Twitter QR code: nuttig of niet?
Twitter QR code: nuttig of niet?
16 november 2016 
1 min. leestijd

Twitter QR code: nuttig of niet?

Twitter introduceerde QR codes in de apps voor iOS en Android. Maar wat kun je met een Twitter QR code? Is dit echt een nuttige toevoeging van Twitter? Of een poging om een halt toe te roepen aan het dalend aantal Twittergebruikers?

Vrienden zoeken met Twitter QR code

QR codes zijn een populaire manier om vrienden toe te voegen op Snapchat en een onpopulaire manier om vrienden toe te voegen op Facebook Messenger. Op Snapchat is het lastig om gebruikers te vinden. Dat lukt alleen als je de gebruikersnaam ook exact intypt. Vandaar dat die Snapchat QR-code handig is. Maar met de zoekfunctie van Twitter kun je mensen zoeken op hun gebruikersnaam of hun echte naam.

Mensen volgen met Twitter QR code

Voorheen moest je om iemand te volgen, klikken op de grote ‘volg’ knop bovenaan hun profiel. Maar dit viel natuurlijk niet genoeg op en was veel te gemakkelijk 😉 Vandaar dat je nu gebruik kunt maken van de Twitter QR code.

Om de QR code te gebruiken:

  • Ga naar je Twitterprofiel
  • Klik op het tandwiel
  • Kies ‘QR-code’ uit het uitklapmenu
  • Klik op de blauwe knop: QR-scanner
  • En scan de QR-code van diegenen die je wil volgen

Net zoals bij Snapchat kun je vervolgens direct een foto nemen van iemand anders Twitter QR-code met je mobiel of een screenshot van die QR code van je fotorol gebruiken. Zodra je de Twitter QR code gescand hebt, verschijnt iemand Twittersprofiel en kun je deze volgen.

twitter-qr-code

Twitter QR code creëren op mobiel

Persoonlijk vind ik het nogal omslachtig om mensen zo te volgen op Twitter. Ik zie nog wel een toepassing om je eigen Twitter QR code te gebruiken. Hoe kun je jouw Twitter QR code creëren op je mobiel?

  • Klik op de ‘ik’ tab
  • Ga naar instellingen
  • Als het goed is zie je ‘QR-code’ in het menu staan
  • Klik hierop om jouw code te creëren

Je kunt een screenshot maken en deze vervolgens delen op je andere social media platformen, in je emailadres of op je visitekaartje.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen