Content inspiratie nodig? 8 handige tools
Content inspiratie nodig? 8 handige tools
10 september 2014 
2 min. leestijd

Content inspiratie nodig? 8 handige tools

Goede content is belangrijk om aandacht te trekken want er is zo veel nieuws op internet. Hoe kom je steeds weer op ideeën voor nieuwe blogs of social media berichten? Bovendien moet het over onderwerpen gaan die bij jou en je doelgroepen passen, en die het liefst ook actueel zijn. Maar hoe weet je wat er leeft in de wereld en wat je lezers of volgers interessant vinden? Je kunt het web afstruinen maar dat kost een hoop tijd. Gelukkig zijn er ook een aantal tools die het je gemakkelijk maken zodat je gericht kunt zoeken naar interessante content.

– Laatste update 12 maart 2019 –

Maak een lijst met keywoorden

De belangrijkste tip is om te blijven focussen. Hou je bij één of enkele onderwerpen. Op die manier weten mensen voor welke content ze bij jou moeten zijn en wordt je eerder een autoriteit op dat onderwerp. Je scoort uiteindelijk ook hoger in de zoekmachines op dat onderwerp. Maar het is ook handig voor jezelf want door deze focus, sluit je al een hele hoop onderwerpen uit. Maak een lijst met jouw keywoorden, de onderwerpen waarop jij je wilt richten, en focus je daarop!

Inspiratie verzamelen

Je kunt ook een lijst maken met onderwerpen die je nog wilt behandelen. Het is handig dat je daar gewoon een onderwerp uit kunt kiezen als je even geen inspiratie hebt en deze kunt afvinken. Natuurlijk kun je googlen naar één van jouw onderwerpen en kijken wat daarover te vinden is. Maar vaak stuit je ook heel toevallig op interessante artikelen of nieuwtjes. Een tweet kun je toevoegen aan je favorieten. Zorg dat je altijd iets bij de hand hebt om aantekeningen te maken of interessante artikelen te bewaren. Evernote en Pinterest zijn prima om deze artikelen te bewaren. En

8 handige tools voor nieuwe content ideeën

Zijn je inspiratiebronnen uitgedroogd? Dan kun je het web afstruinen, maar ook heel gericht op zoek gaan naar nieuwe ideeën. Hieronder een aantal tools die het je gemakkelijk maken. Dat bespaart je niet alleen tijd, maar levert ook betere, en meer relevante content op die anderen bovendien graag delen.

tool-voor-content-inspiratie

  1. Quandary Content Idea Generator – Beantwoord 18 vragen over jouw product of bedrijf, en deze tool geeft je honderden ideeën voor nieuwe content.
  2. Google Trends – Zoek op de keywoorden die gerelateerd zijn aan jouw niche en kijk welke er actueel zijn. Gebruik de Hot Trends feature en zie wat de populairste zoekopdrachten op dat moment zijn. Bekijk of je deze kunt verwerken in je content.
  3. Spezify – Deze tool zoekt afbeeldingen en video’s op internet die een link hebben met een keywoord dat je op geeft. Gebruik deze content om nieuwe ideeën op te doen waarover je wilt schrijven.
  4. HubSpot’s Blog Topic Generator – Typ een paar keywoorden in, en deze tool geeft je een hoop ideeën voor nieuwe blogs.
  5. Reddit – Kijk wat er actueel is en vind trending topics op internet. Je kunt ook de relevante ‘subreddits’ doorzoeken om actuele onderwerpen in je niche te vinden. (RedditList toont de top 5000 subreddits van dat moment).
  6. Soovle – Geef een keywoord op en ontdek welke gerelateerde termen populair zijn op websites zoals YouTube, Wikipedia, Google and Answers.com.
  7. Quora – Kijk welke vragen er gesteld worden of stel hier zelf een vraag. Gebruik de Q&A’s om onderwerpen of problemen te bedenken waar jouw doelgroep mee worstelt en waar je hen bij kunt helpen.
  8. Portent – Typ gewoon een paar keywords in en je ontvangt een aantal ideeën op basis van deze zoekwoorden.

Weet jij nog handige tools of heb jij nog aanvullende tips? Laat het weten in het reactieveld hieronder.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Henk van der Wijk
Door

Henk van der Wijk

op 10 Sep 2014

Hoi Maaike,Dank voor deze handige tools! Ik wil er graag nog één delen, die ik vanmorgen heb gevonden: portent.com/tools/title-maker. Handig voor headlines.Groetjes, Henk

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 10 Sep 2014

Bedankt voor de tip, Henk!

Reactie plaatsen