Instagram Live 24 uur beschikbaar op je Stories
Instagram Live 24 uur beschikbaar op je Stories
21 juni 2017 
2 min. leestijd

Instagram Live 24 uur beschikbaar op je Stories

Je Instagram live 24 uur beschikbaar. Dat is goed nieuws! De herhaling van je Instagram Live kun je namelijk delen op je Instagram Stories. Een hele verbetering. Deze suggestie deden Kirsten Jassies en ik al eerder in mijn podcast over Instagram dus fijn dat Instagram iets met deze suggestie gedaan heeft 😉

Instagram Live 24 uur beschikbaar

Voorheen was je Instagram livestream alleen te zien zolang je live was. Daarna was deze gewoon verdwenen en kon niemand deze meer terug kijken. En dat was een groot nadeel van Instagram Live. Maar daar is nu verandering in gekomen met de nieuwste Instagram update zodat meer vrienden je uitzending kunnen bekijken.

Als jouw Instagram Live beëindigd is, heb je nu onderaan het scherm de mogelijkheid om deze te ‘delen’. De herhaling van je livestream wordt dan toegevoegd aan je Instagram Story en blijft 24 uur beschikbaar, net zoals de rest van je InstaStory.

instagram livestream 24 uur beschikbaar

Instagram livestream niet bewaren

Was je niet tevreden over je live uitzending of wil je deze gewoon niet toevoegen aan je Instagram Story? Verzet dan gewoon het schuifje en je Instagram Live verdwijnt van de app zoals dit voorheen automatisch gebeurde. De herhaling wordt dan niet toegevoegd aan je InstaStory.

Instagram Live 24 uur beschikbaar

Zodra je Instagram Live beëindigd is, zie je onderaan het scherm de mogelijkheid om deze te ‘delen’. Dat is alles. Deze wordt dan toegevoegd aan je Story.

instagram live video 24 uur beschikbaar

Het duurt wel eventjes dus heb geduld, maar dan is je Instagram Live 24 uur beschikbaar 😉

instagram live 24 uur beschikbaar

Hoe werkt Instagram livevideo replay?

Weten hoeveel mensen je live uitzending bekeken hebben? Bekijk je eigen herhaling. Hat aantal kijkers zijn dus niet langer alleen de live kijkers, maar ook mensen die je Story bekeken hebben.

Als iemand die je volgt een replay van de livestream deelt, zie je een ‘play-button’ onder zijn of haar profielfoto in het Stories menu. Klik hierop om de herhaling van de livestream te bekijken. Je ziet ook de reacties en likes van de originele uitzending.

Duurt de video te lang?

Als iemand meerdere herhalingen gedeeld heeft, zie je bovenaan pijltjes zodat je gemakkelijk naar de volgende video kunt gaan. Duurt de uitzending te lang? Klik dan links of rechts op het scherm om deze 15 seconden terug of vooruit te spoelen.

Meer Instagram tips?

Bekijk dan dit handige overzicht van artikelen en tips over Instagram voor zakelijk gebruik.

Ik vind het een hele goede verbetering dat je Instagram Live 24 uur beschikbaar blijft, en ben benieuwd wat jij ervan vindt? Laat het weten in het reactieveld hieronder.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Joost
Door

Joost

op 28 Jun 2017

Goede mogelijkheid om je content te delen en meer onder de aandacht te brengen dan alleen Live stream.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 27 Sep 2017

Bedankt voor je reactie, Joost

Reactie plaatsen