Google Mijn Bedrijf: een must voor je online vindbaarheid
Google Mijn Bedrijf: een must voor je online vindbaarheid
16 maart 2018 
in Podcast
1 min. leestijd

Google Mijn Bedrijf: een must voor je online vindbaarheid

Maak jij actief gebruik van Google Business of Google Mijn Bedrijf? Als bedrijf wil je goed vindbaar zijn online, en zeker in Google. En dan is het helemaal mooi als je zelf bepaalt welke informatie verschijnt in de diensten van Google. Dat kan met Google Mijn Bedrijf. 

Voor mijn podcast had ik een interview met Maurice Smit van Keaton Online Marketing die zich focust op local marketing. Eerst had ik zo mijn bedenkingen want wat als je online zaken wil doen? Dan heb je toch helemaal geen local business? Dus ook geen behoefte aan local marketing. Maar we raakten aan de praat over Google Mijn Bedrijf. En dit is heel interessant voor iedere ondernemer voor je SEO doeleinden!

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf is een dienst van Google waar je alle belangrijke gegevens over jouw bedrijf kunt opslaan. Vroeger heette de dienst Google Places. Met deze gratis dienst zorg je meteen dat jouw gegevens uniform worden vermeld in andere Google diensten, zoals Google Search (de zoekmachine), Google Maps en Google+. Het voordeel is dat je zelf de regie hebt over je bedrijfsinformatie.

Google posts

Het is mogelijk om berichten of Google posts toe te voegen aan je bedrijfsvermelding. Wordt dit het nieuwe sociale platform van Google? Deze berichten blijven 7 dagen zichtbaar. Je kunt hier ook foto’s en video’s aan toevoegen. Deze berichten zijn zichtbaar in Google Search en Google Maps. Daarmee bepaal je zelf welke content je deelt en maak je jezelf dus beter zichtbaar in Google. Je hebt de regie over de informatie die je klanten zien.

ST020 - online zichtbaar met Google mijn bedrijf - maurice smit- social talk - maaike gulden podcast

En verder?

Vergeet niet om je te abonneren op mijn podcast zodat je geen uitzending hoeft te missen. Je krijgt dan automatisch een melding zodra er een nieuwe Social Talk uit is.

Ik vind het ook leuk als je me laat weten wat je van deze podcast vindt door een review te geven. Daarmee help je me bovendien om deze podcast zichtbaarder te maken.

Heb je vragen of feedback? Of suggesties voor een onderwerp? Of heb je zelf een interessant verhaal om andere ondernemers te inspireren? Mail naar info@themarketingfactory.nl of tweet naar @maaikegulden

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen