arrow_drop_up arrow_drop_down
15 november 2012 

Pinterest introduceert bedrijfsprofielen

Pinterest heeft eindelijk ook bedrijfsprofielen gelanceerd. Duizenden bedrijven waren al actief op Pinterest, maar een zakelijk account aanmaken was niet mogelijk. Bedrijven gebruikten hiervoor een persoonlijk profiel en vulden hun bedrijfsnaam in bij voor- en achternaam. Vanaf nu is het dus mogelijk om een bedrijfsprofiel aan te maken.

Pinterest bedrijfsprofiel aanmaken

Bestaande profielen kun je omzetten naar een bedrijfsprofiel door de stappen te volgen op de business website van Pinterest. Ga naar http://business.pinterest.com en selecteer hier de optie ‘Convert your existing account’. Volg vervolgens gewoon de stappen.

Wanneer je bedrijf nog geen account heeft op Pinterest dan kun je nu meteen een zakelijk account aanmaken.

Andere nieuwe Pinterest toepassingen

Bovendien is het mogelijk om behalve een ‘pinknop’ of ‘volgknop’ nu ook een ‘profile widget’ en een ‘board widget’ toe te voegen aan je website zodat mensen meteen je pins of boards kunnen zien. Dit is zowel mogelijk bij een persoonlijk profiel als bij een bedrijfsprofiel. Hierdoor weten mensen dat je actief bent op Pinterest en worden ook gestimuleerd om je te gaan volgen.

Daarnaast geeft Pinterest meer informatie aan gebruikers door middel van case studies, richtlijnen en goede voorbeelden.

Over de schrijver
Ik geef praktische online marketing en social media advies. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het stap-voor-stap zelf kunt toepassen, zonder technisch gedoe.
@OlavBaltussen
Reactie plaatsen