Instagram profiel aanmaken of verbeteren: 3 snelle tips
Instagram profiel aanmaken of verbeteren: 3 snelle tips
05 oktober 2021 
3 min. leestijd

Instagram profiel aanmaken of verbeteren: 3 snelle tips

Wil je een Instagram profiel aanmaken of je Instagram account verbeteren. Hieronder deel ik 3 snelle tips die je direct kunt toepassen om je Instagram profiel te verbeteren zodat mensen meteen zien of je interessant bent om te volgen.

– Laatste update 8 april 2024 –

Instagram profiel aanmaken

 Als je nog geen Instagram profiel hebt, wordt het hoog tijd om er eentje aan te maken ;) Eerder deelde ik al eens 10 tips voor een perfect Instagram profiel die je hiervoor kunt gebruiken.. 10 Tips voor een perfect Instagram profiel.

Instagram profiel verbeteren

Als mensen je tegenkomen op Instagram checken ze je Instagram profiel om te kijken of ze je willen volgen. Ben je interessant? En deel je boeiende content. Dan wil je natuurlijk wel een goede indruk maken. Met deze 3 snelle tips kun je direct jouw Instagram profiel verbeteren.


1. Vertel wat je doet en voor wie

Vertel wat je doet en voor wie zodat in één oogopslag duidelijk is wat je doet, voor wie en of je interessant bent om te volgen. Je wilt niet zoveel mogelijk volgers maar wel de juiste volgers op je zakelijke Instagram account.

Je hebt niet veel ruimte, maximaal 150 tekens, dus je zult een beetje creatief moeten zijn. Gebruik eventueel emoji’s want die nemen minder ruimte in. En opsommingen zijn ook duidelijker dan een grote brei tekst.

Je hebt op Instagram maar één plek om een link te delen, en wel in je Instagram profiel. Vaak zie ik dat mensen verwijzen naar hun home pagina of deze link iedere keer veranderen als ze naar een nieuwe link verwijzen in een nieuwe post of Storie met “zie link in bio”. Dat is een hoop werk.

Een andere optie die je hebt is om een externe app zoals Linktree te gebruiken zodat je meerdere links kunt toevoegen. Zelf ben ik hier GEEN voorstander van omdat je al je bezoekers naar iemand anders website stuurt. En je kunt in je Google Analytics dan ook niet checken hoeveel mensen er werkelijk via Instagram op je website komen.

Beter is het om gewoon een aparte pagina op je website te maken. Hier kun je meer lezen waarom je beter geen Linktree kunt gebruiken en hoe je zo’n aparte pagina aanmaakt.

3. Gebruik Instagram Hoogtepunten

Voeg Hoogtepunten toe aan je Instagram profiel. Mocht je niet weten wat dit zijn. Dit zijn die rondjes die je op iemands profiel ziet. Hier kun je stukjes van je Insta Stories bewaren.

Normaal gesproken verdwijnen jouw Stories na 24 uur maar misschien zijn er een aantal Stories die je langer wilt bewaren zoals Stories over je freebie, klant aanbevelingen of waardevolle tips. Door op “uitlichten” te klikken kun je deze toevoegen aan je Hoogtepunten.

Hierdoor kun je iets meer laten zien wie je bent en wat je doet. Voeg niet al je Stories toe aan de Hoogtepunten maar alleen de interessante dingen. Zorg dat deze bingewaardig zijn zodat mensen graag je Instagram Hoogtepunten bekijken.

instagram-hoogtepunten

Meer Instagram tips

Wil je nog meer praktische Instagram marketing tips om je online zichtbaarheid te vergroten en jouw ideale klanten aan te trekken? Hier vind je een handig overzicht boordevol handige Instagram tips die daarbij helpen.

Gratis social media training

Heb je geen idee wat interessante content is om te delen op Instagram of andere social media kanalen? Volg dan mijn gratis social media training waarin je leert hoe je social media slim inzet zonder dat het veel van je kostbare tijd kost. En je leert ook wat boeiende content is om te delen zodat mensen er ook aandacht aan besteden

Vind je dit waardevol? Pin voor later!

Instagram profiel aanmaken of verbeteren? Check deze 3 snelle Instagram tips die je direct kunt toepassen als je een nieuw profiel aanmaakt of om je Instagram account te verbeteren| How to use Instagram for business | Instagram marketing strategyHandige tips die je direct kunt toepassen om je Instagram profiel te verbeteren. Vertel wat je doet, voeg een goede link toe aan je Instagram profiel en gebruik ook Instagram hoogtepunten om stukjes van een Instagram Story te bewaren


Simpele tips om je Instagram profiel te verbeteren die je vandaag kunt toepassen. Maak direct duidelijk wat je doet, voeg een goede link toe aan je en gebruik Instagram hoogtepunten om een deel van een Instagram Story te bewarenOver de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen