onthuld

Pinterest is hot en booming. Podcast 3 van Social Talk staat daarom geheel in het teken van visuele content en Pinterest. Daarvoor ga ik in gesprek met Archana Haarnack over haar Pinterest marketing geheimen. Ze is al jaren actief op Pinterest, heeft zelf meer dan 100.000 volgers en geeft regelmatig Pinterest trainingen.

Waarom Pinterest marketing inzetten?

Pinterest is niet nieuw, maar wel weer ontzettend booming. En heeft al lang niet alleen meer een hoofdzakelijk vrouwelijk publiek. Ook steeds meer mannen zijn actief aan het pinnen of zoeken inspiratie op de digitale prikborden.

  • Pinterest heeft 150 miljoen maandelijks actieve gebruikers.
  • Het aantal Pinterest gebruikers is vorig jaar met 50% toegenomen.
  • Gebruikers voeren maandelijks 2 miljard zoekopdrachten uit.
  • En brengen maandelijks gemiddeld bijna 100 minuten door op dit platform.

Pinterest is een zoekmachine

Reden genoeg dus om Pinterest eens nader onder de loep te nemen. Het is mooi platform om je online te profileren en meer verkeer naar je website te trekken. Want Pinterest is eerder een zoekmachine dan een echt social media kanaal.

Hoe dat precies zit, vertelt Archana in deze aflevering van Social Talk. En welke afbeeldingen scoren goed op Pinterest? En hoe zit het met de omschrijving van je pins? Moet je nu wel of geen hashtags gebruiken?

Blog of dienst promoten op Pinterest

Archana deelt in deze aflevering van Social Talk al haar pinterest marketing geheimen. Want hoe zit het nu als je geen mode, sieraden, meubels of reizen verkoopt? Werkt Pinterest marketing dan ook?

Dus wil jij ook iets met Pinterest gaan doen? Of ben je hier al actief maar wil je jouw aanwezigheid op Pinterest verbeteren? Luister dan naar deze aflevering.

pinterest-marketing-archana-haarnack

  • Tailwind
  • Social Snacks op 18 maart bij Strijp-S in Eindhoven

Social Talk podcast

Wekelijks deel ik in mijn Social Talk podcast waardevolle tips en inzichten met je over social media en online marketing. Ik praat met succesvolle ondernemers en influencers over social media en online marketing tactieken die werken.

Heb je vragen of feedback? Mail naar info@themarketingfactory.nl of tweet naar @maaikegulden. Ik waardeer het ook enorm als je me laat weten wat je van deze podcast vindt door een review achter te laten op iTunes.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen