Maak jij deze fout met tweets vastpinnen?
Maak jij deze fout met tweets vastpinnen?
10 februari 2016 
2 min. leestijd

Maak jij deze fout met tweets vastpinnen?

Op Twitter zie ik regelmatig dat mensen een fout maken. Je kunt een tweet vastpinnen bovenaan je profiel. En dat kun je heel goed inzetten voor je social media strategie, mits je het op de juiste manier gebruikt. En dat bericht dus niet maanden laat staan.

Tweet vastpinnen bovenaan je profiel

Ja, je kunt een bericht vastpinnen op je tijdlijn, ook op je mobiele device. En als mensen je profiel bekijken, is dit het eerste bericht wat ze zien. Want het maakt niet uit hoeveel tweets je plaatst, deze blijft altijd bovenaan je profiel staan. Meestal bekijken mensen de eerste paar tweets. Een tweet vastpinnen is dus een goede manier om een specifiek bericht extra onder de aandacht te brengen. Denk aan een gratis ebook, productlancering, testimonial of in mijn geval een Periscope challenge.

Als mensen je al volgen op Twitter dan bekijken ze je profiel waarschijnlijk niet. Jouw berichten verschijnen gewoon in hun tijdlijn. Maar als mensen je nog niet volgen, bekijken ze eerst je profielpagina en lezen een paar tweets, voordat ze beslissen of ze je wel of niet volgen op Twitter. Welk bericht wil je dan meteen onder de aandacht brengen? Een tweet van augustus 2015? Of een challenge die al lang voorbij is?

Zet het vastmaken van tweets slim in

Tweets vastpinnen kun je mooi integreren in je social media strategie. Als je gebruik maakt van deze optie, maak dan ook een notitie dat je de vastgepinde tweet ook weer verwijdert zodra de challenge voorbij is. Het is natuurlijk erg slordig als mensen je Twitter profiel bezoeken en als eerste een bericht zien van een challenge die al een half jaar voorbij is. Of een bericht dat al een jaar oud is.

Je kunt strategisch gebruik maken van deze optie om je content te verspreiden. Zodra je een nieuw blog online zet, kun je deze vastpinnen bovenaan je Twitter tijdlijn zodat al je nieuwe volgers dit zien. Dit kan een actie zijn om je content te verspreiden net zoals dat je het deelt op Facebook of LinkedIn. Maar plan vervolgens ook in op je content kalender of op je actielijst dat je deze weer verwijdert.

Tweet vastpinnen

  • Ga naar jouw bericht dat je bovenaan je profiel wil tonen.
  • Klik vervolgens op de ‘3 puntjes’.
  • Selecteer uit het uitklapmenu de optie ‘vastmaken aan je profielpagina’.

tweet vastpinnen

Vastgepinde tweet verwijderen

  • Ga je naar je Twitterprofiel en klikt op het bericht dat je vastgemaakt hebt.
  • Je klikt op de ‘3 puntjes’.
  • Kiest vervolgens uit het uitklapmenu de optie ‘losmaken van profielpagina’.

vastgepinde tweet verwijderen

Je hebt dan geen bericht meer vastgemaakt . Of je kan deze vervangen door een andere tweet vast te pinnen bovenaan je profiel. Je kunt namelijk maar één bericht tegelijkertijd vastmaken. Je krijgt dan de waarschuwing dat het bericht dat je nu vastgemaakt hebt, verwijdert wordt en als je doorgaat wordt het vervangen door een nieuwe tweet die bovenaan je profiel staat.

Vastgepinde tweet regelmatig verwijderen

Regelmatig zie ik dat mensen dit enthousiast gebruiken en het vastgemaakte bericht vervolgens helemaal vergeten. Want hoe vaak bekijk jij je eigen Twitterprofiel? Het is dus goed om bij je content planning in te plannen dat je 1 of 2 keer per maand je vastgemaakte bericht bekijkt. Zet het in je agenda of op je content kalender. Maak er een actiepunt van zodat je deze fout niet maakt met vastgepinde tweets.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
evi de keyser
Door

evi de keyser

op 06 Dec 2016

ik kan een vastgemaakte tweet niet losmaken kan iemand mij helpen?

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 21 Dec 2016

Dat is vreemd. Normaal gesproken kun je op die vastgemaakte tweet klikken en krijg je de mogelijkheid om deze te verwijderen.

Reactie plaatsen