De favorieten functie op Twitter is nu de vind ik leuk knop
De favorieten functie op Twitter is nu de vind ik leuk knop
04 november 2015 
1 min. leestijd

De favorieten functie op Twitter is nu de vind ik leuk knop

De favorieten functie op Twitter is verdwenen en vervangen door de ‘vind ik leuk’ functie. Het bekende ster symbool is vervangen door een hartje. Dit is dus even wennen. Bij Facebook is het geven van een ‘like’ of ‘vind ik leuk’ al heel lang een bekend fenomeen. Twitter heeft nu een vergelijkbare knop.

Het sterretje op Twitter is vervangen door een hartje

Op Twitter is dit alleen geen duimpje maar een hartje. Daarmee is de favorieten knop op Twitter verdwenen en vervangen door een ‘vind ik leuk’ knop. Twitter kondigde de verandering van het sterretje naar een hartje aan met een tweet. Zo kun je volgens Twitter beter laten zien hoe je je voelt.

De ‘like’ functie van Twitter

Deze like knop was er eigenlijk al, namelijk de functie ‘toevoegen aan favorieten’. Door een tweet als favoriet te markeren, kon je laten blijken dat je een bericht leuk vond. De orginele zender keeg hiervan een melding. Steeds meer mensen gebruikten de favorieten knop al op die manier om hun waardering te laten blijken voor een bericht.

favorieten functie twitter vervangen door vind ik leuk

Het Twitter hartje

De tweets die je als favoriet markeerde door op het sterretje te klikken, werden dan ook meteen opgeslagen in je favorietenlijst. Een lijst waarin alle favoriete tweets van een gebruiker verzameld werden. Dat gebeurt nu nog steeds als je op het hartje klikt, maar deze lijst heet nu ook ‘Leuk’ in plaats van ‘Favorieten’.

twitter favoriet vervangen door hartje

Tweets bookmarken

Maar veel mensen gebruikten deze functie ook om een bericht te bookmarken of nieuwe volgers te trekken bijvoorbeeld. Als je de favorieten functie gebruikte om en tweet te bookmaker, kon je deze later op je gemak lezen. Dat kan nu nog steeds, alleen ben je dus verplicht om een bericht eerst ‘leuk te vinden’, voordat je het bericht ook echt gelezen hebt en dus niet weet of je het wel leuk vindt. Daar vallen veel mensen over. Maar waarschijnlijk is het gewoon even wennen.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen