2 gratis tools voor opvallende plaatjes
2 gratis tools voor opvallende plaatjes
03 februari 2016 
1 min. leestijd

2 gratis tools voor opvallende plaatjes

Visuele content wordt steeds belangrijker. Als je een blog bijhoudt, maar ook als je actief bent op social media als Facebook, Instagram of Pinterest dan weet je hoe belangrijk aantrekkelijk beeldmateriaal is. Het kan veel tijd kosten om mooie foto’s te vinden.

Misschien heb je geen budget om voor iedere afbeelding een grafisch ontwerper in te huren, maar ben je zelf ook niet zo handig met het opmaken van afbeeldingen. Geen nood. Er zijn genoeg geweldige, gratis tools waarmee je met het grootste gemak heel opvallende plaatjes maakt. Die je vervolgens naar hartenlust kunt delen op al je social media kanalen.

Zo heb ik bijvoorbeeld met een druk op de knop deze afbeelding gemaakt:

gratis tool om foto's te berewerken

Dat ziet er wel cool uit, vindt je niet? In dit artikel deel ik 2 handige tools met je waarmee jij ook in een handomdraai de meest opvallende afbeeldingen maakt. En het leuke is dat je geen technische kennis nodig hebt en ze nog gratis zijn ook!

Canva

Ik ben fan. Canva.com is een waar walhalla als je prachtige plaatjes wilt maken. Dit is een online photo editor waarvoor je geen technische kennis nodig hebt. Het programma werkt erg intuïtief. Binnen een handomdraai maak je zelf prachtig beeldmateriaal. Bovendien kun je gewoon kiezen uit een aantal templates afhankelijk of het een Facebook header, Instagram afbeelding of Ebook moet worden. Je krijgt meteen de juiste afmetingen.

Canva is gratis en je kunt je eigen foto’s gebruiken die je gewoon kunt uploaden of foto’s die ze aanbieden. Sommige gratis en voor anderen betaal je slechts een dollar. Je kunt tekst toevoegen. Gewoon een kwestie van drag en drop. En vervolgens kun je dit gewoon aanpassen qua lettertype, grootte en kleur.

Place it

Een andere geweldige gratis tool is Placeit.net. Je kunt hier allerlei mooi afbeeldingen maken. Je kiest gewoon welke foto je wilt gebruiken van een billboard of een mobiel en daar sleep je vervolgens je eigen afbeelding in waardoor je een hele persoonlijke, professioneel uitziende foto hebt. En dat met een druk op de knop.

Je kunt deze tool gratis gebruiken om foto’s van 400 x 300 pixels te maken en te downloaden. Wil je een groter format of wil je een video afspelen in een plaatje? Dan dien je een betaalde versie te gebruiken. Je kunt per foto betalen of een abonnement afsluiten.

Wil jij meer handige tips zodat je social media slim in kunt zetten? Ik deel hier regelmatig handige tips en tools.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Corlina
Door

Corlina

op 20 Feb 2016

Dankjewel Maaike, PlaceIt kende ik nog niet. Tip: PhotoFunia is ook een leuke tool voor plaatsing van je foto's op billboards e.d.

Jolanda Pikkaart - schrijfcoach
Door

Jolanda Pikkaart - schrijfcoach

op 18 Feb 2016

Wat een handige tips. Ik ga ze delen.

Erwin van Haelen
Door

Erwin van Haelen

op 11 Feb 2016

i.d.d. een handige/leuke tool, dank je wel

Myriam
Door

Myriam

op 05 Feb 2016

Handig! Wilde me al gaan verdiepen in Canva maar daar komt nu ook Place It bij. Thnx!

Valeria Cabi
Door

Valeria Cabi

op 04 Feb 2016

Hee wat handig en leuk! Canva kende ik al, maar Place it is nieuw. Dank je voor de tips.

Reactie plaatsen