LinkedIn groepen veranderen drastisch
LinkedIn groepen veranderen drastisch
10 oktober 2015 
2 min. leestijd

LinkedIn groepen veranderen drastisch

LinkedIn gaat de groepen drastisch aanpakken. Dit om ervoor te zorgen dat LinkedIn groepen weer betrouwbare en afgeschermde plekken worden waar gelijkgestemde professionals elkaar kunnen vinden en samen discussiëren.

Waarschijnlijk heb je ook al gemerkt dat er steeds minder activiteiten plaats vinden in LinkedIn groepen. De discussies in groepen bestaan tegenwoordig hoofdzakelijk uit zelf promotie. Mensen plaatsen een link naar een blog, waarop vervolgens geen tot weinig reactie volgt. Van groepsdiscussies is nauwelijks nog sprake.

Wat zijn de voornaamste wijzigingen in LinkedIn groepen?

LinkedIn gooit het roer om en wijzigt de groepsfuncties de komende weken drastisch. Alle groepen zijn privé en alleen beschikbaar voor leden zodat discussies plaats vinden in een besloten omgeving. Om lid te worden van een LinkedIn-groep is nu een uitnodiging of goedkeuring van je lidmaatschapsverzoek nodig. Hieronder alle wijzigingen op een rijtje:

Er komen ‘Standaard’ en ‘Verborgen’ groepen

Alle groepen worden ‘Standaard’ (Standard) of ‘Verborgen’ (Unlisted). Het grootste verschil is dat de ‘Verborgen’ groepen niet in de zoekresultaten verschijnen. Dit kan dus handig zijn voor een groep die bestaat uit medewerkers of deelnemers van een training. Ook de subgroepen verdwijnen. Dit worden zelfstandige groepen.

  • Verborgen groepen worden niet getoond in de zoekresultaten en alleen de groep eigenaar en manager kunnen leden uitnodigen.
  • Standaard groepen verschijnen wel in de zoekresultaten en ieder lid kan zijn eerstegraads connecties uitnodigen om lid te worden. Ieder groepslid kan nieuwe leden accepteren.

Als je groep nu openbaar is en iedereen zich aan kan melden, dan wordt deze omgezet in een standaard groep.

Besloten discussies

Discussies in de groepen zijn niet zichtbaar in de zoekresultaten. Je ziet deze pas als je lid bent van de groep en je kunt dan ook pas deelnemen aan de conversatie. Alle groepen worden dus ‘members-only’ waardoor de discussies in een meer besloten, vertrouwde omgeving plaats vinden.

  • Discussies worden direct in de groep geplaatst, zonder dat er goedkeuring nodig is van de beheerder.
  • Groepseigenaren, beheerders en moderators kunnen ongewenste content nog wel verwijderen en leden onder toezicht plaatsen.
  • De overige groepsleden kunnen ongewenste content ook nog markeren als ongewenst.

Minder spam

De content wordt ook beter gefilterd door LinkedIn om spammerige content of content van lage kwaliteit er zo veel mogelijk uit te filteren.

  • Vacatures en vacaturediscussies worden automatisch naar het tabblad ‘Vacatures’ verplaatst.
  • Het tabblad ‘Promoties’ verdwijnt (Nieuwe plaatsingen van promotiemateriaal komen in de moderatiewachtrij terecht en moeten door de eigenaars, beheerders en moderators worden goedgekeurd).

Afbeeldingen en mentions in discussies

De discussies worden levendiger door een aantal nieuwe functies:

  • Je kunt afbeeldingen toevoegen als je een discussie start (niet als je hierop antwoord).
  • Je kunt andere groepsleden vermelden en in de discussie betrekken door ‘@ + naam’ in te typen en hen vervolgens te selecteren uit het dropdown menu.

Kortom, de LinkedIn groepen worden flink onder handen. Ik denk dat het prettig is als er minder spam in groepen verschijnt zodat dit weer een plek wordt waar professionals discussies met elkaar kunnen voeren. Wellicht dat dit makkelijker gaat in een besloten groep.

 

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen