Hoe jouw online zichtbaarheid vergroten met social media: 3 handige tips
Hoe jouw online zichtbaarheid vergroten met social media: 3 handige tips
11 april 2022 
4 min. leestijd

Hoe jouw online zichtbaarheid vergroten met social media: 3 handige tips

Het is goed om online zichtbaar te zijn zodat nieuwe klanten je kunnen vinden en je top of mind blijft van je netwerk. Maar het wordt steeds drukker online en dus ook lastiger om op te vallen. Dus hoe kun jij je online zichtbaarheid vergroten met social media?

– Laatste update 8 april 2024 –

Online zichtbaarheid vergroten met social media

Social media zijn mooie marketing kanalen waardoor nieuwe klanten je kunnen ontdekken en je relaties kunt verstevigen met bestaande klanten. Daarom is het goed om zichtbaar te zijn op social media. Dagelijks wordt er heel wat gepost op Instagram, Linkedin en Facebook.

Dus hoe zorg je ervoor dat jouw content opvalt in die informatie overload? Dat mensen ook stoppen met scrollen en aandacht besteden aan jouw content. Als je benieuwd bent hoe jij je online zichtbaarheid kunt vergroten met social media, vind je hieronder 3 handige tips die je direct kunt toepassen.

1. Kies een niche

De eerste tip om jouw online zichtbaarheid te vergroten met social media is een niche te kiezen. Richt je niet op een hele bevolkingsgroep zoals zzp’ers of werkende moeders. Die groep is veel te groot. Werkende moeders met kleine kinderen hebben andere uitdagingen en problemen dan werkende moeders waarvan de kinderen al op zichzelf wonen.

Maak het dus zo specifiek mogelijk. Als je iedereen probeert te bereiken, bereik je uiteindelijk niemand. Dan is je content veel te algemeen en ronduit saai. En voelt niemand zich aangesproken. Jouw content hoeft niet iedereen aan te spreken, maar alleen de mensen die jij wilt bereiken, jouw ideale klanten dus.

  • Het is belangrijk dat jij jouw ideale klanten door en door kent zodat je precies weet wat hun problemen en verlangens zijn.
  • Alleen dan kun je content maken die hen aanspreekt waarin zij zich herkennen en waardoor potentiele klanten stoppen met scrollen.

Het makkelijkste is om echt een persoon in gedachte te hebben en al je content voor die ene persona te maken. Dan weet je wat die persoon denkt, waar hij of zijn hulp bij nodig heeft en hoef jij alleen te denken: “Waar kan ik mijn persona vandaag mee helpen?”

Gratis social media training

2. Post consistent

Wil jij online zichtbaarheid vergroten met social media, dan is consistentie belangrijk. Dit is één van de belangrijkste succesfactoren als je meer klanten wilt via social media. Consistentie is aan de ene kant voor de algoritmes, en aan de andere kant ook voor je volgers.

Als je consistent post, ben je een goede gebruiker en laat zo’n platform jouw content ook aan meer mensen zien. Daarmee vergroot jij je bereik. Consistentie is ook belangrijk voor je volgers. Ze weten dat ze op je kunnen rekenen en omdat je regelmatig informatieve of inspirerende content deelt. Daardoor bouw je vertrouwen op.

Daarom is het goed een plan te maken. Bepaal hoe vaak je wilt posten en op welke platformen. Noteer dat in je agenda en houd je er ook aan. Het voordeel van zo’n plan is dat je vooruit kunt werken en je content inplannen omdat je precies weet welke content je nodig hebt. Dan kun je ook je content batchen en daarmee veel tijd besparen. Bekijk deze video als je meer tips wilt over content batchen.

3. Ga Interactie aan

Ga niet alleen zenden in de hoop dat klanten jouw content vanzelf vinden. Dat is geen handige manier om jouw online zichtbaarheid vergroten met social media. Mensen vinden jouw content namelijk niet vanzelf, hoe interessant en waardevol deze ook is. Daar zul jij zelf iets meer moeite voor moeten doen.

Door te reageren op anderen maak jij jezelf zichtbaar. Mensen krijgen daar een melding van en iedereen waardeert een reactie. Reageer het liefst niet alleen met een duimpje of like maar met een doordachte en oprechte reactie van minimaal 4 woorden.

Doe dus iets meer moeite dan alleen waardevolle content delen. Plan ook tijd in om te reageren op anderen. Zelf hanteer ik hiervoor de “Focus 5 regel”. Als ik iets post op Instagram, dan reageer ik op 5 Instagram posts of Stories van anderen. En als ik iets post op Linkedin, reageer ik op 5 Linkedin posts van anderen.

Leestip:

Hoe online zichtbaarheid vergroten met social media

Dit zijn dus 3 tips om je online zichtbaarheid te vergroten met social media. En het maakt niet uit of je nu actief bent op Instagram, Facebook of linkedin. Deze tips werken op alle social media kanalen.

  • Weet voor wie jij de content maakt dus zorg dat je een duidelijk beeld hebt wie je ideale klant is.
  • Post consistent dus maak een plan zodat je weet welke content je kunt voorbereiden en inplannen.
  • Ga niet alleen zenden, maar reageer op anderen om jezelf bij hen onder de aandacht te brengen.

Social media training

Wil je nog wat dieper in deze materie duiken en meer tips om je online zichtbaarheid te vergroten met social media? Meld je dan aan voor mijn gratis social media masterclass waarin ik jou in 40 minuten leer hoe je social media slim inzet voor meer online zichtbaarheid en klanten. Meld je hier aan voor de gratis Social Media Masterclass.

In 40 minuten leer jij hoe je social media slim inzet voor meer online zichtbaarheid en klanten in deze gratis masterclass en ontdek je welke social media fouten je absoluut moet voorkomen.


Vind je dit interessant? Pin voor later!

Social media zijn mooie kanalen voor meer online zichtbaarheid en klanten. Maar het wordt steeds drukker online. Dus hoe kun jij je online zichtbaarheid vergroten met social media?

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen