Endorsement geven op Linkedin
Endorsement geven op Linkedin, hoe werkt dat?
02 februari 2013 
2 min. leestijd

Endorsement geven op Linkedin, hoe werkt dat?

Op Linkedin kan je vaardigheden onderschrijven of een endorsement geven aan al jouw eerstegraads connecties. Dit heeft natuurlijk niet zo veel waarde als een aanbeveling op Linkedin, maar het is wel een leuk gebaar. Op deze manier kun je iemand een mooi compliment geven. En het is echt heel gemakkelijk om te doen. Hieronder lees je hoe je dat doet: iemand een endorsement geven op Linkedin.

– Laatste update 15 februari 2019 –

Vaardigheden onderschrijven of endorsement geven

Endorsements krijgen is leuk. Dat is toch een mooi complimentje en laat zien wat je expertise is. En het is veel krachtiger als anderen dit beamen door een vaardigheid te onderschrijven. Deze onderschrijvingen of endorsements dragen bij aan je expertstatus. De buitenwereld ziet dan ook dat je goed bent in copywriting of social media bijvoorbeeld. Deze onderschrijvingen kun je zelf ook beheren.

Onderschrijvingen krijg je vaak door ze zelf ook te geven. Ben je tevreden over iemand werk? Dan is het leuk om een onderschrijving te geven voor de vaardigheid van deze persoon op Linkedin. Daarmee geef je iemand erkenning en dat vinden we allemaal prettig. Endorsement geven op Linkedin kan alleen aan eerstegraads connecties. Hiermee laat je zien wat je waardeert in je zakelijke relatie en dit is ook een onderdeel van netwerken. Daarmee bouw je warme relaties.

Hoe endorsement geven op Linkedin

Endorsement geven op Linkedin kan dus alleen aan eerstegraads connecties. Je moet dus wel met elkaar gelinked zijn. Als je een vaardigheid onderschrijft, krijgt die connectie daar een melding van. Mensen waarderen zo’n compliment natuurlijk altijd. Zo kun je een vaardigheid onderschrijven:

 • Als je een vaardigheid van iemand wil onderschrijven, ga dan naar het profiel van deze eerstegraads connectie.
 • Scroll naar onder tot je het gedeelte ‘Vaardigheden en deskundigheid’ ziet.
 • Klik op ‘Meer weergeven’ om nog andere vaardigheden te zien.

onderschrijvingen geven voor vaardigheden op Linkedin

 • Klik op het ‘Plus-teken’ voor een vaardigheid die je wil onderschrijven.
 • Je krijgt nog een vraag hoe deskundig deze persoon is.
 • Dit ‘Plus-teken’ verandert vervolgens in een ‘Vinkje’.
 • En dan heb je een onderschrijving gegeven!

Endorsements of onderschrijvingen verwijderen

Misschien heb je een vaardigheid van iemand onderschreven, maar wil je dit om een of andere reden toch weer verwijderen. Ook dat kan. Eigenlijk werkt het op precies dezelfde manier als een vaardigheid van iemand onderschrijving. Als je een gegeven onderschrijving voor een vaardigheid van iemand wil verwijderen doe je dat als volgt:

 • Ga naar het profiel van deze eerstegraads connectie.
 • Scroll naar onder tot je het gedeelte ‘Vaardigheden en deskundigheid’ ziet.
 • Klik op het ‘Vinkje’ voor een vaardigheid die je hebt onderschreven.
 • En dan heb je jouw onderschrijving verwijderd.

linkedin onderschrijvingen verwijderen

Aanvullende Linkedin tips

Endorsement geven op Linkedin

Endorsement geven op Linkedin kan alleen aan eerstegraads connecties. Hiermee geef je iemand erkenning en laat je zien wat je waardeert in je zakelijke relatie. Dit is ook een onderdeel van netwerken. Zelf vind ik het erg leuk om zo’n onderschrijving te ontvangen. Dus vind je dit een waardevol artikel of vind je het gewoon leuk om dit een keer uit te proberen. Nodig me dan uit op Linkedin en geef een onderschrijving voor een van mijn vaardigheden 😉

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Alice
Door

Alice

op 29 May 2013

Kun je een endorsement die door een ander aan jou is toegekend ook verwijderen? En zo ja, hoe?

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 31 May 2013

Hoi Alice,Je kunt ze in ieder geval verbergen. Heb je dit artikel gelezen: https://www.themarketingfactory.nl/3582/social-media/endorsements-of-onderschrijvingen-beheren-op-linkedin/Groet, Maaike

Reactie plaatsen