Hoe Instagram reels maken en inzetten voor je marketing
Hoe Instagram reels maken en inzetten voor je marketing
26 april 2022 
3 min. leestijd

Hoe Instagram reels maken en inzetten voor je marketing

Maak jij al gebruik van Instagram reels voor je marketing? Dit is een laagdrempelige manier waarop nieuwe mensen je kunnen ontdekken op Instagram want deze reels hebben een groot bereik. En ze zijn gemakkelijk te maken. Lees vooral verder als je wilt weten hoe Instagram reels maken in zijn werk gaat en hoe je deze reels inzet voor je marketing.

– Laatste update 8 april 2024 –

Wat zijn Instagram reels

Geen idee wat Instagram reels precies zijn? Instagram reels zijn verticale video’s van maximaal 60 seconden. Video's die een kort verhaal vertellen en waarbij muziek of andere audio een belangrijke rol speelt. Vaak met een beetje humor. of vrolijke noot.

Instagram heeft deze functie geïntroduceerd naar aanleiding van het succes van TikTok. Een platform waar mensen vrolijke, muzikale videoverhalen delen. Instagram reels lijken dus wel heel erg op TikTok video’s.

Hoe Instagram reels maken

Een goede reel bestaat altijd uit een combinatie van beeld en geluid. Vertel een kort verhaal in maximaal een minuut, maar het liefst in minder dan 15 seconden. We hebben het allemaal druk dus mensen kijken het liefst korte video's dus breng snel je boodschap over.

  • Het is de kunst om de aandacht vast te houden doordat het heel dynamisch is. Het beeld verandert iedere paar seconden of er verschijnen andere teksten in beeld. Het liefst ook nog op de maat van de muziek.
  • Geluid speelt een grote rol dus gebruik altijd audio. Je kunt een pakkend muziekfragment gebruiken, bestaande audio nasynchroniseren of je eigen stem opnemen. Maar gebruik in iedere geval audio bij jouw Instagram reel!


Leestip:

Houd het simpel: gebruik bestaande audio

Een Instagram reel maken is heel gemakkelijk omdat je gewoon bestaande audio of een leuk muziekje kunt gebruiken. Zie je een leuke reel? Klik dan onderin op de originele audio. Dan kun je deze audio gebruiken voor je eigen reel of deze opslaan om later een reel mee te maken.

Bovendien zie je dan een handig overzicht met reels die anderen met dit geluid gemaakt hebben zodat je altijd inspiratie kunt opdoen voor jouw eigen Instagram reel. Laat je daar vooral door inspireren, maar geef er altijd jouw eigen draai aan zodat je ook jouw persoonlijkheid laat zien.

Hoe Instagram reels maken met bestaande audio

Houd het simpel

Het hoeft dus niet zo ingewikkeld te zijn. Dat is juist het mooie aan Instagram Reels, dat je gewoon simpel en snel video's kunt maken. Natuurlijk is het leuk om een geweldige video te maken met snelle overgangen en verschillende scenes en outfits. Dat kost wel tijd.

Zelf doe ik geen dansjes, ingewikkelde transities of allerlei kledingwisselingen. Dat is leuk, maar dat kost wel veel tijd. Ik houd het dus gewoon super simpel. En ook dat werkt want met deze simpele reel, bereikte ik maar liefst 30.000 mensen 


Voordelen Instagram reels: gratis marketing voor je bedrijf

Instagram reels hebben een aantal voordelen. Ze worden goed geïndexeerd (lees: aan meer mensen getoond) waardoor je een groter bereik hebt dan met je andere Instagram content. Mensen kijken ook steeds liever korte video’s. Daardoor zijn Instagram reels dus perfect. Wat zijn de voordelen van Instagram reels?

  • Instagram reels maken is gemakkelijk want het zijn korte video’s en je hoeft zelf niks in te spreken.
  • Met een Instagram reel laat je wel je persoonlijkheid zien dus ideaal om de know – like – trust op te bouwen.
  • Je bereikt meer mensen (meestal mensen die je nog niet kennen) waardoor het de beste gratis marketing voor je bedrijf is.

Social Media Boost - social media training

Inspiratie Instagram reels

En misschien denk je wel: maar ik heb helemaal geen zin om te dansen en te wijzen. Wees gerust. Dat hoeft ook niet. Ik dans ook niet in mijn Instagram reels ;) En je hoeft ook niet per se allemaal ingewikkelde overgangen te maken en kledingwisselingen te doen. Dat is wel leuk natuurlijk, maar absoluut niet nodig.

Neem gerust eens een kijkje op mijn Instagram account hoe ik deze reels inzet. Simpel maar effectief want ik heb geen tijd voor allerlei moeilijke overgangen en kledingwissels. En als je dus op een audio klikt die je leuk vindt, krijg je nog veel meer inspiratie te zien.

Wil je nog meer inspiratie voor je Instagram reels? Bekijk dan eens of mijn Social Media Boost wat voor je is. Daarin krijg je al kant en klare content ideeën en een complete training video maken met je mobiel. Bekijk hier wat je allemaal nog meer krijgt in Social Media Boost.

Maak jij al gebruik van Instagram reels? Laat het weten in de reactie hieronder.


Vind je dit interessant? Pin voor later!

Instagram Reels maken is de beste gratis marketing voor je bedrijf. Deze Reels hebben een groot bereik en zijn makkelijk te maken. Handige Instagram tips over Instagram Reels voor bedrijven

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen