Periscope met besloten groep
Periscope met besloten groep
15 februari 2017 
1 min. leestijd

Periscope met besloten groep

Een Periscope met een besloten groep delen? Dat is nu mogelijk. Voorheen kon je ook al privé uitzendingen doen op de livestreaming app van Twitter, maar dan moest je iedereen één voor één toevoegen. Dat is niet handig, zeker als je vaker een privé uitzending met dezelfde groep mensen wil doen.

Privé Periscope uitzending in een groep

De optie om een besloten uitzending te doen is niet nieuw. Je had altijd al de mogelijkheid om je Periscope uitzending niet openbaar te doen, maar als een privé uitzending. Je kon deze dan met één of meerdere personen delen. Die moest je wel allemaal handmatig selecteren. Zo was het dus ook mogelijk om een livestream te delen met een geselecteerde groep gebruikers.

Facebook Live had die mogelijkheid al veel langer om een livestream in een besloten groep te doen. Nu is die mogelijkheid er dus ook op Periscope. Handig als je regelmatig een besloten uitzending wil delen moet dezelfde groep gebruikers. Zelf vind ik de interactie namelijk veel beter werken op Periscope. De chatfunctie is op Periscope duidelijker dan op Facebook. Stel dat je een Q&A wil houden met de deelnemers van je training dan kun je ze toevoegen aan een Periscope groep.

Periscope met besloten groep, hoe doe je dat?

Als je een uitzending start op Periscope staat deze standaard op openbaar. Dat betekent dat iedereen je uitzending kan volgen. Maar je kunt dit aanpassen als je een privé uitzending wil doen. Selecteer gewoon de persoon of personen met wie je deze uitzending wil delen.

periscope_in_groepen

 

Maar je hebt dus ook de optie om een groep aan te maken. Alleen de leden van die groep kunnen de uitzending bekijken en krijgen daar een melding van. Houd er wel rekening mee dat alle groepsleden mensen kunnen toevoegen of verwijderen uit een groep.

De groepen vind je terug via je . Je kunt gemakkleijk mensen toevoegen of een uitzending starten voor een specifieke, besloten groep mensen.

besloten_periscope_uitzending_groepen

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen