In 2 stappen meer bezoekers naar je website
In 2 stappen meer bezoekers naar je website
12 april 2012 
1 min. leestijd

In 2 stappen meer bezoekers naar je website

Als je een website of blog hebt dan wil je natuurlijk dat deze ook bezocht wordt. Zeker als je hiermee nieuwe klanten of extra inkomsten wilt genereren. Nog beter is het wanneer je niet alleen meer bezoekers krijgt op je site, maar ook meer kwalitatief goede bezoekers.

Mensen die echt geïnteresseerd zijn in jouw dienst of product. Als je het aantal relevante bezoekers wilt verhogen, dan zul je mensen die je site bezoeken, moeten aanmoedigen om de informatie op jouw site ook te delen met hun vrienden.

Gelukkig weten we dat als mensen materiaal tegen komen op een website dat mogelijk interessant kan zijn voor hun vrienden of contacten, ze dit ook graag naar hen doorsturen. Hierdoor zijn websites zoals YouTube, Twitter en Facebook ook zo populair geworden. Ze maken het makkelijk om zaken te delen met vrienden. Als je ook wilt profiteren van de virale kracht van internet overweeg dan de 2 volgende zaken:

1. Zorg voor waardevolle content

Zorg er allereerst voor dat je content op je website hebt die ook echt de moeite waard is om te delen. Kwalitatief goede inhoud maakt het verschil tussen een succesvolle website of een enorme tegenvaller. Dit betekent dat de inhoud beter en waardevoller moet zijn dan op andere sites of blogs. Veel bloggers voelen zich verplicht om iedere dag iets te schrijven. Maar veel ondernemers hebben helemaal geen tijd om iedere dag nieuwe, waardevolle artikelen te schrijven.

Plaats alleen content die echt de moeite waard is om te delen en focus op kwantiteit in plaats van op kwantiteit!

2. Maak het makkelijk om de content te delen

Ten tweede maak je het de bezoekers zo gemakkelijk mogelijk om de content te delen met hun vrienden. Er zijn allerlei gratis plugins waardoor bezoekers met 1 druk op de knop, dus snel en gemakkelijk, de artikelen kunnen delen met hun netwerk. Voeg knoppen toe waardoor een artikel meteen gedeeld kan worden via Twitter, Facebook of andere sociale netwerkplatformen.

Focus op waardevolle inhoud en maak het bezoekers bovendien zo gemakkelijk mogelijk om deze content ook te delen met hun netwerk. Het resultaat is dat je op deze manier meer bezoekers naar je website of blog krijgt.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Maurits
Door

Maurits

op 12 Jul 2015

Ik sta vrij hoog op Google, maar de bezoekers blijven laag, ik heb een door link site naar webwinkels doelgroep jonge ouders en babyartikelen. moet er wel bij zeggen mijn site bestaat nu pas twee weken. Dus kan ook te maken hebben dat ik ff geduld moet hebben. Mijn site is http://www.babyartikelen-nl.nl

Reactie plaatsen