Instagram lettertype wijzigen? Dit is de simpele manier!
Instagram lettertype wijzigen? Dit is de simpele manier!
03 december 2019 
2 min. leestijd

Instagram lettertype wijzigen? Dit is de simpele manier!

Instagram lettertype wijzigen? Als je door Instagram scrolt, valt het je misschien op dat je soms een Instagram bio ziet met een ander lettertype. Of zie je posts voorbij komen op Instagram waar mensen gewone tekst mixen met vet- of schuingedrukte lettertypes. En misschien heb jij je weleens afgevraagd hoe je dat doet. In dit artikel lees je hoe jij dit ook heel eenvoudig doet.

Het klinkt heel ingewikkeld, maar het is super simpel. En het werkt ook op andere social media kanalen!

Instagram lettertype wijzigen in je Instagram bio

Je kunt het lettertype van je Instagram bio veranderen met een fontgenerator voor Instagram. Daarvoor kun je gebruik maken van tools zoals LingoJam of Cool Symbol. Of je kunt gewoon in Google zoeken op ‘Instagram font generator’. Hier voer je gewoon de tekst in die je wit veranderen en dan krijg je een aantal keuzemogelijkheden. En dan is het gewoon een kwestie van die tekst kopiëren en deze in je Instagram profiel plakken.

Schuin- of vetgedrukte teksten in je Instagram post

Wil je niet zozeer het Instagram lettertype wijzigen, maar een zin in je Instagram omschrijving wel extra laten opvallen? Natuurlijk kun je dan wat icoontjes toevoegen. Maar je kunt ook heel gemakkelijk een zin vet of schuin maken. Zo springt dat gedeelte van je Instagram omschrijving extra in het oog, zeker als je omschrijving wat langer is. En het mooie is dat het super simpel is. Hieronder leg ik uit hoe je dat doet.

Witruimte in je Instagram onderschrift

Ik ontdekte deze tool toen ik zocht naar een alternatief voor de ‘notities app’ op mijn telefoon. Overal hoorde ik dat je deze kunt gebruiken om witruimte toe te voegen aan je Instagram omschrijving. Maar als ik dit gebruikte om mijn berichten in te plannen met de app Later dan werkte het de ene keer wel en de andere keer werd het toch weer een grote lap tekst.

En met deze tool heb ik persoonlijk nog nooit problemen gehad.

Instagram teksten schuingedrukt of vetgedrukt

Het geheime wapen is deze tool. Hier volgt een stap voor stap uitleg hoe je een perfecte omschrijving maakt voor je Instagram bericht. Je kunt heel gemakkelijk witregels toevoegen of zinnen bold of italic maken.

  1. Ga naar deze website.
  2. Typ gewoon je tekst in. Als je witregels wilt, dan klik je gewoon op enter om witruimte tussen twee regels t krijgen.
  3. Selecteer de tekst die je dikgedrukt wilt maken en klik op de ‘B’ naast de ‘convert knop’.
  4. Als je iets schuin wilt hebben, selecteer je die tekst en klik je op de ‘I’ naast de ‘convert knop’.
  5. Als je tevreden bent dan klik je op de convert knop’.
  6. Open Instagram, kies je foto en plak je tekst als onderschrift bij je Instagam foto.
  7. Of als je jouw Instagram post wilt inplannen dan open je Later.com en plak je de tekst in de Later app.

Dat is alles wat je hoeft te doen om het Instagram lettertype te wijzigen. Zo eenvoudig is het dus! En hierdoor kun je bepaalde stukken tekst in je Instagram onderschrift extra in het oog laten springen.

P.S. En het werkt niet alleen op Instagram, maar ook op andere social media kanalen! 

Instagram teksten schuin of dikgedrukt maken

Meer Instagram tips?

Vind je dit interessant? Pin voor later!

Instagram lettertype wijzigen? Als je door Instagram scrolt, valt het je misschien op dat je soms een Instagram bio ziet met een ander lettertype. Of zie je posts voorbij komen op Instagram waar mensen gewone tekst mixen met vet- of schuingedrukte lettertypes. Lees hier hoe je dit super simpel doet | Instagram tips | Instagram marketing | Instagram lettertype wijzigen | Social media tips | Online marketing | #instagramtips #themarketingfactory #instagramlettertype

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
rachel
Door

rachel

op 07 Dec 2019

dit is zeker een super tip!! dank je wel!

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 07 Dec 2019

Graag gedaan en fijn om te horen dat je wat aan deze tip om je Instagram lettertype te wijzigen hebt. Ik ben zelf heel enthousiast over deze tool en gebruik deze voor bijna al mijn Instagram posts (dan wel vooral om witregels toe te voegen) omdat ik altijd zat te pielen met die notities app en dat vaak niet lukte ;) Voor mij is het een uitkomst in ieder geval!

sanne
Door

sanne

op 07 Dec 2019

Oh dit is zo handig. Ik vroeg al een tijdje af hoe mensen dit doen op Instagram.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 07 Dec 2019

Goed dat het Instagram raadsel nu opgelost is...haha. Soms is de oplossing zo simpel, maar moet je het net even weten. Ik vind deze tool echt helemaal geweldig!

Sherry
Door

Sherry

op 07 Dec 2019

Goede tip. Ik ga dit uitproberen. Ik heb altijd dezelfde lettertype.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 07 Dec 2019

Er is niks mis mee om altijd hetzelfde Instagram lettertype te gebruiken, maar dan weet je dat het ook anders kan. Ik gebruik deze tool zelf ook vooral om witruimtes toe te voegen aan mijn Instagram teksten en niet zo zeer om het Instagram lettertype te wijzigen ;)

Georgina Lifestyle
Door

Georgina Lifestyle

op 06 Dec 2019

Wat een nuttige blog! Ik zie inderdaad weleens Instagram-posts voorbij komen met een schuin of vetgedrukt lettertype of een ander lettertype. Vroeg mij al af hoe dat moest. Vooralsnog hoeft het voor mij niet zo, maar wie weet... Dank!

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 07 Dec 2019

Leuk om te horen dat het mysterie nu voor je opgelost is en wie weet wil je het in de toekomst wel een keer gebruiken om je Instagram lettertype te wijzigen ;) Ik gebruik het zelf ook om witregels toe te voegen aan mijn Instagram onderschriften.

selma
Door

selma

op 05 Dec 2019

Ha Maaike, wat een supertip zeg! Ik heb hem meteen gedeeld met een vette kop erboven natuurlijk. Maar het lukt me niet om hem te delen op Pinterest, er komt geen pin tevoorschijn, alleen een klein blauw vlakje.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 07 Dec 2019

Wat leuk dat je zo enthousiast bent en mijn tip wilt delen. Ik zie het nu ook dat er een raar blauw vlakje verschijnt als je het wil delen op Pinterest. Ik deel het zelf altijd via de pin-knop en dan lukt het wel. Ga meteen even checken hoe dit komt dus bedankt dat je me hierop attent maakt ;)

Reactie plaatsen