Jezelf retweeten: narcistich of handig?
Jezelf retweeten: narcistich of handig?
15 juni 2016 
1 min. leestijd

Jezelf retweeten: narcistich of handig?

Jezelf retweeten is mogelijk op Twitter. Voorheen was het alleen mogelijk om de berichten van anderen te retweeten, maar nu kun je dus ook jouw eigen berichten retweeten. Is het narcistisch om je eigen berichten te retweeten of is dit een handige optie?

Jezelf retweeten op Twitter

Twitter kondigde deze nieuwe functie om je eigen berichten te retweeten aan met een tweet:

Waarom zou je jouw eigen tweets die je verstuurd hebt en die al een keer in de tijdlijn van je volgers verschenen zijn, nogmaals willen delen? Ben je dan niet heel erg aan het spammen? En komt dat niet een beetje narcistisch over? Natuurlijk zien niet al je volgers ieder bericht dat je deelt op Twitter. Het kan dus handig zijn om een eerder verstuurd bericht nogmaals onder de aandacht te brengen in je tijdlijn. Zo bereik je meer mensen met je bericht.

Gelukkig kan je jezelf maar één keer retweeten. Je Twitter tijdlijn kan dus niet vol stromen met retweets van mensen die hun eigen bericht meerdere keren willen delen.

Tweet citeren

Behalve je tweet gewoon sturen als een retweet, dus zonder enige toevoeging, kun je ook de optie ‘quoted tweet’ of ‘citeer tweet’ gebruiken. Persoonlijk vind ik dat een betere optie. Je schrijft dan een tweet waarin je een andere bericht van jezelf embed. Dus als je hetzelfde bericht nogmaals wil delen, zou ik het in ieder geval met een korte uitleg doen. Als is het maar met de toevoeging ‘Mocht je het gemist hebben…’. Dat komt minder narcistisch over 😉

Zo kun je bijvoorbeeld een fout die je gemaakt hebt in een eerder tweet rectificeren. Voorheen had je de mogelijkheid om de url van die oude tweet in het bericht te zetten, maar nu kun je het dus gemakkelijk rectificeren met een ‘quoted tweet’. Het is namelijk nog steeds niet mogelijk om een reeds verstuurde tweet te bewerken.

Wil je meer Twitter tips?

Bekijk dan eens deze handige pagina waarin praktische Twitter tips verzameld zijn.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen