Waarom is het belangrijk om jezelf te googlen?
Waarom is het belangrijk om jezelf te googlen?
06 augustus 2012 
1 min. leestijd

Waarom is het belangrijk om jezelf te googlen?

Wanneer je een eigen bedrijf hebt dan wil je graag zo hoog mogelijk scoren in google omdat jouw website dan eerder gevonden wordtt. Mensen kijken vaak niet verder dan de eerste pagina met zoekresultaten. Maar hoe zit het met jezelf? Ben jij goed vindbaar op internet. Heb jij jezelf al eens opgezocht in Google? Typ je voor- en achternaam in op Google. Het liefst tussen aanhalingstekens en controleer de informatie die er verschijnt.

Google bepaalt jouw reputatie

Mensen doen zaken met mensen. Als je op zoek bent naar een nieuwe baan of opdrachtgever, is het goed om je op internet te profileren. Tegenwoordig wordt er niet alleen veel informatie online ingewonnen, maar ook informatie geplaatst op internet. Misschien ook wel over jou!

Zoekmachines en social media platformen publiceren de meeste informatie meteen. Dus ook wat anderen over jou zeggen op social media.

Google bepaalt voor een groot deel jouw online reputatie. De meeste mensen gebruiken nu eenmaal deze zoekmachine. Ook wanneer ze meer over iemand willen weten. En de resultaten die Google toont, kunnen jouw reputatie dus maken of breken. Weet wat er online over jou gezegd wordt!

Wat kunnen anderen over jou vinden op internet?

Weet je wat anderen over jou kunnen vinden op internet? Misschien ben je zelfs wel verbaasd hoeveel er eigenlijk over jou te vinden is. Alles wat je op internet plaatst is namelijk openbaar.

Onderstaande Infographic van BackgroundCheck.org maakt duidelijk welke informatie er over jou te vinden is op internet. En al die informatie is openbaar.

Google-jezelf

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen