Page content

article content

Facebook Live: samen met anderen livestreamen is mogelijk

Facebook Live samen met anderen doen? Dat is mogelijk als je beschikt over een iPhone. Je kunt dus een vriend of collega uitnodigen om deel te nemen aan je livestream. En ook al zitten jullie op een andere locatie, je verschijnt dan wel in hetzelfde scherm. Dat maakt zo’n Facebook live uitzending nog veel leuker. Niet alleen voor jou, maar ook voor de kijkers!

gratis facebook live checklist

Facebook live samen met anderen

Facebook Live was tot nu toe echt een solo show. Tenzij je fysiek op dezelfde locatie was. Of een bekend publiek figuur bent want zij hebben de optie om een gast uit te nodigen in hun live uitzending al langer. Maar dat is dus verleden tijd.

Je kunt nu heel gemakkelijk kijkers uitnodigen om deel te nemen in je live video uitzending. En je kunt zo veel mensen uitnodigen als je wilt, maar slechts een persoon tegelijk. Voorlopig dus alleen beschikbaar de iOS app, op alle Facebook profielen (dus zowel vanaf je persoonlijke profiel als je Facebook pagina). Het is niet bekend wanneer deze functie beschikbaar komt in de Android app.

Zowel in landschap- als portret modus

Om iemand uit te nodigen in je live video, klik je op de profielfoto van een kijker of op een reactie (comment) van deze persoon. Deze persoon moet wel zelf toestemming geven om in live in je Facebook uitzending te komen.

Deze nieuwe Live functie kun je zowel gebruiken in de portret als landschap modus. Als je de landschap modus gebruikt dan wordt het scherm in tweeën gesplitst (splitscreen). Gebruik je de portret modus dan verschijnt een persoon groot in beeld en de ander verschijnt kleiner in beeld (foto in een foto).

facebook live uitzending doen met iemand anders

Anderen uitnodigen voor je live video?

Nogmaals, voorlopig kun je alleen iemand uitnodigen in je Facebook Live uitzending als je gebruik maakt van de IOS app. Hoe kun je iemand uitnodigen?

  • Start je Facebook Live uitzending in de iOS app
  • Swipe naar links en tik op de profielfoto van diegenen die je wilt uitnodigen in je uitzending (of klik op een comment van die persoon).
  • Kies ‘Uitnodigen om live te gaan’.
  • Als diegene je uitnodiging accepteert, doet hij of zij mee aan de uitzending.
  • Je kunt de gast weer verwijderen door op het ‘kruisje’ bovenaan de afbeelding te klikken.

Je kunt alleen iemand uitnodigen om deel te nemen aan je live uitzending als die persoon de uitzending op volledig scherm bekijkt via de Facebook app. Je kunt live gaan met zoveel mensen als je wilt, maar slechts met één persoon tegelijk.

Download de gratis Facebook Live Checklist

facebook live samen met anderen livestream doen

Comment Section

0 reacties op “Facebook Live: samen met anderen livestreamen is mogelijk

Plaats een reactie


*