2 gratis tools voor opvallende plaatjes
2 gratis tools voor opvallende plaatjes
Social Media
Maaike Gulden
Social Media
02/03/2016
1 min
5

2 gratis tools voor opvallende plaatjes

02/03/2016
1 min
5

Visuele content wordt steeds belangrijker. Als je een blog bijhoudt, maar ook als je actief bent op social media als Facebook, Instagram of Pinterest dan weet je hoe belangrijk aantrekkelijk beeldmateriaal is. Het kan veel tijd kosten om mooie foto’s te vinden.

Misschien heb je geen budget om voor iedere afbeelding een grafisch ontwerper in te huren, maar ben je zelf ook niet zo handig met het opmaken van afbeeldingen. Geen nood. Er zijn genoeg geweldige, gratis tools waarmee je met het grootste gemak heel opvallende plaatjes maakt. Die je vervolgens naar hartenlust kunt delen op al je social media kanalen.

Zo heb ik bijvoorbeeld met een druk op de knop deze afbeelding gemaakt:

gratis tool om foto's te berewerken

Dat ziet er wel cool uit, vindt je niet? In dit artikel deel ik 2 handige tools met je waarmee jij ook in een handomdraai de meest opvallende afbeeldingen maakt. En het leuke is dat je geen technische kennis nodig hebt en ze nog gratis zijn ook!

Canva

Ik ben fan. Canva.com is een waar walhalla als je prachtige plaatjes wilt maken. Dit is een online photo editor waarvoor je geen technische kennis nodig hebt. Het programma werkt erg intuïtief. Binnen een handomdraai maak je zelf prachtig beeldmateriaal. Bovendien kun je gewoon kiezen uit een aantal templates afhankelijk of het een Facebook header, Instagram afbeelding of Ebook moet worden. Je krijgt meteen de juiste afmetingen.

Canva is gratis en je kunt je eigen foto’s gebruiken die je gewoon kunt uploaden of foto’s die ze aanbieden. Sommige gratis en voor anderen betaal je slechts een dollar. Je kunt tekst toevoegen. Gewoon een kwestie van drag en drop. En vervolgens kun je dit gewoon aanpassen qua lettertype, grootte en kleur.

Place it

Een andere geweldige gratis tool is Placeit.net. Je kunt hier allerlei mooi afbeeldingen maken. Je kiest gewoon welke foto je wilt gebruiken van een billboard of een mobiel en daar sleep je vervolgens je eigen afbeelding in waardoor je een hele persoonlijke, professioneel uitziende foto hebt. En dat met een druk op de knop.

Je kunt deze tool gratis gebruiken om foto’s van 400 x 300 pixels te maken en te downloaden. Wil je een groter format of wil je een video afspelen in een plaatje? Dan dien je een betaalde versie te gebruiken. Je kunt per foto betalen of een abonnement afsluiten.

Wil jij meer handige tips zodat je social media slim in kunt zetten? Ik deel hier regelmatig handige tips en tools.

Reacties
Categorieën