Ondernemers lopen kans mis doordat ze niet vindbaar zijn op Pinterest
Ondernemers lopen kans mis doordat ze niet vindbaar zijn op Pinterest
09 juli 2021 
3 min. leestijd

Ondernemers lopen kans mis doordat ze niet vindbaar zijn op Pinterest

Ondernemers laten enorme kansen liggen als ze niet vindbaar zijn op Pinterest. Dit is een krachtig platform dat veel ondernemers onderschatten. Vaak omdat ze denken dat het alleen draait om mooie plaatjes of het een ander social media kanaal is, wat dus vooral weer tijd kost. Een gemiste kans.

Pinterest is na Google de grootste zoekmachine ter wereld die voor meer verkeer en verkopen kan zorgen, zonder dat je hier continu actief hoeft te zijn. En het is dus geen ander social media kanaal zoals Instagram, Facebook of Linkedin. Mensen gebruiken Pinterest om hun volgende aankoop te plannen.

Dit artikel verscheen eerder op DutchCowboys

Online Pinterest Summit

Daarom organiseerde ik samen met Pinterest, Tailwind en 5 toonaangevende Pinterest experts van Nederland een online Pinterest summit op 1 juli. Een dag lang konden ondernemers en marketeers gratis trainingen volgen van, zodat ze dit platform optimaal kunnen inzetten. Heb je dit Pinterest Summit gemist? Je kunt de opnames van dit Pinterest Summit nog bemachtigen.

Ondernemers laten enorme kansen liggen

Zelf ben ik Pinterest-gebruiker van het eerste uur en enorme fan van dit platform, juist omdat het zo’n krachtige marketingtool is die weinig tijd kost. En dit platform groeit nog steeds. Ik vind het jammer dat veel ondernemers en marketeers dit platform links laten liggen. Wereldwijd zijn er maandelijks ruim 478 miljoen gebruikers actief. In Nederland zijn dat er 5,34 miljoen en in Vlaanderen 2,96 miljoen.

Pinterest gebruikers in Nederland

Bron Pinterest

Pinterest barst van de shoppers

Mensen zoeken op Pinterest bewust naar content waardoor deze niet als storend ervaren wordt. Ze doen dit om hun volgende aankoop te plannen. Pinterest barst dus van de shoppers. Voor mij als ondernemer is daarnaast het voordeel dat dit kanaal mij weinig tijd kost terwijl het mij de meeste websitebezoekers en klanten oplevert. Je kunt je content inplannen, ongestraft links delen en hoeft niet te reageren of continu online te zijn om de algoritmes te pleasen.

De voordelen van vindbaar zijn op Pinterest

Pinterest is geen kanaal zoals Instagram of Linkedin waar mensen willen zien wat bekenden aan het doen zijn. Het is een zoekmachine waar ze bezig zijn om de toekomst te plannen. Pinterest is dus eerder vergelijkbaar met Google. Wat zijn de voordelen van Pinterest?

 • Pinterest is een zoekmachine, vergelijkbaar met Google dus moet je het ook zo behandelen.
 • En duurt het op Google vaak lang om hoog te scoren, op Pinterest lukt dat al in een paar weken (en dit wordt ook geïndexeerd door Google).
 • Op Pinterest mag je ongestraft linkjes delen naar je website waardoor dit een enorme traffic aanjager is.
 • Je hoeft hier ook niet sociaal te zijn en terug te praten, maar kunt alleen posten wat een hoop tijd scheelt.
 • Hierdoor kun je jouw content heel gemakkelijk één keer per maand voorbereiden en inplannen, en heb je er nauwelijks omkijken naar.
 • Op Facebook of Instagram is de gemiddelde houdbaarheid van je content slechts een paar uur maar op Pinterest blijft je content jaren vindbaar.
 • Mensen bepalen ook zelf welke content ze zien waardoor deze niet als storend ervaren wordt.

Pinterest marketing training voor meer klanten - inclusief ChatGPT inzetten

Waaraan voldoet een goede pin?

Pinterest is een visuele zoekmachine dus deel je hier content in de vorm van een afbeelding of video, een zogenaamde pin. Waaraan voldoet een goede pin? Daar schreef ik eerder al een artikel over hoe je de perfecte Pinterest pin maakt. Dit zijn de aanbevelingen van Pinterest:

 • Gebruik verticale afbeeldingen of video’s met een 2:3 ratio (bij voorkeur 1000 x 1500 pixels.
 • Zet je product of dienst centraal.
 • Voeg tekst overlays toe om de boodschap over te brengen.
 • Vermeld een duidelijke call-to-action.
 • En voeg subtiele branding toe aan je pin.

Hoe ziet een effectieve Pinterest pin eruit

Bron Pinterest

Ben jij al vindbaar op Pinterest?

Dus laat jij deze kans liggen of zorg jij ervoor dat je bedrijf vindbaar is op Pinterest? Dit kanaal zorgt voor meer websitebezoekers en klanten zonder dat je 24/7 online hoeft te zijn en zonder enorm marketingbudget. Hoe mooi is dat? Wil je eerst eens kijken of Pinterest ook het perfecte kanaal voor je is? Dan kun je mijn gratis Pinterest training volgen.

Vind je dit interessant? Pin voor later!

Pinterest marketing biedt enorme kansen voor ondernemers en bloggers. Toch wordt dit platform vaak onderschat en laten veel ondernemers dit platform links liggen. En dat is zonde. Als je het op de juiste manier inzet is dit namelijk een krachtige traffic aanjager zonder dat je 24/7 online hoeft te zijn of enorm marketingbudget. Hoe mooi is dat?

 

Wil je meer klanten en meer online verkopen? Ben je wel vindbaar op Pinterest? Veel ondernemers en bloggers laten enorme kansen liggen omdat ze niet (goed) vindbaar zijn op Pinterest. Een gemiste kans. Lees hier wat de voordelen van Pinterest marketing zijn
Wil je meer klanten en meer geld verdienen? Dat is belangrijk als je wilt ondernemen ;) Ben je wel vindbaar op Pinterest? Anders laat je enorme kansen schieten. Pinterest marketing wordt vaak onderschat, maar Pinterest is na Google de grootste zoekmachine ter wereld! En biedt dus enorme kansen voor je online marketing.
Pinterest wordt vaak onderschat. Daarom laten ondernemers en bloggers dit platform vaak links liggen. Een gemiste kans. Bekijk hier wat je misloopt als je geen Pinterest marketing inzet voor je business en je online zichtbaarheid, en dus niet vindbaar bent op Pinterest.
Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen