3 Instagram fouten die je beter kunt vermijden als ondernemer
3 Instagram fouten die je beter kunt vermijden als ondernemer
29 maart 2022 
3 min. leestijd

3 Instagram fouten die je beter kunt vermijden als ondernemer

Maak jij één van deze Instagram fouten als ondernemer? Heb je het gevoel dat je Instagram profiel niet of nauwelijks groeit? Terwijl je nog zo je best doet om hier interessante berichten te delen en je actief bent met stories en reels maken. Toch krijg je nauwelijks reacties, laat staan dat het je klanten oplevert. Lees dan vooral verder.  Of je kunt ook de video bekijken of de podcast beluisteren 😀

– Laatste update 10 april 2024 –

3 Instagram fouten

Het is natuurlijk frustrerend als je veel tijd en energie besteedt aan Instagram en het je nauwelijks klanten oplevert. Dat je druk bent met interessante content bedenken, berichten posten, reels of stories maken en dat je het gevoel hebt dat niemand het ziet. De kans is groot dat je één van onderstaande Instagram fouten maakt.

1. Onduidelijk wat je doet

Als mensen je Instagram profiel bezoeken of jouw content voorbij zien komen in hun tijdlijn, is het dan heel duidelijk wat je doet en voor wie? Of ga je van de hak op de tak en is het heel verwarrend en hebben mensen eigenlijk geen idee wat je precies doet.

We hebben het allemaal druk en volgen alleen die accounts die interessant voor ons zijn. Dus vul je Instagram profiel goed in en maak hier duidelijk wat je doet en voor wie. Hoe kun je mensen helpen? En dit moet ook heel duidelijk worden uit de content die je deelt.

Kijk eens kritisch naar je eigen Instagram profiel of laat iemand anders hier naar kijken of het ook echt helder is wat je doet. Zo niet? Dan heb je waarschijnlijk geen ideale klant. En misschien heb je wel het idee dat je een ideale klant gekozen hebt maar is deze nog veel te breed.

Als je een ideale klant hebt dan hoef jij jezelf alleen maar af te vragen: hoe kan ik mijn ideale klant vandaag het beste helpen?

Social Media Boost - social media training

2. Je post niet consistent

Een andere Instagram fout is niet consistent posten. Consistentie is belangrijk voor de algoritmes én voor je volgers. Als mensen je Instagram profiel bezoeken. Is deze dan up to date is of is je laatste post van 2 maanden geleden? Dat gaat je zeker geen volgers opleveren.

Toch merk ik dat veel ondernemers alleen iets op Instagram posten als ze zin, tijd of inspiratie hebben. En heel actief zijn als ze iets te promoten hebben. Het is handig om een plan te maken. Bepaal hoe vaak je iets wilt posten. Is dat 2 keer per week, 3 keer of 5 keer? En kun je dat ook volhouden? Zet het in agenda zodat je dit ook werkelijk doet.

Met een plan weet je precies wat je wanneer wilt posten. Dan kun je deze content voorbereiden en inplannen. En hoef je niet ad hoc een Instagram bericht te bedenken als je helemaal geen inspiratie hebt. Natuurlijk heb je altijd ruimte om spontaan iets te posten.

Leestip:

3. Alleen aan het zenden

Een hele grote Instagram fout is dat veel ondernemers alleen aan het zenden zijn. We hebben nog wat meer te doen dus als je iets post, heb je misschien heel snel de neiging om je te storten op je volgende taak. Als je alleen gaat zenden, gaat het je sowieso geen klanten opleveren. Mensen doen zaken met mensen waar ze een klik mee hebben.

Ga ook conversaties aan. Met die conversaties bouw je connecties op. En die connecties zorgen voor conversies.

Dus als je iets post op Instagram, plan dan ook 5 of 10 minuten tijd om te reageren op anderen. Bedank mensen die reageren op jouw berichten. Dit zijn mensen die interesse hebben in wat je deelt. Wil jij je netwerk uitbreiden? Ga dan ook actief reageren op anderen. Laat een reactie achter onder een bericht, reageer op een Instagram story of reel.

Voorkom deze Instagram fouten

Dus voorkom dat je bovenstaande Instagram fouten maakt waardoor je Instagram account niet of nauwelijks groeit.

  • Maak duidelijk wat je doet voor wie.
  • Werk met een plan zodat je ook consistent post.
  • Ga niet alleen zenden, maar vooral ook reageren.

Dan ga je vanzelf zien dat je Instagram account groeit, en het je ook meer leads en klanten oplevert. En heb ook de commitment om dit te doen. Kun je hier nog hulp bij gebruiken? Check dan eens mijn Social Media Boost.

Social Media Boost

Wil je een kant en klare social media strategie en planning? Social Media Boost is een compleet programma waarin je alles krijgt wat je nodig hebt om snel content te posten waarmee jij zowel je expertise als je persoonlijkheid laat zien, en conversaties kunt starten. Dit is wat je krijgt:

  • een kant en klaar social media plan zodat je precies weet wat je kunt doen als je 5, 10 of 20 minuten tijd hebt.
  • scripts hoe je de kracht van privé berichten via social media benut en deze gesprekken in de DM kunt starten.
  • meer dan 365 social media berichten zodat je consistent kunt posten en altijd weet wat je kunt delen.

Dus wil je tijd besparen met je social media inzet? Check dan Social Media Boost.


Vind je dit interessant? Pin voor later!

Maak jij deze Instagram fouten als ondernemer? Heb je het gevoel dat je Instagram profiel niet of nauwelijks groeit? Terwijl je nog zo je best doet om hier interessante content te delen. Toch levert het je geen klanten op


Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen