Persoonlijke LinkedIn uitnodiging met je mobiel
Persoonlijke LinkedIn uitnodiging met je mobiel
14 oktober 2014 
3 min. leestijd

Persoonlijke LinkedIn uitnodiging met je mobiel

Een connectie uitnodiging op LinkedIn doe je met een persoonlijk bericht”. Dat is de boodschap die ik altijd meegeef tijdens mijn trainingen, maar daar moest ik dan meteen bij vermelden dat dit op je mobiel niet mogelijk was. Gelukkig is dat inmiddels veranderd en kun je ook op je mobiel een persoonlijk bericht bij je uitnodiging voegen. Dat is wel zo attent! Je laat zien dat je de moeite neemt om een persoonlijk berichtje te schrijven en kunt meteen aangeven wat de reden is dat je iemand uitnodigt om te linken.

Mensen uitnodigen op LinkedIn die je kent

LinkedIn geeft steeds allerlei suggesties voor ‘Personen die u misschien kent’. Ook als daar bekenden tussen staan, klik dan niet te snel op ‘Connectie maken’ want voor je het weet, is je uitnodiging al verstuurd, zonder dat je de überhaupt de mogelijkheid kreeg om een persoonlijk bericht te schrijven.

 • Ga altijd eerst naar het profiel van deze persoon om te voorkomen dat dit gebeurt!
 • En kies dan voor de optie ‘Connectie maken’.

Hoe verstuur je een persoonlijke uitnodiging via je mobiel?

Zo’n persoonlijk bericht is nu dus ook mogelijk op de LinkedIn app op je mobiel. Op de tablet is deze functie momenteel helaas nog niet beschikbaar. Nodig mensen voorlopig dus liever niet uit via je tablet. Een persoonlijke uitnodiging op je mobiel maak je als volgt:

 • Zoek naar een persoon om te linken op de app.
 • Klik NIET meteen op de blauwe knop ‘connectie maken’.
 • Maar klik rechts bovenaan op het vierkantje met het pijltje (of op de bolletjes bij Android).
 • Vervolgens verschijnt de optie ‘Uitnodiging aanpassen’.
 • Door hier op te klikken kun je een persoonlijk bericht toevoegen.
 • Klik dan rechts bovenaan op ‘Verzenden’.

iOs app (versie 6 en hoger)

Zoek met de app naar een persoon waar je een connectie mee wilt maken op LinkedIn en klik niet op ‘connectie maken’ maar kies het symbool rechtsboven (vierkantje met een pijltje) zodat de optie ‘uitnodiging aanpassen’ verschijnt.

linkedin-connectie-uitnodigen-op-mobiel5

Android app

Zoek met de app naar een persoon waar je een connectie mee wilt maken op LinkedIn en klik niet op ‘connectie maken’ maar kies het symbool rechtsboven (bolletjes) zodat de optie ‘uitnodiging aanpassen’ verschijnt.

linkedin-connectie-uitnodigen-op-mobiele-app

Persoonlijke boodschap toevoegen

En vervolgens kun je een persoonlijke boodschap toevoegen en op ‘verzenden’ klikken.

Als je iemand uitnodigt, doe dit dan altijd met een persoonlijke boodschap. Zeker als je mensen nog nooit ontmoet hebt. Vervang de standaard LinkedIn tekst door een persoonlijke boodschap. Zo laat je zien dat je tijd en aandacht besteedt aan je relaties en ook kun je nog even kort omschrijven waar jullie over gesproken hebben. Wanneer die persoon veel mensen gesproken heeft op een evenement dan fris je zijn geheugen weer even op.

Netwerk uitbreiden

Wacht niet tot anderen jou uitnodigen, maar ga zelf actief je netwerk uitbreiden. Een connectie met bekenden maken is gemakkelijk. Deze mensen kennen jou en zullen een uitnodiging wel accepteren. Maar je kunt ook relevante onbekenden uitnodigen op LinkedIn, een interessante spreker, een deelnemer aan een evenement waar je ook heen gaat en die je graag wil ontmoeten of een lid van een LinkedIn groep. Iedereen die een LinkedIn profiel heeft, is te bereiken.

 • Nodig alle mensen uit die je kent als connectie op LinkedIn.
 • Ga op zoek naar bestaande relaties, klanten of oud collega’s om je netwerk uit te breiden.
 • Misschien schieten niet meteen alle namen je te binnen, maar LinkedIn geeft zelf ook suggesties van mensen die je misschien kent. Staan hier bekenden tussen?
 • Of bekijk het netwerk van jouw connecties, misschien zie je hier ook interessante mensen tussen staan.
 • Importeer je contacten van Outlook, Gmail of andere bronnen.

Ook alle nieuwe mensen die je vanaf nu ontmoet op netwerkbijeenkomsten, bij workshops of zakelijke ontmoetingen kun je uitnodigen als connectie op LinkedIn. Mensen moeten vaak meerdere keren contact met je hebben voor ze besluiten met je in zee te gaan en dit is meteen een mooie follow-up.

Meer Linkedin tips?

Bekijk dan deze handige pagina met een verzameling artikelen met Linkedin tips.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen