Een laptop business opbouwen in het buitenland als digital nomad
Een laptop business opbouwen in het buitenland als digital nomad
01 februari 2018 
1 min. leestijd

Een laptop business opbouwen in het buitenland als digital nomad

Een laptop business opbouwen in het buitenland? Leven als digital nomad, hoe doe je dat? Hoe bouw je bekendheid op in het buitenland? En hoe kom je aan klanten? Welke social media kanalen zet je in? En waar loop je tegenaan als digital nomad?

Op social media kwam ik Marleen Hoftijzer tegen die een bestaan opbouwt als digital nomad. Hoe is het om huis en haard op te geven om in het buitenland te gaan werken? Ik was meteen heel erg gefascineerd door haar verhaal omdat ik zelf ook enorm van reizen hou. In mijn podcast deelt ze haar verhaal.

Lekker zelf bepalen waar en wanneer je werkt

Als je niet van reizen je beroep wil maken, maar wel enorm van reizen houdt….dan kun je werken en reizen tegenwoordig combineren. Het enige wat je nodig hebt is een laptop en wifi natuurlijk. Dus als je niet gebonden bent vanwege je kinderen bijvoorbeeld, dan kun je tegenwoordig lekker zelf bepalen waar en wanneer je werkt.

Zelf ben ik jammer genoeg nog van het tijdperk dat ik nog collect calls naar huis maakte en brieven schreef als ik op reis was. Je had nog geen mobiel, internet was toen nog lastig en ook laptops waren een zeldzaamheid. En inmiddels ben ik gewoon gesetteld ;)

Verhaal van een digital nomad

In mijn podcast interview ik Marleen Hoftijzer die een bestaan opbouwt als digital nomad. Ze heeft het lef om haar passie te volgen en combineert het vak fotografie met haar passie voor reizen. Ze volgt haar hart, maar kun je zo ook een bestaan opbouwen?

ST018 werken als digital nomad - marleen hoftijzer social talk - maaike gulden podcast

En verder?

Vergeet niet om je te abonneren op mijn podcast zodat je geen uitzending hoeft te missen. Je krijgt dan automatisch een melding zodra er een nieuwe Social Talk uit is.

Ik vind het ook leuk als je me laat weten wat je van deze podcast vindt door een review te geven. Daarmee help je me bovendien om deze podcast zichtbaarder te maken.

Heb je vragen of feedback? Of suggesties voor een onderwerp? Of heb je zelf een interessant verhaal om andere ondernemers te inspireren? Mail naar info@themarketingfactory.nl of tweet naar @maaikegulden

 

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Marijke Eggink
Door

Marijke Eggink

op 03 Feb 2018

Leuk interview, bedankt!

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 06 Feb 2018

Graag gedaan. Ik vond het zelf zo'n inspirerend verhaal!

Reactie plaatsen