Persoonlijke uitnodiging op Linkedin, waar vind je die?
Persoonlijke uitnodiging op Linkedin, waar vind je die?
17 maart 2016 
2 min. leestijd

Persoonlijke uitnodiging op Linkedin, waar vind je die?

Een persoonlijke uitnodiging op Linkedin waar vind je die tegenwoordig? Dat is een vraag die ik tegenwoordig regelmatig krijg. LinkedIn heeft weer wat wijzigingen doorgevoerd waardoor de Linkedin uitnodigingen nu niet zo gemakkelijk meer te vinden zijn. Ze zijn er nog wel, maar je moet even weten waar. En als je een connectieverzoek accepteert, zie je dit bericht niet meer. 

Persoonlijke uitnodiging op Linkedin

Een persoonlijke uitnodiging op Linkedin is altijd beter dan het standaard bericht “Ik zou u graag toevoegen aan mijn professionele netwerk op LinkedIn”. Met zo’n persoonlijke Linkedin uitnodiging laat je zien dat je tijd en aandacht besteed aan je netwerk.

En dan is het ook wel zo netjes dat jij de moeite neemt om hierop te reageren met een persoonlijk bericht. Maar dan moet je de uitnodigingen dus wel weten te vinden. Waar vind je de persoonlijke LinkedIn uitnodiging?

LET OP: Als je namelijk te snel op het ‘vinkje’ klikt om een connectie verzoek te accepteren dan zie je de persoonlijke uitnodiging op Linkedin niet meer.

 

Waar vind je de persoonlijke Linkedin uitnodiging?

De persoonlijke boodschappen bij een connectie verzoek zijn tegenwoordig een beetje verstopt, en als je de uitnodiging accepteert zie je de persoonlijke boodschap niet meer. Je moet dus eerst de persoonlijke uitnodiging lezen en dan pas de connectie accepteren.

 • Klik bovenaan in het menu op het poppetje (naast je profielfoto).
 • Dan zie je de laatste 3 connectieverzoeken die je ontvangen hebt.
 • Klik op ‘alles weergeven’.
 • Dan krijg je een overzicht van alle uitnodigingen.

LET OP: klik niet meteen op het vinkje om een uitnodiging te accepteren.

linkedin-email-notificaties

Persoonlijke uitnodiging op Linkedin beantwoorden 

Voordat je een uitnodiging accepteert, dien je eerst het persoonlijke bericht bij de uitnodiging te beantwoorden. Doe je dit niet, dan zie je dit bericht namelijk niet meer.

 • Klik eerst op het tekstballonnetje, dan verschijnt de persoonlijke boodschap.
 • Door op het witte pijltje te klikken kun je deze beantwoorden.
 • Je bent dan nog geen connectie, dus je moet vervolgens nog op het vinkje klikken om de connectie te accepteren.

persoonlijke-linkedin-uitnodiging-beantwoordene

Persoonlijke uitnodiging in de Linkedin app

En waar vind je de persoonlijke uitnodiging in de Linkedin app? Ook die moet je even weten te vinden, maar werkt op dezelfde manier. In onderstaande video leg ik het uit.

Emails ontvangen van persoonlijke uitnodigingen 

Het is dus goed om voor de zekerheid een email te ontvangen van je persoonlijke uitnodigingen, zodat je in ieder geval de persoonlijke boodschappen ontvangt. Als je namelijk een Linkedin uitnodiging te snel accepteert, zie je de boodschap niet meer. Tenzij je hier natuurlijk ook een notificatie van krijgt via email. Het is dus goed om bij je instellingen aan te geven dat je een email wil ontvangen van je connectie verzoeken.

 • Houd rechtsboven op je homepagina de cursor boven jouw profielfoto en selecteer ‘Privacy en instellingen’
 • Klik op het tabblad Communicatie naast het enveloppictogram aan de linkerkant.
 • Klik op ‘de frequentie van emails selecteren’.
 • klik op ‘Berichten van andere leden’.

linkedin-email-notificaties

Het is niet erg handig, maar nu je de persoonlijke Linkedin uitnodiging weet te vinden, moet het geen probleem meer zijn.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
mhfonk
Door

mhfonk

op 17 Mar 2016

Dank voor update!

Herman Sars
Door

Herman Sars

op 17 Mar 2016

wanneer ik "Klik bovenaan in het menu op het poppetje (naast je profielfoto)" zie ik géén "laatste 3 connectieverzoeken die je ontvangen hebt" maar alleen "mensen die ik misschien ken". Wat doe ik dan eventueel fout?

Eveline Reversma
Door

Eveline Reversma

op 17 Mar 2016

Ha Herman, Heb je wel de melding die rechtsboven staat nadat je het poppetje hebt aangeklikt? Als je geen laatste 3 connectieverzoeken hebt staan dan heb je waarschijnlijk geen lopende connectieverzoeken. Zodra je weer een verzoek krijgt moet je maar eens de instructie van Maaike gebruiken, Bij mij werkte het nu wel omdat ik nog lopende verzoeken had. Succes!

Reactie plaatsen