Links in je Periscope profiel zijn klikbaar!
Links in je Periscope profiel zijn klikbaar!
25 september 2015 
1 min. leestijd

Links in je Periscope profiel zijn klikbaar!

Het is goed om je social media profielen op zo veel mogelijk plaatsen te promoten. Dat was lastig op Periscope omdat je wel een profiel had, maar hier niet naar kon linken. Daar is nu verandering ingekomen. Inmiddels heeft iedereen die een Periscope profiel heeft ook een eigen web profiel waar je naar kunt verwijzen in je emailhandtekening of op andere social media kanalen. En bovendien zijn de links in je profiel klikbaar geworden, zowel op het web als in de Periscope app.

Wat is het voordeel van het Periscope web profiel? 

Met de komst van het web profiel heb je nu een uniek url naar je profiel, net zoals je dat ook hebt voor Twitter, LinkedIn of Facebook. Voor Periscope is dit: periscopen.tv/gebruikersnaam dus mijn profiel vind je op periscopen.tv/maaikegulden.

Periscope web profiel

Je kunt mensen dus naar je Periscope profiel verwijzen om meer mensen te laten weten dat je actief bent op Periscope. Ze kunnen je niet volgen vanaf het web, dus wat is het voordeel van zo’n web profiel?

  • Mensen kunnen je Periscope profiel bekijken en je kunt dit op andere kanalen delen.
  • Ze kunnen je uitzendingen van de laatste 24 uur bekijken vanaf je wegprofiel.
  • Vanuit dit profiel kunnen mensen doorklikken naar je Twitteraccount (door op het Twittericoon te klikken).
  • Je kunt een klikbare link in je profielomschrijving plaatsen.

Klikbare links in de app

De links die je in je Periscope profiel plaatst, zijn nu ook klikbaar vanuit de app. Het is dus goed om een link in je profielomschrijving te zetten om mensen op een training of E-book te attenderen bijvoorbeeld.

klikbare-link-periscope-profielVoorheen waren deze links niet klikbaar dus dit is een mooie toevoeging. Als iemand op de link klikt, verlaat diegene wel de Periscope app. Denk dus goed na welk doel je nastreeft. Wil je juist dat mensen je uitzending bekijken, of heb je liever dat ze je E-book downloaden?

Cross promotie is altijd goed zodat er kruisbestuiving ontstaat. Maar stop niet je hele Profiel vol met links. Dat schept verwarring. En bovendien heb je maar 160 tekens om mensen te vertellen wie je bent en waarover je Periscope uitzendingen gaan.

Meer Periscope tips?

Wil je meer Periscope tips? Vraag dan mijn gratis Periscope E-book aan of volg me op Periscope. Daar deel ik regelmatig handige tips hoe je Periscope inzet of andere social media.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen