Meer blog lezers krijgen? Voorkom deze 6 fouten!
Meer blog lezers krijgen? Voorkom deze 6 fouten!
04 oktober 2018 
7 min. leestijd

Meer blog lezers krijgen? Voorkom deze 6 fouten!

Meer blog lezers krijgen? Natuurlijk is het niet leuk als je uren spendeert om je blog te schrijven en vervolgens niemand je blog leest. Je stopt hier je ziel en zaligheid in. Toch zijn er amper mensen die je blog lezen. Dat is frustrerend en bovendien slecht voor je zelfvertrouwen. Misschien vraag je jezelf wel af ’Waarom doe ik dit eigenlijk?’. Wees gerust, er is een oplossing!

– Laatste update 15 juli 2021 –

Meer bezoekers blog

Eerder schreef ik al en artikel met 9 tips om je blog te promoten. Blog bezoeker komen namelijk niet vanzelf. Maar wat als je deze marketing technieken probeert en toch levert het niks op? Lijken de tips niet te werken? Moet je nu de handdoek in de ring gooien? Zeer zeker niet!

Als je het gevoel hebt dat niemand je blog leest en je toch het gevoel hebt dat je alles al geprobeerd hebt, lees dan vooral verder. In dit artikel deel ik een aantal redenen waarom niemand je blog leest en hoe je dit oplost. Wat kun je doen om meer blog lezers te krijgen?

#1 Je blog is nog nieuw

Misschien hoor je weleens verhalen van mensen die duizenden blog lezers hebben, zelfs na 2 weken bloggen. Eeeh…dan zal ik eerlijk zijn. Dat geldt voor minder dan 1% van de bloggers. Het lukt misschien een handjevol mensen om meteen veel lezers te trekken. Dat geldt niet voor de meeste bloggers.

Het kost nu eenmaal tijd om een lezerspubliek op te bouwen.

  • Als je net begint met bloggen, heb je geen honderden blogs dus blijven mensen niet lang hangen op je website.
  • Ze weten ook nog niet goed wat je hen te bieden hebt en moeten je nog leren kennen voordat je hun favoriete blogger wordt.

Moet je jouw blog pas lanceren als je minimaal 30 blogs hebt. Nee dat is helemaal niet nodig. Gewoon beginnen. Ik denk dat het zelfs een voordeel is als je niet gelijk een massa lezers trekt. Dan kun je rustig leren en je vaardigheden verbeteren. Je kunt langere blogs schrijven die beter passen bij je doelgroep omdat je ze beter leert kennen en je leert meer over SEO. Je ontdekt wat wel en niet werkt. En je kunt jouw persoonlijke stijl verder ontwikkelen.

Hierdoor kun je jezelf ontwikkelen als blogger en een beter begrip krijgen van je ‘waarom’. Waarom je blogt en voor wie? Dus maak je niet druk als je niet meteen duizenden bezoekers trekt. Een community van trouwe lezer opbouwen kost nu eenmaal tijd!

#2 Niet consistent

Je kent dat wel van die zogenaamde vrienden die je alleen bellen als ze iets van je nodig hebben en voor de rest lijk je voor hen niet te bestaan. Dat zijn geen echte vrienden en al snel ga je helemaal net meer met hen om.

Voor bloggen geldt eigenlijk hetzelfde. Alleen gaat het online allemaal nog sneller. Als je een geweldig blog schrijft en vervolgens weken niks van je laat horen. Gaan mensen verder en vergeten je gewoon.

Als blogger is het belangrijk om consistent te zijn.

Het doel van bloggen is om een relatie op te bouwen met je lezers. Mensen moeten weten dat ze op je kunnen rekenen voor waardevolle informatie, iedere week weer. Als je de ‘go-to’ persoon wil worden in jouw niche, dan moet je continu waardevolle content delen voor jouw lezers.

Je bepaalt zelf hoeveel blogs je wekelijks schrijft en op welke dagen je jouw blog online zet. Als je maar consistent bent. Alleen zo bouw je een trouwe community op van volgers. Dus kies een blog schema en houd je daaraan!

Meer blog lezers krijgen door waardevolle content te delen | Tip over online ondernemen | www.themarketingfactory.nl

#3 Onvoldoende waarde geven

We bloggen met een doel, maar we lezen blogs ook voor een reden. We lezen blogs omdat we daarin waardevolle tips krijgen, omdat het ons inspireert of gewoon omdat we om een bepaald blog moeten lachen. Dat geldt ook voor jouw ideale klanten. Vraag je dus af welke waarde je hen wilt geven.

Mensen lezen blogs omdat ze op zoek zijn naar motivatie, tips, vermaak of antwoorden op hun vragen.

Wat is de belangrijkste reden dat je blogt? Waar doe je het eigenlijk voor? En voor wie schrijf je die blogs? Hoe meer waarde je geeft, hoe groter de kans dat mensen terug komen naar je blog en ze je artikelen ook delen met anderen.

Ongeacht wat je onderwerp is, vraag jezelf dus altijd af:

  • Voor wie is dit artikel bedoeld?
  • Waarom schrijf ik dit blog?
  • Hoe help ik mijn ideale klanten met deze content?

Beantwoord deze vragen voor iedere blog dat je schrijft zodat je vanzelf steeds content deelt die waardevol is voor jouw ideale klanten

#4 Niet de juiste social media gebruiken

Social media zijn belangrijk voor je marketing. Zeker voor nieuwe bloggers. Via social media kun je blogs onder de aandacht brengen en een gericht publiek opbouwen. Je wil namelijk niet zoveel mogelijk blog lezers, maar de juiste lezers.

En om het juiste publiek te bereiken, moet je dus op de juiste platformen actief zijn.

En dat zijn dus de kanalen waar jouw ideale klanten het meest actief zijn.

Waarom zou je veel tijd spenderen om op alle kanalen te posten als je ook op 1 of 2 kanalen actief kunt zijn? Ieder social media kanaal kost tijd. Tijd om content te maken, te plaatsen maar ook om interactie aan te gaan en te reageren. Je kunt het jezelf gemakkelijker maken als je werkt met een social media content kalender 😉

Als jij heel actief bent op Instagram, maar jouw klanten zijn actief op Facebook en Pinterest, dan ben je niet op de juiste kanalen actief. En je ideale klanten zien zo’n bericht waarschijnlijk nooit.

Hiervoor is het goed om onderzoek te doen en je doelgroep goed te leren kennen.

  • Op welke social media kanalen zijn jouw ideale klanten actief?
  • Naar wat voor content zijn ze op zoek?

Verdiep je in de verschillende social media platformen en bekijk via welke social media kanalen de meeste bezoekers op je blog komen. Focus je vervolgens op die kanalen.

Hoe meer blog lezers krijgen | Tip over online ondernemen | www.themarketingfactory.nl

#5 Je blog titels zijn niet prikkelend

De titel van je blog is super belangrijk. Dit bepaalt of mensen je blog wel of niet lezen.

Spreekt die titel aan? Prikkelt deze genoeg om mensen nieuwsgierig te maken? Vertelt deze waar het artikel over gaat? De titel van je blog, trekt mensen over de drempel. Spreek deze hen niet aan? Dan lezen ze je blog überhaupt niet. Bekijk hier tips voor pakkende titels.

En de allerbelangrijkste tip daarbij is dat het niet over jou gaat. Maar over je lezers. Het gaat er dus om wat je doelgroep wil. Waar zijn zij naar op zoek? Hoe goed ken jij je publiek voor de juiste content?

Stel dat je een steengoed blog geschreven hebt boordevol waardevolle tips. Maar dit blijkt niet uit de titel. Je gaat dit blog promoten op Instagram en Pinterest, maar de titel spreekt mensen niet aan. Denk je dat mensen dan je blog bezoeken? Nope…mensen ontdekken dan nooit hoe goed de content wel niet is.

De titel is dus net zo belangrijk als de content zelf.

Prikkel de nieuwsgierigheid en beantwoord een vraag die je klanten hebben zoals:

  • Hoe blijf je georganiseerd als online ondernemer.
  • Gemakkelijk en gezond afvallen zonder zweten en honger lijden.
  • Simpel en snel social media berichten inplannen met deze 4 gratis tools.

Een diepgaand blog vol waardevolle informatie. En dat in combinatie met een titel die een vraag beantwoord én de nieuwsgierigheid prikkelt van jouw ideale klanten, en bovendien keywords bevat voor je SEO. Dat werkt het allerbeste.

Gratis SEO checklist aanvragen

En natuurlijk gebruik je geen misleidende titel als click bait, alleen maar om meer bezoekers te trekken. Dan haken mensen af en komen waarschijnlijk nooit meer terug. Je wil een loyaal en betrokken publiek dat steeds weer terug komt naar je blog.

#6 Op teveel dingen focussen

Misschien wil jij wel te veel dingen doen. Doe je van alles en nog wat om blog bezoekers te trekken? Het werkt niet om alles tegelijkertijd te willen doen. Daardoor ben je heel druk, loop je het risico van een burn-out terwijl niks echt effect heeft.

Als je 10 verschillende social media platformen inzet en tientallen verschillende strategieën toepast. Dat is gewoon onmogelijk!

Kies een duidelijke focus.

Ik dacht altijd dat ik alles moest doen in de hoop dat een ding zou werken…. En dat werkte absoluut niet in mijn voordeel. Je kunt nergens echt aandacht aan besteden.

Als je op teveel strategieën focust, dan lever je niet alleen half werk, maar weet je ook niet wat wel en niet werkt.

Kies dus een strategie waar jij je de komende maanden op focust. Ga jij je blog SEO verbeteren, werken aan betere titels. Ga je bloggen of video’s maken? Vervolgens kies je 1 tot 3 social media platformen waar je een rol wilt spelen.

Het is beter om je op een ding te focussen en dat echt goed te doen. Als je bijvoorbeeld het juiste publiek wil trekken, kun je misschien iets verbeteren in je blog?

Daarna kies je een of twee plaatsen waar je dit gaat promoten. En kies dus wel platformen waar je doekgroep ook uithangt. Hierdoor heb jij minder het gevoel dat je tegen een burn-out aanloopt, maar het geeft je ook inzicht wat werkt en wat je kunt verbeteren.

Meer blog lezers krijgen

Met bovenstaande tips kun je meer blog lezers krijgen. Maar onthoud dat bloggen een lange termijn strategie is. Bloggen is een marathon en geen sprint. Succes komt niet vanzelf. Meer blog lezers krijgen, kost nu eenmaal tijd. Het kost tijd om bezoekers te trekken en zeker de juiste bezoekers. Het is dus vooral een kwestie van volhouden!

Heb jij nog aanvullende tips voor het krijgen van meer blog lezers? Deel ze dan hieronder.

Pin voor later

Geld verdienen met bloggen? En wil je meer blog lezers krijgen? Natuurlijk is het niet leuk als je uren spendeert om je blog te schrijven en vervolgens niemand je blog leest. Dat is frustrerend. Je stopt hier je ziel en zaligheid in. Misschien dat je deze fouten maakt met je blog. Bekijk deze 6 handige tips zodat je meer klanten op je blog krijgt

Geld verdienen met bloggen? Maak jij deze fouten met je blog waardoor je te weinig website bezoekers krijgt? Bekijk deze 6 praktische tips om die zorgen dat je meer blog lezers krijgt. Website bezoekers komen niet vanzelf, hoe interessant of inspirerend je content ook is. En misschien maak je wel een van deze fouten met je content

Geld verdienen met bloggen? Bekijk deze handige bloggen voor beginners tips als je meer bezoekers op je website of blog wilt. Er zijn een aantal fouten die vaak gemaakt worden waardoor je te weinig traffic en verkopen krijgt. 6 praktische tips om meer lezers op je blog te krijgen

Geld verdienen met je blog? En heb je te weinig blog lezers? Misschien dat jij deze fouten met je blog maakt waardoor je te weinig website bezoekers krijgt. Check deze 6 handige tips over bloggen voor beginners die zorgen dat je meer blog lezers krijgt. Website bezoekers komen niet vanzelf, hoe interessant of inspirerend je content ook is. En misschien maak je wel één van deze fouten met je content
Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Matthijs
Door

