Hoe geweldige content ideeën vinden
7 Eenvoudige manieren (die altijd werken) om geweldige content ideeën te vinden waar je publiek naar hunkert
19 december 2023 
4 min. leestijd

7 Eenvoudige manieren (die altijd werken) om geweldige content ideeën te vinden waar je publiek naar hunkert

Wil je het geheim weten hoe ik week na week op zoveel content ideeën kom? Content marketing is de manier waarop nieuwe potentiële klanten je kunnen ontdekken en je waarde toevoegt zodat mensen je beter leren kennen. Content marketing is wat voor mij de meeste leads genereert. Hoe kom ik dan op zoveel content ideeën waar mijn volgers dol op zijn en steeds voor terugkomen? Hier mijn favoriete manieren om nieuwe content ideeën te vinden die werken.

– Laatste update 8 april 2024 –

Hoe geweldige content ideeën vinden

Mijn online community vindt mijn wekelijkse nieuwsbrief waardevol. In elke e-mail voeg ik veel sappige tips en strategieën toe, en ik leiden ze naar mijn praktische blogs en videotrainingen. Maar misschien vind je het een uitdaging om steeds weer nieuwe originele content ideeën te bedenken voor je mails, social media berichten en andere content.

Content waar je klanten dol op zijn en steeds voor terugkomen. Content die ook converteert en dus ook klanten oplevert. Bekijk deze tips hoe je content maakt die converteert zonder tijd te verspillen. En zorg dat je ook goede content maakt waar klanten van smullen want als je deze copywriting fouten maakt sla je de plank volledig mis.

Hoe kom ik dan op zoveel content ideeën waar mijn publiek dol op is en naar hunkert? Hier zijn mijn favoriete manieren om nieuwe content ideeën te vinden die werken:

1. Bekijk social media voor inspiratie

In het tijdperk van sociale media is jouw publiek een ware goudmijn voor inspiratie. Bekijk de reacties op je eigen posts of die van anderen binnen jouw vakgebied. Welke vragen stellen ze? Wat houdt hen bezig? Door in te spelen op de behoeften en vragen van je publiek, kun je content creëren die niet alleen relevant is, maar ook gewaardeerd wordt. Neem de tijd om te luisteren en laat je inspireren door de conversaties die zich afspelen op platformen zoals Linkedin, Instagram en Facebook.

Bekijk hier 61 social media content ideeën die je volgers geweldig vinden >>

2. Laat je inspireren door anderen

Je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrief van anderen of ze online volgen, en kijken wat zij delen. Laat je inspireren door anderen.  Laat je daar dus vooral door inspireren en ga niet letterlijk kopiëren wat ze hebben gedeeld. Gebruik deze methode om te zien wat je collega’s delen (die zich op een vergelijkbare doelgroep richten als jij) en wat lijkt te resoneren bij hun publiek.

3. Check je inbox

Het zal je verbazen, maar misschien heb je al een boel geweldige content ideeën in je inbox. Dit zijn de veelgestelde vragen die je van mensen krijgt via e-mail, direct messages of reacties op social media. Als iemand een vraag heeft, is de kans groot dat er meer mensen zijn die een soortgelijke vraag hebben. Blader door de berichten, opmerkingen en e-mails die je hebt ontvangen, kopieer en orden deze vragen, en je hebt een rij content ideeën klaar staan.


Leestip:

 4. Vraag input van je community

Je publiek is een schat aan informatie. Waarom niet rechtstreeks bij hen aankloppen? Stuur een enquête via e-mail om te ontdekken welke vragen mensen hebben over jouw onderwerp. Mijn favoriete enquête tools zijn SurveyMonkey en Typeform omdat deze eenvoudig te gebruiken en gratis zijn. Organiseer polls op social media, stel vragen in nieuwsbrieven of creëer ruimte voor discussie op je platform. Door je community te betrekken, krijg je niet alleen waardevolle input voor content ideeën, maar creëer je ook een gevoel van betrokkenheid. Content die voortkomt uit de wensen van je publiek zal zeker in de smaak vallen.

5. Word lid van Facebook groepen

Heb je nog geen e-maillijst of social media volgers? Een geweldige manier om deze vragen te krijgen, is door lid te worden van relevante Facebook groepen of andere online communities waar jouw doelgroep zich bevindt, en erachter te komen waar mensen in deze groepen in geïnteresseerd zijn en waar ze over praten.  Ben je trouwens al lid van mijn Online Ondernemen Community op Facebook?

Gratis 61 social media content ideeën

6. Doe een deep dive in je eigen content

Soms ligt de beste inspiratie recht voor je neus. Duik dieper in je eigen content archief. Welke onderwerpen hebben het goed gedaan? Zijn er oude blogs die je kunt updaten met nieuwe informatie? Het herontdekken van je eigen werk kan vaak leiden tot nieuwe inzichten en frisse invalshoeken. Bovendien kun je door voort te bouwen op wat al werkt, je merk consistentie geven. En je kunt natuurlijk ook ChatGPT gebruiken om je een handje te helpen. 

7. Varieer met content formaten

Soms draait het niet om het onderwerp, maar om de manier waarop je het presenteert. Varieer met verschillende content vormen en hergebruik je content. Een bericht wat je eerder gedeeld hebt op Instagram kun je hergebruiken in een nieuwsbrief of er een blog van maken. En probeer bijvoorbeeld eens een podcast of een video in plaats van een standaard blog. Het experimenteren met verschillende content vormen opent de deur naar nieuwe ideeën en trekt wellicht een ander segment van je doelgroep aan. De een leest liever terwijl de ander liever video’s bekijkt.

Content ideeën vinden waar je doelgroep dol op is

Met deze 7 eenvoudige manieren kun je altijd geweldige content ideeën vinden waar je publiek naar hunkert. Laat je inspireren door de wereld om je heen, analyseer trends, duik in je eigen contentarchief, betrek je community en experimenteer met verschillende formaten. De mogelijkheden zijn eindeloos, en jouw publiek wacht op die unieke, sprankelende content die alleen jij kunt leveren. Dus, waar wacht je nog op? Ontketen je creativiteit en laat je ideeën de vrije loop!


Vind je dit interessant? Pin voor later!

Met deze 7 eenvoudige manieren kun je altijd geweldige content ideeën vinden waar je publiek naar hunkert en zit je nooit meer zonder content inspiratie.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen