Hoe krijg je meer Instagram Story views? 5 Handige tips
Hoe krijg je meer Instagram Story views? 5 Handige tips
18 november 2021 
3 min. leestijd

Hoe krijg je meer Instagram Story views? 5 Handige tips

Instagram Stories zijn een mooie manier om contact te houden met je volgers en vertrouwen op te bouwen. Maar dan heb je natuurlijk wel kijkers nodig. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen voor meer Instagram story views. Hieronder 5 praktische tips die je direct kunt toepassen voor meer Instagram Story views.

– Laatste update 8 april 2024 –

5 Tips voor meer Instagram Story views

Instagram Stories zijn al een poosje populair. Veel mensen geven aan dat ze liever Stories bekijken dan dat ze door de Instagram feed scrollen. Instagram Stories zijn de momenten die je niet meer terug krijgt en zijn na 24 uur verdwenen (tenzij je ze opslaat als Hoogtepunt).

Daardoor kun je het wat persoonlijker maken, mensen een kijkje achter de schermen geven en er wat meer humor ingooien waardoor je volgers je beter leren kennen. Er worden dagelijks heel wat Stories gedeeld dus hoe krijg je meer Instagram story views?

Beluister de podcast, bekijk de video of lees hieronder verder voor de 5 tips om meer Instagram Story views te krijgen. Je maakt al die content tenslotte niet voor niks!


1. Bekijk de Instagram Stories van anderen

Als je zelf meer Instagram Story view wilt, bekijk dan ook de Stories van anderen en reageer daarop. Instagram laat je graag content zien die jij interessant vindt. Dus meestal zie je als eerste de Stories van account waar je vaak op reageert.

Dus scroll helemaal naar het einde en bekijk eens de Stories van mensen die je nog nooit bekeken hebt. En reageer daarop. Geef ze een compliment, stuur ze een duimpje, vul een poll in, maar laat weten dat je de Stories bekijkt door te reageren. Dan is de kans groter dat ze jouw Story ook bekijken.

2. Go Dark

Instagram Stories zijn een snelle, gemakkelijke en leuke manier om content te delen. Als je merkt dat het aantal Story views daalt? Go dark. En daarmee bedoel ik dat je 24 uur lang niks op je Instagram Stories post.

Wist je dat als je 24 uur lang geen stories post je daarna veel meer Instagram Story views krijgt? Op de een of andere manier doet dit iets met het algoritme waardoor je Instagram Story views daarna weer door het dak kunnen gaan.

3. Gebruik Instagram stickers

Instagram vindt het fijn als je hun eigen functies gebruikt. Dus gebruik de poll functie, hashtags, gif’s of een andere sticker. Je kunt leuke gifjes gewoon zoeken op keyword of zelfs op kleur. Dus zijn jouw huisstijl kleuren blauw en oranje? Kijk dan eens welke gifjes er zijn in jouw huisstijl kleur.

Misschien heb je weleens gemerkt dat als jij je Story in Canva maakt en dan upload naar Instagram Stories dat je veel minder views krijgt. Zelf maak ik mijn Stories ook vaak in Canva maar probeer dan altijd iets extra’s toe te voegen als ik deze post. Dus ik voeg een emoji, poll of gif toe.

4. Post Minder

En misschien denk je nu: “Maaike is helemaal gek geworden, eerst zegt ze go dark en nu post minder?” Ja en dat klopt. Als je ellenlange Stories post is het moeilijk om je volgers geboeid te houden. Zodra ze jouw Instagram Stories bekijken zien ze bovenaan aan het aantal streepjes hoe lang je verhaal is.

En als je Story te lang is, haken mensen al snel af. We hebben het allemaal druk en hebben het liefst korte krachtige informatie. Dus wil je meer Instagram Story views? Onthoud dan dat “Less is More”. En gebruik de Instagram functies om kijkers nieuwsgierig te maken en je verhaal te vertellen. Dus gebruik teksten, emoji’s en leuke gifjes.

5. Vertel verhalen

Deel niet willekeurig maar wat foto’s op je Stories. Of denk niet als je iets post in je Instagram feed en dat ook deelt in je Stories dat je klaar bent en Stories voor je gaan werken. Op die manier zijn je Stories niet boeiend om te bekijken. Deel handige tips of jouw inzichten waar je volgers ook iets aan hebben.

Probeer één verhaal per dag te posten. En dan bedoel ik niet dat je maar één Story per dag kunt posten want zo’n verhaal kan ook uit 3 of 4 Stories bestaan. Je kunt dit verhaal delen met foto’s en korte video’s en onthoud dat mensen vooral jou willen zien.

Ze volgen jou om jou. Zie je leven als content en vraag jezelf af: is er een les, inzicht of iets grappigs gebeurd wat ik kan delen op mijn Stories?

Bonus tip

En wees niet bang om iets te promoten uit angst dat je dan opdringerig bent want mensen moeten iets vaker horen voordat ze in actie komen, maar zorg dat er een balans is tussen iets promoten, anderen inspireren en persoonlijke content delen. Zorg dat je vooral content deelt die je volgers graag willen zien. 

Dit zijn een paar tips om meer Instagram Story views te krijgen. Wil je meer handige social media tips? Volg me op Instagram of bekijk eens mijn Social Media Boost. Je kunt Social Media Boost zien als een social media bureau in je pocket. Dit is een compleet programma waarin je een duidelijke social media strategie krijgt, een handig plan en 365 kant en klare social media berichten.

 Vind je dit interessant? Pin voor later!

 Instagram Stories zijn een mooie manier om contact te houden met je volgers en vertrouwen op te bouwen. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen voor meer Instagram story views. 5 praktische tips voor meer views van je Instagram Stories

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen