Social media ontwikkelingen: hoe zien social media eruit in 2022?
Social media ontwikkelingen: hoe zien social media eruit in 2022?
21 december 2021 
3 min. leestijd

Social media ontwikkelingen: hoe zien social media eruit in 2022?

We brengen heel wat schermtijd door op social media en gebruiken over het algemeen ook meer verschillende kanalen. Dit zijn dus mooie kanalen om je klanten te bereiken. De social media ontwikkelingen gaan razend snel. Wat zijn de social media ontwikkelingen 2022? Hieronder mijn voorspellingen.

Wat zijn de social media ontwikkelingen 2022

We naderen het einde van dit jaar dus tijd om plannen te maken voor volgend jaar. Benieuwd wat 2022 in petto heeft op het gebied van social media? Wat de social media ontwikkelingen zijn? Dit zijn mijn voorspellingen.


1. Infotainment is een blijvertje

Infotainment (of edutainment) is een blijvertje. En misschien denk je nu: “infotainment, wat is dat?“ Dat is korte en speelse content zoals je die bijvoorbeeld ziet op Instagram Reels, TikTok of YouTube Shorts. Deze content is snel, educatief en vermakelijk. 

Het is druk online. Er worden heel wat video's, stories en posts online gezet. En onze aandachtspanne wordt steeds korter. Dus is het de kunst om je boodschap op een snelle en originele manier over te brengen.

We doen zaken met mensen die we kennen, leuk vinden en vertrouwen. Kortom, met mensen waar we een klik mee hebben. Dit soort content helpt mensen om je te leren kennen op een leuke en laagdrempelige manier.

2. Content wordt authentieker en persoonlijker

Social media is ‘rented land’, daar heb je geen enkele controle over. En die content is ook vluchtig en levert je maar een paar dagen wat op. Daarna ziet niemand deze meer.

Het is dus belangrijk om content te maken waar je wel eigenaar van bent, zoals video, podcast of blog content. Daarmee bouw je online vastgoed op. Op de korte termijn krijg je niet de meeste likes voor deze content, maar op de lange termijn bouw je hiermee wel de know-like-trust op bij potentiële klanten. 

Maar mensen vinden die content niet zomaar dus moet je deze zelf promoten op social media, op een persoonlijke en authentieke manier. Geen dertien in een dozijn. En als mensen die content leuk vinden, checken ze vanzelf ook je podcasts, blogs of video’s.

Leestip:

3. Storytelling wordt nog belangrijker

Ook storytelling is niet nieuw, maar wel een social media ontwikkeling die zich voortzet in 2022. En ik denk wat we hier volgens mij allemaal nog aan kunnen werken in 2022  Dus hoe kun je betere verhalen vertellen?

Een droge boodschap komt meestal niet over en mensen onthouden deze ook niet. Deel niet alleen informatie en feiten, maar voeg verhalen en voorbeelden toe. 

Hierdoor zorg je ervoor dat mensen je boodschap onthouden en maak je het persoonlijker. Want niemand heeft dezelfde verhalen als jij. Daardoor wordt je content uniek en onderscheid jij je van anderen.

Bonus tip: Spreek tegen één persoon

Als je content deelt en verhalen vertelt, spreek je publiek dan altijd aan met ‘je’ of ‘jij’ (en dus niet met ‘jullie’). Mensen bekijken jouw content meestal als ze alleen zijn dus richt je met jouw boodschap altijd tot één persoon.

Dit lijkt een klein detail maar daardoor spreek je mensen veel beter aan, en maak je het persoonlijker. Het makkelijkste is om al je content voor jouw persona te maken, en je dus te richten tot deze ene persoon.

Kant en klare social media strategie

Wil je een kant en klare social media strategie en planning? Social media Boost is een compleet programma waarin je alles krijgt wat je nodig hebt om snel content te posten waarmee jij zowel je expertise als je persoonlijkheid laat zien, en conversaties kunt starten. Dit is wat je krijgt:

  • een kant en klaar social media plan zodat je precies weet wat je kunt doen als je 5 minuten, 10 minuten of 20 minuten tijd hebt.
  • scripts hoe je de kracht van privé berichten via social media benut en deze gesprekken in de DM kunt starten. 
  • meer dan 365 social media berichten zodat je consistent kunt posten en altijd weet wat je kunt delen op social media.

Vind je dit interessant? Pin voor later!

Benieuwd wat 2022 in petto heeft op het gebied van social media? Wat de social media ontwikkelingen 2022 zijn? Dit zijn mijn voorspellingen

 

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen