Ontmoeting met Kayvon Beykpour van Periscope
Ontmoeting met Kayvon Beykpour van Periscope
30 mei 2016 
2 min. leestijd

Ontmoeting met Kayvon Beykpour van Periscope

Kayvon Beykpour van Periscope ontmoeten. Als fanatiek gebruiker van Periscope van het eerste uur was dat natuurlijk een droom om de CEO van Periscope in levende lijve te ontmoeten. En deze kans kreeg ik. Tijdens ‘The Next Web Europe’ was hij in Amsterdam. En ik mocht daarheen om verslag te doen voor Frankwatching.

Bijna ging het feest niet door…

Bijna ging het hele feest niet door. Weken had ik hiernaar uitgekeken, maar vlak voor de conferentie werd ik geveld door een hernia. Dat zal toch zeker niet gebeuren…. Dit was mijn kans om Kayvon Beykpour en andere bekende sprekers zoals Gary Vee live on stage te zien. Dat wilde ik echt niet missen dus zwaar onder de pijnstillers ben ik toch een paar uur naar TNW Europe Conference gegaan. En ik wist zelfs een plaatsje op de eerste rij te bemachtigen. En dat valt niet mee als je bedenkt dat er bijna 10.000 deelnemers waren.

Kayvon Beykpour van Periscope ontmoeten

TNW Europe Conference

TNW Conference EuropeTNW Europe conference is een evenement met bekende sprekers en duizenden deelnemers uit verschillende landen. De locatie was ronduit spectaculair en ook het programma klonk veelbelovend, maar de inhoud van de presentaties liet soms wel te wensen over.

Op 6 podia met verschillende thema’s en sprekers van bekende organisatie als Google, Amazon, Facebook en Uber. Ik heb vooral geluisterd bij het podium over digitale innovatie want daar kwamen veel bekende sprekers, waaronder dus Kayvon Beykpour van Periscope.

Tips van Kayvon Beykpour van Periscope

De presentatie van Kayvon was niet heel spectaculair. Er werden hem wat vragen gesteld en hij heeft geen nieuwe ontwikkelingen of tips gegeven. Diegenen die mij volgen op Periscope hebben de presentatie kunnen volgen via de livestream 😉

Maar het was wel heel tof om er live bij te zijn. Kayvon vertelde dat ze er ruim 10 maanden over gedaan hebben om Periscope te ontwikkelen en lanceerden 2 weken na Meerkat, maar volgens hem was dat een toevalligheid. De overname door Twitter heel logich. “Periscope wants to help you show the world in real time. Twitter has the same vision. It shows what is happening in the world right now in text, video en photo’s and also in live video”.

Interactie is key op Periscope

Kayvon Beykpour van Periscope1Live is niet nieuw. Dat gebeurt ook al op tv. Maar nu is het ook echt interactief. Dat is de magie van Periscope. Er zijn uitzendingen die soms meer dan 100.000 kijkers trekken. Zoals de beelden van de aardbeving in Nepal, artiesten die het gebruiken om in contact te komen met hun fans. Maar mensen gebruiken het ook om ervaringen te delen met een kleine groep vrienden.

De favoriete Periscope uitzending van Kayvon is de uitzending van Federer op Wimbledon die een behind the scenes tour deed op Wimbledon. Toevallig heb ik die uitzending ook gezien en die gebruik ik ook vaak als voorbeeld in mijn presentaties.

“Als Periscope uitzendingen ziet die het copyright schenden dan verwijderen ze deze uitzendingen. Maar we kunnen niet alle uitzendingen screenen”, aldus Kayvon. “Veel leuker zijn ook de ‘behind the scenes’ uitzendingen die een kijkje achter de schermen geven of een chat met de product manager van BMW. Laat zien wat er volgende maand gelanceerd wordt. Periscope biedt nieuwe mogelijkheden voor ‘engagement’ met klanten”, is de tip waarmee Kayvon zijn presentatie afsluit.

Foto met Kayvon Beykpour

Natuurlijk hoopte ik nog om met Kayvon Beykpour op de foto te gaan. Maar na zijn presentatie zou hij meteen weer vertrekken. Dus ik had die hoop al een beetje laten varen. Maar toen liep ik hem toch nog tegen het lijf….dus die foto is in the pocket! Met een beetje hulp van Marc de Vries 😉

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen