Mute-knop voor Twitter notificaties
Mute-knop voor Twitter notificaties
22 november 2016 
1 min. leestijd

Mute-knop voor Twitter notificaties

Twitter is een open platform. Hierdoor heeft iedereen de mogelijkheid om hun mening en opinie te uiten. Maar mensen maken hier steeds vaker misbruik van. Het gebeurt steeds vaker dat mensen een agressieven toon aanslaan tegen anderen of hen lasting vallen. Daarom is het nu mogelijk om bepaalde notificaties te verbergen.

Twitter accounts verbergen met mute-knop

Het was al langer mogelijk om accounts te verbergen door middel van een mute-knop. Stel dat je iemand uit beleefdheid niet wil ontvolgen (je baas of zus bijvoorbeeld, maar eigenlijk niet geinteresseerd bent in wat ze twitteren) of iemand heel interessant is om te volgen, maar tijdelijk even niet.

Bijvoorbeeld tijdens een WK of EK omdat deze voetbalfan enthousiast verslag doet van de wedstrijden, en iedere minuut van een voetbalwedstrijd meetwittert, dan kan het handig zijn om zo’n account tijdelijk op ‘mute’ te zetten zodat die tweets niet in jouw tijdlijn verschijnen.

Twitter meldingen verbergen met mute-knop

Nu kun je die mute-functie dus ook gebruiken in je notificaties. Je kunt dus bepaalde zoekwoorden, zinnen en zelfs complete gesprekken verbergen met de mute-knop. Word je vermeld in Tweets met content die je liever  vermijdt? Dan heb je nu de mogelijkheid om meldingen te negeren voor tweets waarin je bent vermeld en die bepaalde woorden, zinnen, gebruikersnamen, emoji’s of hashtags bevatten.

Woorden en hashtags verbergen

Door deze Tweets te negeren, worden ze niet meer weergegeven op je tabblad ‘Meldingen’ en ontvang je er geen pushmeldingen en sms- of e-mailmeldingen meer over.

  • Woorden en hashtags negeren heeft alleen betrekking op je meldingen.
  • Je blijft deze tweets dus wel gewoon zien op je tijdlijn en in zoekresultaten.

Het negeren van woorden en hashtags is van toepassing op antwoorden en vermeldingen, inclusief alle interacties met die antwoorden en vermeldingen: vind-ik-leuks, retweets, extra antwoorden en geciteerde tweets. En je kunt dit altijd weer ongedaan maken.

In het helpcentrum van Twitter staat een uitgebreide uitleg hoe je de mute-knop voor Twitter notificaties instelt.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen