Instagram Stories Statistieken die je in de gaten moet houden
Instagram Stories Statistieken die je in de gaten moet houden
17 december 2019 
3 min. leestijd

Instagram Stories Statistieken die je in de gaten moet houden

Instagram Stories kennen we allemaal, vinden deze geweldig en weten dat het goed is om deze te gebruiken als je relevant wilt zijn op Instagram. De Instagram statistieken zijn een grotere uitdaging. Maar er is één cijfer dat belangrijk is om te checken in je Instagram Stories statistieken.

Bouw een band op met Instagram Stories

Stories zijn de meest populaire vorm van content op Instagram en een krachtige manier om de band met je volgers te versterken.

Dat doe je door hen letterlijk mee te nemen in je leven en jouw bedrijf. Zo leren ze je beter kennen, en mensen doen alleen maar zaken met mensen die ze kennen en aardig vinden.

  • Met je Insta Stories trek je niet gemakkelijk nieuwe volgers aan want ze worden alleen getoond bovenaan de feed van de mensen die je al volgen.
  • Bovendien is de interactie vooral 1-op-1 contact waardoor het veel tijd kost.
  • Maar het is wel dé manier om echte relaties met je volgers op te bouwen en gesprekken aan te gaan.

Bekijk je Instagram Statistieken

Mensen kijken tegenwoordig meer Insta Stories dan dat ze door de Instagram feed scrollen. Dus als je Instagram marketing inzet, kun je niet om Instagram Stories heen. Maar die Instagram Stories zijn wel een tijdrovende activiteit.

Dus is het goed om regelmatig je statistieken te checken. Zo weet je of je ook op de goede weg bent. En dat geldt dus ook voor je Instagram Stories statistieken!

Er zijn heel wat gegevens maar het is niet altijd duidelijk waar je deze voor kunt gebruiken. En bovendien is het natuurlijk veel leuker om Insta Stories te maken dan om in de cijfers te duiken, zeker als die cijfers je toch niet zoveel zeggen 😉

Statistieken Instagram Stories checken

Maar als jij net als ik ook niet echt van de cijfers bent, is het toch goed om één cijfer in de gaten te houden als je omhoog swiped om je Instagram Stories statistieken te bekijken.

Vandaag deel ik die ene Story statistiek die belangrijk is om aandacht aan te besteden.

Laat me raden. Als je regelmatig Instagram Stories post, dan check je waarschijnlijk vooral wie je Story bekeken heeft? Dus je gaat terug naar je eigen Stories, swiped up en kijkt wie er gekeken heeft, wie er gereageerd heeft en wie je poll beantwoord heeft. Maar besteed je ook aandacht aan je Instagram Stories statistieken?

Leestip:

Waar vind je die Instagram Stories statistieken?

Waar vind je deze Instagram Stories statistieken, vraag jij je misschien af. Deze statistieken heb je trouwens alleen als je een zakelijk Instagram account hebt. Dat doe je als volgt:

  • Open je Instagram app en klik op je profiel foto linksboven om je eigen Instagram Stories te bekijken.
  • Als je story speelt, veeg je het scherm omhoog (swipe up).
  • Dan zie je een hoop informatie zoals de interacties, het aantal weergaven, navigatie.
  • Als je een interactieve functie hebt gebruikt in je Storie (zoals de poll functie) dan vind je die resultaten ook hier.

Maar wil je betere Insta Stories maken die mensen graag kijken dan is het dus belangrijk om te kijken naar: ‘Volgend verhaal’

Mensen boeien met je Instagram Story

Waarom is juist dit getal zo belangrijk? Dit cijfer vertelt je namelijk (je hebt het waarschijnlijk al geraden) wanneer mensen doorklikken naar het volgende verhaal.

Als veel mensen doorklikken, is je Story niet interessant genoeg!

Ze vinden je content dus niet boeiend. Hierdoor besteden mensen ook geen aandacht aan je boodschap en gaan geen gesprek met je aan waardoor je geen band opbouwt met je volgers. Streef erna dat maximaal 5% van de mensen doorklikken naar het volgende verhaal (hoe minder, hoe beter natuurlijk).

Instagram Stories verbeteren

Als je door je Stories gaat, check dan in ieder geval hoeveel mensen door klikken naar ‘volgend verhaal’?

Als er een verhaal is waar het aantal doorkliks heel hoog is, bekijk dan wat er anders is aan dat verhaal. En wat je in de toekomst kunt vermijden 😉 Aan de andere kant als er een Story is waar dit getal super laag is, bedenk dan wat je anders gedaan hebt in dat verhaal? Wat heb je gedaan wat mensen aanspreekt?

Door je Insta Stories op een strategische manier te maken, behaal je meer resultaat met je Instagram marketing. Dan maak je content waarmee jij je volgers boeit. Je stopt jouw kostbare tijd niet voor niks in het maken van Stories!

Let’s connect

Volg je me al op Instagram? Ook leuk om daar te connecten en een gesprek aan te gaan.

Laat me in de comments weten of jij aandacht besteed aan je Instagram Stories Statistieken?

Vind je dit interessant? Pin voor later!

Instagram Stories kennen we allemaal. De Instagram statistieken zijn meestal een grotere uitdaging. Maar er is één cijfer dat belangrijk is om te checken in je Instagram Stories statistieken om te kijken of je boeiende content maakt. Check welke Instagram statistiek belangrijk is op  themarketingfactory.nl | Instagram tips | Instagram marketing | Instagram Stories statistieken | Instagram strategie | social media tips | online marketing tips | #instagramtips #instagramstatistieken #themarketingfactory #socialmediatips

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
nicole
Door

nicole

op 17 May 2020

Er valt nog veel te leren voor mij op dit gebied. Ik doe eigenlijk maar weinig met Instagram.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 17 May 2020

Dat geeft niks als je wel actief bent op een ander social media kanaal. Het is goed om je te focussen op 1 of 2 social media kanalen en je hoeft niet overal actief te zijn. Je kunt beter 1 kanaal heel erg goed doen dan alles een beetje.

Caroline
Door

Caroline

op 25 Jan 2020

Goed dat je dit onderwerp belicht, hier kunnen we allemaal weer wat van leren. Ga er voortaan beter op focussen.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 25 Jan 2020

Leuk om te horen dat je wat hebt aan deze tips over Instagram Stories Statistieken en het is goed om er af en toe naar te kijken als je toch al die tijd stopt in het maken van Insta Stories. Dan weet je welke content aanslaat en wat niet.

Cynthia
Door

Cynthia

op 24 Jan 2020

Leuk om te lezen. Ik let te weinig op mijn statistieken eigenlijk. Oeps

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 25 Jan 2020

Je bent niet de enige hoor. Ik moet mezelf er ook iedere keer weer even aan herinneren om naar mijn cijfers te kijken ;) Maar als je actief bent met Stories is het wel handig om af en toe ook naar je Instagram Stories Statistieken te kijken.

Patricia
Door

Patricia

op 21 Jan 2020

Handig artikel, naar dit cijfer kijk ik dus nooit. Ga ik vanaf nu wel doen.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 21 Jan 2020

Je bent niet de enige hoor. De meeste mensen maken liever nieuwe content dan dat ze naar de cijfers kijken ;)

Victor
Door

Victor

op 17 Jan 2020

Ik schijn een Instagram account te hebben maar gebruik het nooit. Ik ben een LinkedIn nerd dus wie weet mis ik iets, jouw tips zijn ieder geval goed en je schrijft erg leuk.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 19 Jan 2020

Dank je wel voor het compliment en het is sowieso goed om een account te claimen. Iedereen heeft zo zijn voorkeuren en je kunt beter 1 social media kanaal goed doen dan dat je probeert om op zoveel mogelijk kanalen actief te zijn dus er is niks mis mee dat jij je focust op Linkedin in plaats van Instagram ;)

rachel
Door

rachel

op 17 Jan 2020

fijne info om te lezen weer ;)

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 17 Jan 2020

Leuk om te horen dat je wat hebt aan mijn tips over Instagram Stories statistieken.

Alexandra
Door

Alexandra

op 16 Jan 2020

Het enige nadeel van social media is dat het zoveel tijd kost. Ik heb al heel wat handige tips van je blogs in gebruik genomen.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 16 Jan 2020

Leuk om te horen dat je al veel mijn social media tips gebruikt en social media kost inderdaad veel tijd. Daarom is het ook goed om te focussen op 1 of 2 social media kanalen ;)

Reactie plaatsen