Linkedin netwerk uitbreiden, 3 tips
Linkedin netwerk uitbreiden, 3 tips
26 februari 2015 
3 min. leestijd

Linkedin netwerk uitbreiden, 3 tips

Als je alleen mensen toevoegt die je kent, gebruik je LinkedIn alleen als een veredelde visitekaartjes bak en niet om jouw netwerk te vergroten. Terwijl de echte kracht van dit netwerk zit in de zogenaamde tweede graad. Jouw eigen netwerk wordt eerstegraads genoemd. De tweede graad is het netwerk van jouw contacten. Vaak ken je jouw eerstegraads connecties wel omdat je ze persoonlijk ontmoet hebt of omdat je elkaar volgt op Twitter. Juist dit tweedegraadsnetwerk is interessant voor je. Hoe kun je jouw Linkedin netwerk uitbreiden?

Belang van een groot netwerk

Maak dus gebruik van de kracht van LinkedIn om je netwerk uit te breiden. Het voordeel van LinkedIn is dat je jouw netwerk inzichtelijk hebt en dus precies ziet wie de verbindende schakel is tussen jou en je potentiële klant of opdrachtgever. Als een connectie deze bemiddeling doet dan is de kans dat je ook werkelijk een afspraak met iemand kunt maken vele malen groter. Gebruik hiervoor liever niet de functies die LinkedIn biedt, maar regel dit telefonisch of per email.

Scoor hoger in de zoekresultaten

Een andere reden om je netwerk te vergroten, is dat in de zoekresultaten als eerste alle eerstegraads connecties van de zoeker getoond worden, en dan de tweedegraads etc. Wanneer je dus goed gevonden wilt worden op LinkedIn, is het belangrijk om zo veel mogelijk contacten te hebben. Zij zijn de verbindende schakel met jouw tweedegraads netwerk. En hoe meer eerstegraads contacten je hebt, hoe groter ook jouw tweedegraads netwerk wordt!

Linkedin netwerk uitbreiden: Connecties uitnodigen

Hoe kun je mensen uitnodigen? Mensen die je niet kent en nog nooit ontmoet hebt? Je hebt verschillende mogelijkheden om een connectie te maken met mensen, maar zorg in ieder geval dat je dit met een persoonlijke uitnodiging doet. Je bent namelijk een compleet vreemde voor hen. Je Linkedin netwerk uitbreiden kun je op de volgende manieren doen:

  1. Connectie maken
  2. Inmail sturen
  3. Voorgesteld worden

1. Connectie maken

Natuurlijk kun je mensen gewoon uitnodigen om een connectie te worden op LinkedIn. Als je dit doet met een persoonlijk bericht, ook op je mobiel kun je een persoonlijke uitnodiging sturen, en een goede reden geeft, dan zullen mensen dit niet snel weigeren. Het is goed om je uitnodiging af te sluiten met een vraag, zoals “Sta je open voor een persoonlijk kennismakingsgesprek? ”

linkedin netwerk uitbreiden

2. Inmail sturen

Met een gratis account kun je geen inmail versturen. Je zult dan eerst moeten upgraden naar een betaald account. Als de ontvangers niks met zo’n inmail doen, krijg je deze terug en kun je deze nogmaals gebruiken. Binnenkort gaat dit echter veranderen en krijg je een inmail terug als mensen er wel op reageren. Het is dus goed om je bericht af te sluiten met een zin als “mocht je geen interesse hebben, laat me dat dan even weten”… want als mensen je een bericht terug sturen dat ze geen interesse hebben dan kun je zo’n inmail in de toekomst nogmaals gebruiken.

3. Voorgesteld worden

Zelf gebruik ik deze functie in LinkedIn alleen om te kijken welke connecties ik gemeenschappelijk heb met diegene die ik uit wil nodigen. Vervolgens bel ik deze gemeenschappelijke connectie of stuur een e-mail om te vragen of hij of zij wil bemiddelen om dit contact te leggen. Je Linkedin netwerk uitbreiden kost nu eenmaal tijd als je het goed aanpakt.

Waarom ik dit doe? Waarschijnlijk begin je met de connectie die jij het beste kent. Je kunt voor jezelf wel inschatten met wie je de beste relatie hebt voor deze bemiddeling. Maar je weet niet hoe goed de relatie is tussen jouw connectie en die andere persoon. Daarom is het goed om eerst te checken of dit wel de juiste persoon is om te bemiddelen.

Welke manier je ook gebruikt om je netwerk te vergroten, ga er zelf in ieder geval actief mee aan de slag. Wacht niet tot mensen jou uitnodigen. Iedereen die een LinkedIn profiel heeft, is in principe bereikbaar. En zorg dat je het in ieder geval persoonlijk maakt. Stuur dus een persoonlijke uitnodiging of bel of mail jouw connecties en vraag of zij willen bemiddelen.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Rob van Toorn
Door

Rob van Toorn

op 06 Jan 2017

Hallo,Ik heb zojuist een nieuw account aangemaakt, maar mijn uitnodigingen komen niet aan bij bekenden en ik blijf op 0 staan omdat ik niet gevonden wordt. Hoe kan dit gebeuren?

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 30 Jan 2017

Heb je de link die je per mail van Linkedin gekregen hebt ook geverifieerd?

Reactie plaatsen