Blog onderwerpen vinden met gratis SEO research tools [ST024]
Blog onderwerpen vinden met gratis SEO research tools [ST024]
14 september 2018 
in Podcast
2 min. leestijd

Blog onderwerpen vinden met gratis SEO research tools [ST024]

Blog onderwerpen vinden met SEO research tools? Waarom zo moeilijk doen? Schrijf jij content puur voor jezelf of om goed gevonden te worden? Blog je puur voor de lol of wil je ook geld verdienen met je blog? Als je zakelijk blogt, is het goed om te schrijven over onderwerpen waar mensen ook op zoeken. Je kunt deze blog onderwerpen vinden met SEO research tools.

Blog onderwerpen vinden

Als je zakelijk blogt, is het handig om te schrijven over onderwerpen waar mensen ook werkelijk naar op zoek zijn. Jouw ideale klanten typen hun vragen letterlijk in in Google. En als jij het antwoord hebt op deze vragen, wil je graag dat ze ook bij jouw blog uitkomen. Dan kun je hen verder helpen, leren ze je kennen en weten wat jij te bieden hebt. Bloggen is onderdeel van je content marketing. Het kost tijd dus wil je ook dat het uiteindelijk wat oplevert, toch?

Dan is het goed als je schrijft over onderwerpen waar veel op gezocht wordt in Google zodat mensen ook op jouw website terecht komen als ze op deze blog onderwerpen zoeken. Maar hoe weet je nu wat deze onderwerpen zijn?

SEO research doen

Dat betekent dus onderzoek doen! Je kunt beginnen bij je FAQ. Welke vragen stellen mensen je vaak? Een andere optie is social media. Als je lid bent van Facebook groepen, kun je daar ook veel waardevolle informatie vinden. Of je kunt zelf vragen stellen op social media om blog onderwerpen te vinden. Vraag gewoon waar mensen tegenaan lopen, wat ze interessante onderwerpen vinden en wat ze graag willen weten over jouw specifieke onderwerp? Maar je kunt ook interessante blog onderwerpen vinden met SEO research tools!

Blog onderwerpen vinden met SEO research tools

Interessante blog onderwerpen vinden met SEO research tools is super handig. Deze tools tonen namelijk op welke onderwerpen veel gezocht wordt. Er zijn allerlei gratis tools voor SEO research, om te onderzoeken op welke onderwerpen mensen vaak zoeken. De bekendste is de Google Keyword Planner die onderdeel is van Google Adwords. Maar heb je daar geen zin in, of werkt deze tool niet dan zijn er een paar leuke alternatieven. In deze podcast bespreek ik 3 gratis SEO research tools.

Deze SEO tools kun je dus gebruiken voor 2 dingen:

  • Blog SEO optimalisatie, dus om je blog te optimaliseren voor zoekmachines.
  • Inspiratie voor blog onderwerpen vinden met SEO research tools.

blog onderwerpen vinden met SEO research tools podcast

En verder?

Vergeet niet om je te abonneren op mijn podcast zodat je geen uitzending hoeft te missen. Je krijgt dan automatisch een melding zodra er een nieuwe Social Talk uit is.

Ik vind het ook leuk als je me laat weten wat je van deze podcast vindt door een review te geven. Daarmee help je me bovendien om deze podcast zichtbaarder te maken.

Heb je vragen of feedback? Of suggesties voor een onderwerp? Of heb je zelf een interessant verhaal om andere ondernemers te inspireren? Mail naar info@themarketingfactory.nl of tweet naar @maaikegulden

 

Vind je dit interessant? Pin voor later!

Blog onderwerpen vinden met SEO research tools | www.themarketingfactory.nl

 

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Felice Veenman
Door

Felice Veenman

op 06 Oct 2018

ik zag niet hoe ik de podcast aan moest zetten...

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 06 Oct 2018

Aan de linkerkant op het pijltje klikken ;)

Reactie plaatsen