Matthijs

op 01 Sep 2021

Interessant stuk! Ik ga hier zeker mee aan de slag voor de blogs van de online personeelsplanning systeem https://werktijden.nl/

Claudia Struijck
Door

Claudia Struijck

op 27 Oct 2018

Heel erg bedankt voor je tips! Daar heb ik altijd wat aan! Ik blog nu drie jaar maar ik vind het moeilijk om meer lezers te krijgen

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 28 Oct 2018

Hoi Claudia, graag gedaan en fijn dat je wat aan de tips hebt om meer blog lezers te krijgen. Vooral volhouden! Groetjes, Maaike

Elisabethsfavorieten
Door

Elisabethsfavorieten

op 27 Oct 2018

Prikkelende titels vind ik lastig. Wat ik ook gebruik is een call to action. Denk dat die ook goed werkt.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 28 Oct 2018

Hoi Elisabeth, prikkelende titels zijn ook lastig en alle content heeft ook zeker een call to action nodig. Groetjes, Maaike

Kristof
Door

Kristof

op 27 Oct 2018

Goede tips. Ik ken ze al maar het kan geen kwaad om ze af en toe eens opnieuw te lezen. Ik probeer me momenteel op de focus en op de titels te concentreren

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 28 Oct 2018

Hi Kristof, dank je wel en leuk dat je wat hebt aan mijn tips voor meer blog lezers. Het is altijd goed om dingen meerdere keren te lezen ;) Groetjes, Maaike

the lemon kitchen
Door

the lemon kitchen

op 09 Oct 2018

Zo hee, wat een handige tips allemaal zeg. Dankjewel ga er even rustig voor zitten. Ik heb sinds kort ook vaste dagen enzo.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 09 Oct 2018

Graag gedaan en fijn dat je wat aan de tips hebt. Meer blog lezers krijgen is altijd fijn als je tijd en moeite investeert in he maken van waardevolle content. Succes ermee!

karin
Door

karin

op 08 Oct 2018

wat een goede tips! Vooral over dat consistent zijn,moet ik eens even goed nadenken. Ik blog namelijk gewoon wanneer ik er zin in heb. Soms wekenlang elke dag en dan 2 weken niet....

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 08 Oct 2018

Hoi Karin, dit kan ook prima werken voor sommigen;) Maar wil je echt meer blog lezers krijgen, dan is consistentie wel essentieel. Misschien datje de blogs die je schrijft dan gewoon bewaart om later te publiceren. Liefs, Maaike

Stefaan BlogVivant
Door

Stefaan BlogVivant

op 07 Oct 2018

super leuk geschreven! ik heb de blogkalender sinds september toegepast! ik voel dat dit voor mij ook een rust geeft en ook structuur :)

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 08 Oct 2018

Hoi Stefaan, wat leuk om te horen! Dank je wel. En wat fijn dat je meer rust en structuur gevonden hebt. Op naar meer blog lezers ;) Groetjes, Maaike

Custodia Chineva
Door

Custodia Chineva

op 06 Oct 2018

Wat een handige tips zeg hier heb ik zeker wat aan, dank je voor het delen xx

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 07 Oct 2018

Dank je wel en leuk om te horen dat je wat aan deze tips hebt. Meer blog lezers krijgen is best lastig en het kan soms frustrerend voelen als niet meer mensen je blog bezoeken. Vandaar dat ik deze tips deel ;)

Yousra Yasmine
Door

Yousra Yasmine

op 06 Oct 2018

Wat een handig artikel! Het moeilijkste vind ik altijd om een goede titel te verzinnen.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 06 Oct 2018

Dank je wel en fijn dat je wat aan mijn tips voor meer blog bezoekers hebt. Een goede titel verzinnen die prikkelt en mensen nieuwsgierig maakt, is ook het aller lastigste ;)

Balou
Door

Balou

op 06 Oct 2018

Dankje voor de tips, ik heb er zeker wat aan!💕

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 06 Oct 2018

Fijn om te horen, Balou dat je wat aan mijn tips hebt om meer blog bezoekers op je website te krijgen.

