Pinterest statistieken voor zakelijke profielen
Pinterest statistieken voor zakelijke profielen
14 maart 2013 
1 min. leestijd

Pinterest statistieken voor zakelijke profielen

Pinterest statistieken zijn nu beschikbaar voor zakelijke Pinterest gebruikers. Je hebt als zakelijke gebruiker de mogelijkheid om een gratis Pinterest analyse tool te gebruiken: Pinterest Web Analytics. Daar kun je statistieken van je pins zien. Handig wanneer je Pinterest zakelijk gebruikt en inzet voor je marketing.

Wie heeft toegang tot Pinterest statistieken?

Deze statistieken zijn gratis en alleen te gebruiken voor bedrijven met een geverifieerde site op Pinterest. Wanneer je jouw website nog niet geverifeerd hebt, dien je dit dus eerst te doen. Je kunt dit doen bij de instellingen van je zakelijke profiel (even naar beneden scrollen tot je de knop ziet bij de gegevens van jouw website). Wanneer je nog geen Pinterest bedrijfsprofiel hebt dan kun je dit aanmaken of je bestaande Pinterest profiel omzetten naar een zakelijk profiel.

Pinterest-website-verifieren

Ook moet je overschakelen naar de nieuwste interface als dit nog niet gebeurd is. Je ziet dit door rechtsboven op jouw gebruikersnaam te klikken en te kiezen voor de optie ‘Switch to the New Look’. Wanneer je aan deze twee voorwaarden volddoet, verschijnt in het menu automatisch de optie ‘Analytics’. En heb je toegang tot jouw eigen Pinterest statistieken.

Welke gegevens bevatten Pinterest statistieken? 

Wanneer je toegang hebt tot de Pinterest statistieken, zie je 4 grafieken. Je krijgt informatie over je pins, repins, impressions en clicks. Bij iedere grafiek kun je zelf de instellingen aanpassen zodat je zelf bepaalt welke informatie je ziet. Je kunt bijvoorbeeld de periode aanpassen om zo alleen de gegevens van de laatste 2 weken te zien. Als je op de grafiek zelf klikt, krijg je nog meer details te zien. Wil je nog gedetailleerdere informatie? Dan is het ook mogelijk om een csv bestand te downloaden.

pinterest-webanalytics

Op deze manier heb je inzicht in wie er afbeeldingen vanaf jouw website pint, welke van jouw pins populair zijn en welke vaak gerepind worden. Ook krijg je zo een beter inzicht in het totale bereik van een pin. Op de site van Pinterest is meer informatie te vinden over Pinterest Web Analytics. Een erg handige aanvulling voor mensen die Pinterest zakelijk gebruiken.

Meer Pinterest tips?

Bekijk dan dit handige overzicht met Pinterest marketing tips.

 

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen