Autoresponder
Autoresponder

Autoresponder

Een autoresponder is misschien één van de belangrijkste investeringen die je als online ondernemer kunt maken. Je mailinglijst is namelijk je meest kostbare bezit. Met je mailinglijst kun je met mensen in contact blijven en een band met hen opbouwen. En daar heb je dus een autoresponder, oftewel een mailinglijst provider voor nodig.

Wat is een autoresponder

  • Een autoresponder of mailinglijst provider is een dienst waarmee je jouw emailmarketing kunt automatiseren.
  • Dit is software waarmee je een database kunt opbouwen en automatisch emails kan versturen.
  • Mailchimp is gratis maar voor de meeste autoresponders zijn betaalde diensten.

Hoe werkt een autoresponder

Met een autoresponder kun je een database opbouwen en automatisch emails versturen. Hierdoor kun je je hele proces automatiseren. Je zet het één keer op en daarna heb je er geen omkijken meer na. Je kunt deze gebruiken om iedere week je nieuwsbrief te versturen, maar ook om een automatische e-mailreeks te versturen zodra mensen je weggever aanvragen.

wat is een autoresponder

#1 Database opbouwen

Met een autoresponder kun je namen en emailadressen verzamelen (en andere gegevens die je zelf instelt). Vervolgens kun je deze indelen in verschillende lijsten of groepen. Denk daarbij aan een groep klanten en een groep prospects. Door met deze groepen te werken kun je emails versturen die ook interessant zijn voor die specifieke doelgroep. Zo kun je een aanbieding alleen aan je klanten versturen. Deze gegevens verzamel je met een webformulier of opt-in.

#2 Automatische emails versturen

Met zo’n autoresponder kun je ook automatische emails versturen naar mensen in die database. Deze emails kun je personaliseren zodat het lijkt of je deze mailtjes persoonlijk verstuurt. En dus op de automatische piloot een band met mensen opbouwen. Zodra mensen je weggever aanvragen, ontvangen ze automatisch een mail met de download link. Vervolgens kun je instellen dat ze bijvoorbeeld 2 dagen later nog een mail ontvangen, 3 later nog één, etc. Hiermee kun je je emailmarketing dus automatiseren. Deze mailtjes staan al klaar in het systeem.

Emailmarketing

Emailmarketing is nog steeds lucratief. Je verkoopt niet via social media, maar meestal op de mensen op je mailinglijst. Emailmarketing is laagdrempelig, goedkoop en makkelijk uitvoerbaar. Een autoresponder is dus een onmisbare schakel om je emailmarketing te automatiseren. Of wil je iedere keer dat ebook handmatig versturen?

Autoresponder aanbieders

Er zijn veel verschillende autoresponder aanbieders waaruit je kunt kiezen. Enkele bekende autoresponders zijn:

De afweging die je maakt heeft vaak met persoonlijke voorkeuren en kostenplaatje te maken. Wat vind je zelf prettig en welk budget wil je eraan uitgeven? De meeste autoresponders kun je eerst gratis uitproberen. Zelf ben ik inmiddels helemaal fan van Activecampaign.
Reactie plaatsen