Lizzie
Door

Lizzie

op 06 Oct 2018

Hmmm ik vind het allemaal maar lastig. Hoeveel ‘tijd’ kost zoiets. Ik ben pas in maart begonnen, maar soms denk ik dat t al lang wel meer had moeten zijn..

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 06 Oct 2018

Hey Lizzie, volgens mij ben je hartstikke goed bezig! Meer blog lezers krijgen, kost tijd, geduld en uithoudingsvermogen. Gewoon lekker doorgaan zoasl je bezig bent en het valt niet mee als je net zo ongeduldig bent als ik ;)

Melissa
Door

Melissa

op 05 Oct 2018

Ben 3 jaar bezig en ben blij met mijn getallen, zijn elke maand even veel of meer. En daar ben ik blij mee. Je moet niet verwachten dat je meteen honderden bezoekers heb is ook niet goed.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 06 Oct 2018

Fijn datje blij bent met je getallen, Melissa. Je kunt inderdaad niet meteen verwachten dat je honderden blog lezer trekt. Maar hierdoor haken veel mensen wel af ;)

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 06 Oct 2018

Fijn dat je genoeg blog bezoekers hebt en daar tevreden mee bent, Melissa.Helaas geldt dat niet voor iedereen vandaar dat ik deze tips deel om meer meer lezers op je blog te krijgen ;)

Amina
Door

Amina

op 05 Oct 2018

Helemaal mee eens! Handig artikel! En het kost vooral tijd. Nu, na drie jaar wekelijks posten, heb ik eindelijk het gevoel dat het een beetje gaat lopen allemaal

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 05 Oct 2018

Dank je wel voor het compliment, Amina. Meer blog lezers krijgen, kost zeker tijd en een lange adem. Fijn voor je dat het nu eindelijk gaat lopen en dat al die inspanning dus zijn vruchten af gaat werpen!

Felice Veenman
Door

Felice Veenman

op 05 Oct 2018

prikkelende titels...dat blijf ik een hele lastige vinden

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 05 Oct 2018

Hoi Felice, dat is ook het allermoeilijkste van een blog en dat vind ik zelf ook lastig hoor! Je wil mensen prikkelen maar die titel moet ook weer een bepaalde lengte hebben voor je SEO....bloggen ain't always easy ;) Liefs, Maaike

Daphne - verdraaidmooi
Door

Daphne - verdraaidmooi

op 05 Oct 2018

Goede tips voor beginnende bloggers. Ik denk ook dat je in het begin nog niet teveel verwachtingen moet hebben, want dan kan het alleen maar tegenvallen.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 05 Oct 2018

Hoi Daphne, het is inderdaad in het begin heel goed om geen hele hoe verwachtingen te hebben. Meer blog lezers krijgen, betekent (zeker in het begin) gewoon keihard werken. Succes komt helaas niet vanzelf! Maar zolang je met je passie bezig bent voelt het gelukkig niet als werken ;) Liefs, Maaike

lodi
Door

lodi

op 05 Oct 2018

Goede tips en vooral het laatste stuk is zo belangrijk. Het is een marathon, verwacht niet meteen hele getallen aan lezers. Ik heb nu twee keer mee gemaakt dat men mijn hulp vroeg,maar toen bleek dat ze niet meteen samenwerkingen kregen en veel lezers ze meteen weer zijn gestopt, terwijl ik jouw tips dus ook altijd vertel.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 05 Oct 2018

Hey Lodi, klopt helemaal...meer blog lezers krijgen, kost gewoon tijd. En veel mensen hebben dat geduld niet en willen meteen een mega publiek bereiken. Helaas is bloggen een lange termijn strategie maar als je volhoudt kan het je wel veel opleveren. Misschien maar goed voor ons dat niet iedereen het volhoudt ;) Liefs Maaike

C WASSENAAR
Door

C WASSENAAR

op 05 Oct 2018

Hier heb ik wel wat aan super

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 05 Oct 2018

Fijn dat je wat aan deze tip hebt om meer bezoekers te krijgen. Altijd leuk om te horen en blog lezers krijgen is natuurlijk wel leuk zodat je anderen helpt en niet het gevoel hebt dat je het voor niks doet ;)

Reactie plaatsen