5 tips voor meer retweets
5 tips voor meer retweets
22 maart 2013 
1 min. leestijd

5 tips voor meer retweets

Natuurlijk is het leuk als je twitterberichten geretweet worden door je volgers. Want zo kun je het gewenste virale effect krijgen en bereik je meer mensen met jouw boodschap. Er zijn een aantal factoren waarmee je rekening kunt houden om retweets te stimuleren.

1. Timing

De timing is belangrijk. Kijk wanneer de meeste volgers actief zijn. Dan heb je namelijk de grootste kans dat jouw bericht wordt gelezen en geretweet. Een tool als Tweriod laat zien wanneer jouw volgers actief zijn op Twitter.

2. Links 

Uit onderzoek blijkt dat 70% van alle retweets een link heeft. Dit is dus meteen een mooie kans om een link naar je blog of website toe te voegen voor meer bezoekers.

3. Call to action

Wanneer je gewoon vraagt om een retweet dan is de kans groot dat mensen dit ook werkelijk doen. Vraag dus af en toe gewoon om een retweet.

4. Value

Plaats waardevolle content voor je volgers. Mensen retweeten eerder content die ze leuk of interessant vinden. Dit is voor iedereen natuurlijk anders maar de volgende zaken worden vaak geretweet:

  • “how to’s” of instructie video’s
  • nieuwtjes
  • waarschuwingen
  • wedstrijden en weggevertjes

5. Social proof

Mensen zijn geneigd om het gedrag van anderen te imiteren. Wanneer een bericht geretweet is dan is de kans groot dat deze nogmaals gedeeld wordt. Ook het tonen hoe vaak een artikel op je website al gedeeld is op Twitter, bevordert het viraal gaan van jouw tweet.

Meer Twitter tips?

Bekijk dan deze pagina met een overzicht van allerlei handige Twitter tips.

5-tips-voor-virale-tweets-infographic

 

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen