Mijn favoriete online tools die je veel tijd besparen
Mijn favoriete online tools en apps die je veel tijd besparen als ondernemer
22 juli 2021 
4 min. leestijd

Mijn favoriete online tools en apps die je veel tijd besparen als ondernemer

Werk slimmer, niet harder is een van mijn motto’s. Tegenwoordig heb je allerlei handige apps en tools die je kunt gebruiken om precies dit te doen. Maar hoe weet je wat de juiste online tools zijn? In dit artikel deel ik een aantal van mijn favoriete online tools.

Natuurlijk zijn dit niet de enige online tools die je kunt gebruiken want vaak zijn er meer tools die hetzelfde doen. Het belangrijkste is dat je eerste een duidelijke visie hebt wat je wilt bereiken en dan een online tool zoekt die je daarbij kan helpen.

– Laatste update 9 april 2024 –


Mijn favoriete online tools

Hieronder een paar van mijn favoriete online tools die ik bijna dagelijks gebruik. Deze tools kunnen je het leven een stuk gemakkelijker maken omdat ze veel tijd besparen.

Canva

Canva is een online tool waarmee je geweldige visuele content kunt maken. Ik noem het ook wel eens een soort Photoshop voor dummies omdat je hiermee in een handomdraai professioneel ogende visuals zonder dat je grafische ontwerp kennis nodig hebt. 

Canva beschikt over honderden sjablonen die je heel gemakkelijk kunt aanpassen aan je eigen wensen en voorkeuren. En Canva beschikt over veel lettertypes, afbeeldingen en je kunt ook je eigen foto’s en video’s uploaden. 

Je kunt de gratis versie van Canva gebruiken. Daar kun je echt al hele mooie dingen mee maken. Zelf gebruik ik de betaalde versie. Waarom? Vooral omdat ik dan afbeeldingen kan downloaden met een transparante achtergrond, veel meer functies heb én ik kan met een druk op de knop het afbeeldingsformaat wijzigen. Handig als je jouw content wilt hergebruiken op verschillende social media platformen.

mijn favoriete online tools - Canva.

Tailwind

Zelf ben ik enorm fan van Pinterest. Juist omdat dit zo’n mooie traffic aanjager is, die relatief weinig tijd kost. Het mooie van Pinterest is dat je jouw content kunt voorbereiden en al maanden lang vooruit kunt plannen. Love it! Zelf ga ik er meestal even voor zitten en plan dan mijn content alvast in voor de komende maanden. Ja je leest het goed: ik werk maanden vooruit ☺

Dit lukt alleen met een tool als Tailwind om je Pinterest berichten in te plannen, want ik ken geen beter alternatief. En ja, op Pinterest zelf kun je ook berichten inplannen maar dan kun je slechts 2 weken vooruit werken. Daarmee ga ik het niet redden ;) Dus vandaar dat ik gebruik maak van Tailwind en het mij deze investering meer dan waard is. Ik ben namelijk een enorme voorstander van content batchen want dar bespaart je op de lange termijn veel tijd en frustratie.

ActiveCampaign

ActiveCampaign is mijn favoriete manier om emails te versturen. Ik ben dol op social media. Maar social media is en blijft ‘rented land’. Je hebt hier dus weinig controle over en bent afhankelijk van hun grillen en algoritmes. De platformen bepalen de regels en wie je content te zijn krijgt. 

Daarom is het goed om emailadressen te verzamelen. Zo kun je in contact blijven met mensen en de know-like-trust opbouwen. Mijn favoriete online tool voor emailmarketing is dus ActiveCampaign. 

Daarmee kan ik gemakkelijk emailadressen verzamelen, mensen een label geven en zo de juiste informatie aan de juiste mensen sturen. Ook kun je hier gemakkelijk automatische email reeksen mee maken die mensen ontvangen zodra ze een bepaalde weggever aangevraagd hebben. Dus als mensen mijn ebook met 52 Linkedin content ideeën aanvraagt, dan ontvangen ze vervolgens mails met meer Linkedin tips.

Later

Later is een handige tool die ik gebruik om mijn Instagram posts in te plannen, en dat helemaal gratis. Met de gratis versie van Later kun je iedere maand namelijk 30 posts inplannen, en dat is voor mij meer dan genoeg ;)

Natuurlijk zijn er ook andere online tools die je hiervoor kunt gebruiken. Eerder schreef ik al eens een artikel over gratis tools om je social media berichten in te plannen. Voor Instagram vind ik de online tool Later heel prettig werken. Je kunt in de app ook je foto’s nog aanpassen. 

Inshot

Short video is helemaal hot. Inshot is een handige online tool om korte video’s voor Stories te maken. Even een Insta reel in elkaar zetten, vind ik bijvoorbeeld handiger met een app als Inshot dan in de Instagram app zelf.

Voor mijn video’s maak ik ook gebruik van iMovie op mijn iPhone en Screenflow op mijn laptop. Het nadeel van iMovie is dat deze app vooral focust op horizontale video’s en dus niet geschikt is voor verticale video’s van Stories.

Zoom

Zeker sinds Corona zijn intrede deed, zijn we meer online gaan werken. En Zoom is een hele makkelijke tool om te overleggen met klanten of collega’s. Of om een online training of online summit te houden. Zo heb ik Zoom gebruikt voor het Online Pinterest Summit.

Het mooie van Zoom is dat je de deelnemers ook ziet, heel gemakkelijk je scherm kunt delen en dat deze online tool ook nog eens gebruiksvriendelijk is. Erg handig als je net zo atechnisch bent als ik ;) En je kunt gewoon gratis gebruik maken van deze online tool!

Ook hier heb je natuurlijk weer alternatieve online tools voor. Bekijk dit handige overzicht met tools voor videobellen.

Bespaar tijd met de juiste online tools

De juiste online tools gebruiken, kan je een hoop tijd, geld en frustratie besparen. En hiermee kun je professioneel ogende marketingmaterialen maken, zonder een al te hoog prijskaartje. Hoe fijn is dat? 

Hier vind je een HANDIG overzicht met al mijn favoriete tools.

Heb jij favoriete online tools? Deel ze dan in de reacties hieronder. Sharing is caring en misschien zitten daar wel hele mooie juweeltjes bij waar andere ondernemers ook profijt van kunnen hebben (mijzelf inclusief).

Vind je deze online tools handig? Pin voor later!

Bekijk hier een overzicht met mijn favoriete online tools waarmee ik een hoop tijd, geld en frustratie bespaar voor mijn online marketing. En waarmee ik professioneel ogende marketingmaterialen kan maken, zonder een al te hoog prijskaartje

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen