Twitter analyses om je Twitter activiteit te verbeteren
Twitter analyses om je Twitter activiteit te verbeteren
01 mei 2017 
1 min. leestijd

Twitter analyses om je Twitter activiteit te verbeteren

Twitter analyses biedt je veel inzichten in de effectiviteit van je tweets. Twitter staat bekend als nieuwsplatform. Maar Twitter kan ook een krachtige zakelijke tool zijn voor klantenservice of om ontdekt te worden door nieuwe klanten. Wist je dat 57% van de gebruikers een nieuw MKB bedrijf ontdekt via Twitter?

Het mooie van Twitter is dat het zo open is en dat het de ideale tool is om met mensen in contact te komen. Je bent slechts een tweet van elkaar verwijderd. Ook je volgers kunnen daarin een rol spelen door je berichten te retweeten. Hoe kun je de engagement verbeteren?

Bekijk je Twitter analyses dashboard

Twitter effectief inzetten. Maar hoe doe je dat?Dat geeft je een hoop waardevolle inzichten. Twitter analyses zijn voor alle gebruikers beschikbaar via analytics.twitter.com. Je ziet daar je bereik, engagement en andere waardevolle statistieken. Interessante cijfers om te bekijken:

  • Interactieratio (engagement rate)
  • Groei in volgers (follower growth)
  • Kliks op links in tweets (link clicks)

Twitter activiteit verbeteren

Deze cijfers geven je inzicht om je Twitteractiviteit te verbeteren.

  • Het tijdstip waarop je berichten plaatst
  • Het soort content dat je deelt

Een tools als Buffer is handig om berichten in te plannen. Als je weet wat de juiste tijdstippen zijn om te twitteren kun je berichten op die tijdstippen inplannen. Je statistieken laten ook zien welke content het beter doet.

Tips voor meer retweets

Wil je meer retweets? Dan zijn er een aantal tips die je kunt proberen.

  • Foto’s zorgen voor 25% meer retweets
  • Video’s zorgen voor 28% meer retweets
  • Quotes zorgen voor 19% meer retweets
  • Cijfers in een tweet zorgen voor 17% meer retweets
  • Hashtags zorgen voor 16% meer retweets

Leer je volgers beter kennen en ontdek hoe je de interactie met hen kan verbeteren. Met Twitter analyses krijg je inzichtelijk wat de beste tijdstippen zijn om een bericht te plaatsen en welke soort content de meeste interactie oplevert.

De onderstaande infographic van Surepayroll biedt handige inzichten en tips om je engagement te verbeteren.

twitter-analytics-tips-infographic

 

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen