5 Simpele tips voor een goede social media video die converteert
Hoe maak je een goede social media video? 5 Simpele tips
07 juni 2022 
4 min. leestijd

Hoe maak je een goede social media video? 5 Simpele tips

Hoe maak je een goede social media video? Tegenwoordig kan video gewoon niet meer ontbreken in je social media strategie. Vandaag wil ik 5 handige tips met je delen hoe je goede video’s maakt voor social media om je zichtbaarheid te vergroten en nieuwe klanten aan te trekken.

Bouw vertrouwen op met een video

Wat mij betreft mag video mag niet meer ontbreken in je social media strategie. Dit is de snelste manier om de know - like - trust op te bouwen met je volgers. Ze zien jou, ze horen jou en je kunt dus veel beter je emoties overbrengen. Dit zijn 7 voordelen van video's op social media.

Je ziet steeds meer video’s online. Het maakt niet uit welke social media app je opent, maar wedden dat je binnen 10 seconden een video voorbij ziet komen? Dat komt omdat alle social media platformen steeds meer een voorkeur hebben voor video’s omdat gebruikers hierdoor langer op het platform blijven.

Hoe maak je een goede social media video?

Het wordt steeds drukker online en dus lastiger om op te vallen in de overvolle tijdlijn. Bewegend beeld trekt sowieso veel meer aandacht dan een statische afbeelding. Maar er worden ook meer social media video’s gedeeld.

Dus hoe maak je een video die opvalt, die de aandacht trekt zodat mensen stoppen met scrollen? Een goede social media video die mensen raakt en weet te boeien? Hieronder 5 tips voor een goede social media video.

1. Het hoeft niet perfect te zijn

Een social media video hoeft niet perfect te zijn. Juist niet. Perfecte video’s worden geassocieerd met reclame. En daar hebben we een aversie tegen en krijgen we de kriebels van. Want we zitten niet op social media om iets verkocht te worden.

We zitten op social media om te connecten met mensen en willen authentieke content.

Het enige wat je nodig heb om een social media video te maken, is je mobiel. Je kunt gewoon voor een raam gaan zitten en een korte Instagram Story opnemen of nog makkelijker: een Instagram Reel. Dan hoef je nog niet eens je eigen teksten in te spreken. En een Instagram Reel is de beste gratis marketing voor je bedrijf.

Leestip:

2. Houd het kort

Mensen zijn druk en hebben geen tijd om ellenlange video’s te kijken dus kom direct to the point, kom direct met je boodschap. Je hebt maar een paar seconden om de aandacht te trekken. Val direct met de deur in huis.

Als mensen het interessant vinden gaan ze vanzelf meer content van je checken.

Video’s worden steeds korter onder invloed van het succes van TikTok. Je ziet niet voor niks op alle social media platformen steeds meer opties voor korte video’s. Denk daarbij aan Stories, Reels of YouTube Shorts. Een korte video is ook makkelijk te bekijken op een mobiel en snel tussen de bedrijven door.

3. Optimaliseer het formaat

Het is slim om je content te hergebruiken. Houd wel rekening met het beste formaat voor een platform. Op YouTube zijn dat nog steeds horizontale video’s. Maar voor Instagram Reels en Stories werken verticale video’s beter.

Houd rekening met het beste formaat per social media platform want dan heb je een groter bereik.

Maar beter imperfecte actie dan geen actie. Dus als het je niet lukt om 2 verschillende versies van je video op te nemen dan kun je deze video eenvoudig aanpassen met Canva of een app als Inshot. Dit zijn mijn favoriete videobewerking apps die ik dagelijks gebruik 

Social Media Boost - compleet social media training voor meer klanten via social media

4. Zorg voor goed geluid

Ook al is het video, goed geluid is nog belangrijker dan goed beeld. Als het beeld een beetje donker, wazig of wiebelig is, vinden mensen dat minder storend dan als je niet te verstaan bent. Zorg dus voor goed geluid.

Je kunt investeren in een microfoon of je video gewoon opnemen in een rustige omgeving. Dan heb je geen externe microfoon nodig maar volstaat het geluid van je telefoon. Misschien minder spannend, maar wel lekker effectief en gemakkelijk om je content te batchen. Daarom neem ik mijn video's meestal op achter mijn bureau 

5. Ondertitel je video’s

Het is slim om je video’s te ondertitelen of in ieder geval context te geven door teksten op je video te gebruiken. Dan weten mensen waar je video over gaat. Mensen bekijken een social media video meestal zonder geluid. Als je in een overvolle trein of wachtkamer zit, heb jij ook vast het geluid uitstaan?

Je kunt Headliner of Kapwing gebruiken om je videos te ondertitelen. Dat is een kwestie van je video uploaden, aangeven dat je Nederlandse ondertiteling wilt, en voilà…je krijgt een bijna perfect ondertitelde video.

Als dit je belemmert om zo’n video wel of niet te posten omdat je hier geen tijd voor hebt, post deze dan zonder ondertiteling. Onthoud gewoon dat het slimmer is om je video's te ondertitelen of context aan te geven. Als mensen weten waar de video over gaat, zullen ze deze eerder bekijken.

Social media video’s zijn een must

Dit zijn slechts een aantal tips om een goede social media video te maken. Ik heb hier een completer training over gemaakt die je ontvangt als bonus bij mijn Social Media Boost.

Video is krachtig want mensen zien je, ze horen je en je kunt makkelijker emotie overbrengen. Daardoor leren mensen je sneller kennen dan met foto’s en tekstberichten. Als mensen je leren kennen, bouw je ook vertrouwen op.

Laat je gezicht wat vaker zien op social media. Ook de algoritmes hebben een voorkeur voor video content waardoor je een groter publiek bereikt.

Video is tegenwoordig zo belangrijk dat je bij mijn Social Media Boost dus een complete training video met je mobiel krijgt. Daarin deel ik alle ins en outs hoe je een goede social media video maakt, gewoon met je mobiel.


Vind je dit interessant? Pin voor later!

Hoe maak je een goede social media video die converteert? Tegenwoordig kan video gewoon niet ontbreken in je social media strategie. 5 Handige tips voor goede social media video’s om je zichtbaarheid te vergroten en nieuwe klanten aan te trekken

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen